.[ ČeskéHry.cz ].
Staré hry & Windows 7 - problém s grafikou
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Solid.Sn

PříspěvekZaslal: 23. srpen 2009, 20:05:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark napsal:
btw. už jste někdo ten bug s těma barvama a staršíma hrama nahlásil Microsoftu?

Kdybych zvládal aspoň trochu dobře anglicky tak bych to nahlásil, ale myslím že bych to dohromady nedal... Rolling Eyes
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marek

PříspěvekZaslal: 23. srpen 2009, 22:19:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Zrovna jsem dostal možnost mít legální verzi Win7 Prof. pro nekomerční účely zdarma (stejně jako ostatní studenti FI MUNI), takže to asi zkusím a uvidím.

V jakých ohledech je to rychlejší než Visty? Tam byl právě dost pomalej Windows Update (pomalejší než na WinXP).
Matasx

PříspěvekZaslal: 24. srpen 2009, 08:45:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Zrychlení: No já bych řekl že ve všech ohledech. Např. (co sem opravdu odpozoroval):
Připojíš síťák a OS si okamžitě všimne a začne konfigurovat síťovku. (U Visty to trvá roky)
Ryhlejší náběh (já mám tak do 10 vteřin).
Rychlejší vypínání (to už oproti vistě konečně docela odladili).
Rychlejší běh aplikací - no nevim, to ať každej posoudí sám.
Rychlejší práce se systémem (když cokolik otevřeš - ovládací panely, tento počítač, ...) tak to netrvá milion let než se načte obsah, ale jen půl milionu let.

Eosie: co se pádů týče, konkrétní příklad si nepamatuju, za celou dobu mi systém spadl jen dvakrát, ale myslím že to bylo třeba tím, že sem se snažil na vistu napasovat drivery z XP a podobně :-[
if.then

PříspěvekZaslal: 24. srpen 2009, 10:56:11    Předmět: Odpovědět s citátem

Eosie: Tak u XP se mi moc často nestává, že aplikace z důvodů nekompatibility "poslušně spadnou" (to je moje definice "kompatibility"). Very Happy BSOD a nechtěné restarty u moderních MS OS už snad moc nehrozí (to je moje definice "stability")
Matasx: Ta rychlost startu je úctyhodná. Jak dlouho používáš 7? U MS je nepsaným pravidlem, že první spuštění je nehorázně svižné a roste s množstvím nainstalovaných aplikací.
Matasx

PříspěvekZaslal: 24. srpen 2009, 11:18:58    Předmět: Odpovědět s citátem

W7 od začátku (mých) prázdnin (tj. 23.5.). Právě že u XP se rychlost snižuje úměrně počtu nainstalovaných + spuštených aplikací. Vista je jakoby pomalá od začátku, ale s počtem aplikací se už moc nezpomaluje. W7 se mi zatím zdají svižné od začátku do konce. A nejen mně Smile
if.then

PříspěvekZaslal: 24. srpen 2009, 12:46:46    Předmět: Odpovědět s citátem

To by mě tedy zajímalo, proč asi MS stále instaluje na netbooky XP, když 7 je rychlejší, stabilnější a celkově lepší Very Happy (a dražší)
Matasx

PříspěvekZaslal: 24. srpen 2009, 13:03:44    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi protože je teprve RC. Vistu na NB hází.
igor

PříspěvekZaslal: 24. srpen 2009, 13:09:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Windows 7 je už nějakou dobu finální (RTM - výrobci hw si už hrají a instalují a studenstvo všemožných informatik na tom jede spoojeně taky).
Ladis

PříspěvekZaslal: 24. srpen 2009, 13:25:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark napsal:

To není bug, ale feature Wink.

Mě osobně ten taskbar ve Win 7 zaujal, jako dosavadní uživatel Mac OS X jsem jeho princip rozpoznal hned, nicméně k Windows mi nesedí. Přepl jsem si tedy na "XP styl" (včetně popisek, negroupovat, všechny dosavadní odpíchnout), protože mi vyhovuje možnost jediným kliknutím vybrat konkrétní okno konkrétní aplikace (to je věc, která mi na Macu scházela).

Ad rychlost, to je v pořádku, že se MS zasnažil, když mu lidi omlacovali pomalé Visty o hlavu. Náběh je rychlejší, protože teď už zavádí drivery (a možná i další věci) paralelně, čímž se eliminují prostoje při čekání na inicializaci daného hw. Jádro OS je taky několikanásobně menší než ve Vistě a celkově je to vychytanější.

Jedna věc mně konkrétně na Vistě a 7 vadí, ale možná jsem to jen správně nepochopil. Proč jsou obrázky, hudba, filmy atd. na stejné úrovní, jako složka pro dokumenty? Co je teda "home" adresář? Pokud jako home beru složku dokumentů, tak jsou hudba, obrázky atd. nesmyslně o adresář výš (narozdíl od Win XP, Mac OS X a Linuxu). Pokud beru jako home ten adresář výše, tak je tam spousta bordelu od MS (další složky, které mě přímo nezajímají). Na jiných OS je tento bordel skryt resp. nepřekáží (v Mac OS X jde o jedinou složku - Library, v Linuxu jde o skryté složky a soubory).
Marek

PříspěvekZaslal: 24. srpen 2009, 14:05:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis napsal:
Quiark napsal:

To není bug, ale feature Wink.

Ale no tak, Ladisi. Je to samozřejmě bug a MS by ho měl opravit. Možná by to šlo reportovat přes MS Connect.

Ladis napsal:
Jedna věc mně konkrétně na Vistě a 7 vadí, ale možná jsem to jen správně nepochopil. Proč jsou obrázky, hudba, filmy atd. na stejné úrovní, jako složka pro dokumenty? Co je teda "home" adresář? Pokud jako home beru složku dokumentů, tak jsou hudba, obrázky atd. nesmyslně o adresář výš (narozdíl od Win XP, Mac OS X a Linuxu). Pokud beru jako home ten adresář výše, tak je tam spousta bordelu od MS (další složky, které mě přímo nezajímají). Na jiných OS je tento bordel skryt resp. nepřekáží (v Mac OS X jde o jedinou složku - Library, v Linuxu jde o skryté složky a soubory).

Samozřejmě by to mělo být skryté.
Mem

PříspěvekZaslal: 24. srpen 2009, 18:12:19    Předmět: Odpovědět s citátem

if.then napsal:
BSOD a nechtěné restarty u moderních MS OS už snad moc nehrozí (to je moje definice "stability")

Jo, ale druhá věc jsou ovladače. Schválně si zkuste na XP zapnout jejich kontrolu (bohužel teď si nevybavuju název té utility, kterou se to dělalo, každopádně na mém PC plném shitozních driverů (např. Creative) pak PC vůbec nenabootuje a není div, že čas od času spadne)

PříspěvekZaslal: 24. srpen 2009, 18:28:12    Předmět: Odpovědět s citátem

Yep. Pády a nechtěné restarty systému hrozí vždy. Novější systémy se snaží počet takových problémů snížit na minimum, ale nikdy je nemohou eliminovat úplně. Nyní, když spadne driver, to většinou schytá jen aplikace, která jeho služby využívala (naprosto normální při programování grafiky).
if.then

PříspěvekZaslal: 24. srpen 2009, 19:56:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za noční můry... Very Happy

Ladis> zajímavá věc na Windows (aspoň Vista) je, že Documents and Settings\%user%\ není totéž, co adresář %user%. Celkově by chtěl tenhle systém nějak upravit.

P.S.: Mimochodem se mi kdovíjak podařilo na Vistách překopírovat a odstranit (přejmenovat?) Dokumenty do Documents, všechny externí asociace (Chrome...) dát na Documents a prázdná složka Dokumenty tam stále je Twisted Evil (Jedním špatným drag & drop)
Matasx

PříspěvekZaslal: 24. srpen 2009, 22:33:07    Předmět: Odpovědět s citátem

Neví někdo jestli mi půjde upgrade z Visty Bussines x86 na W7 Professional RTM x64 ? Nebo aspoň downgrade z W7 Ultimate RC1 x86 na Professional RTM x64 ? Googlit se mi nechce (stejně je to v popelnici) a předpokládám že ne Very Happy
Hunter

PříspěvekZaslal: 25. srpen 2009, 10:27:37    Předmět: Odpovědět s citátem

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

Přejdi na: