Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
SPIRIT
|
Zaslal: 5. září 2009, 21:14:46 Předmět: |
|
|
Až mi nějaké 8leté dítě najdeš co napíše ten článek co je na webu, napiš mi SZ. Jinak už sem nepiš, dík. Jen schánim nic víc |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 5. září 2009, 21:19:47 Předmět: |
|
|
To bych tě zahltil SZ  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SPIRIT
|
Zaslal: 5. září 2009, 21:22:11 Předmět: |
|
|
Můžeš |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
SPIRIT
|
Zaslal: 5. září 2009, 21:46:39 Předmět: |
|
|
Prosim? Ted nevim jestli žertuješ, nebo mě zde chceš urazit? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 5. září 2009, 22:32:30 Předmět: |
|
|
Vyber si, každopádně máš šanci získat programátora pro tvůj projekt, a to přece chceš, ne  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 5. září 2009, 22:56:28 Předmět: |
|
|
if.then> Zklidni hormon. A že se tvé IQ nevejde do sedmi bitů bude chtít nějak dokázat.
SPIRIT> Hledej ve svém okolí a mezi přáteli. Pokud chodíš do školy, tak ideálně i tam. Větší šanci máš samozřejmě u mladších, ti ještě nepotřebují řešit prachy, aby přežili. Hledat po netu už je takové ne moc košér, ale jde to. Nejdřív ale potřebuješ jednoho schopného a věrného programátora, ten už bude vědět, jak je dobré nalákat další codery na projekt, líp než ty.
Pro tvůj projekt platí samozřejmě i tohle:
http://www.ceske-hry.cz/forum/viewtopic.php?t=1779
Doporučuju přečíst celé. 3x. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 5. září 2009, 23:02:35 Předmět: |
|
|
Eosie napsal: |
Osobně bych si na MMORPG netroufl a každý trochu schopnější nad tím akorát zakroutí hlavou... |
Ja som to kedysi tiez len odpinkal zakrutenim hlavy, ale po case som zacal dumat nad MMO "komponentom" a po prestudovani 2 MMORPG knih som si uvedomil, ze to je technicky mozne zvladnut aj jednym clovkom, ak si ochotny podstupit niekolko zasahov typu "cut corners".
Cize mas len fyzicky 1 server, ziadne shardy, vacsinu logiky riesi klient (so vsetkym co to obnasa) a zopar podobnych obmedzeni- proste tych cca 1.000 (resp. kolko ti server utiahne) ludi narves na 1 server.
V danej konfiguracii na to nepotrebujes 5 ludi, zmakne to 1 clovek za rok.
Nepotrebujes 5 ludi 24/7 na tech-support. Nejaky fanusik(resp. par) by sa uz dal zlakat, aby dal pozor nech hraci nerobia bordel.
Ale to najdolezitejsie - nahnat hracov, aby to hrali, odtrhnut ich od WoWka, alebo desiatky inych MMO - to chce niche zaner - ziadne fantasy/sci-fi/ww2.
Kedze ten 1 server mas u seba doma, nemusis riesit kolokaciu a platit za nu tazke prachy. Staci ti 2.000 paltiacich zakaznikov po 4.95 a par mladych ludi to uzivi. Len grafika tu bohuzial nestaci. Je obrovsky pretlak MMO hier. Na to aby si ta vsimli dnes potrebujes na marketing budget aspon tych 10.000 USD a stale je to len ticket do loterie.
Zadarmo dnes dělají akorát studenti a tam to je docela nejisté. |
To uz davno neplati. Mozno je vo vasej lokalite pretlak studentov ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SPIRIT
|
Zaslal: 5. září 2009, 23:06:51 Předmět: |
|
|
if.then: Ano chci, pokud máš zájem. Děkuji, ale příště si odpusť nějaké odkazy s písankou.
Eosie: Určitě, pročtu.
VladR: Zajímavé |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 5. září 2009, 23:36:04 Předmět: |
|
|
VladR napsal: |
Zadarmo dnes dělají akorát studenti a tam to je docela nejisté. |
To uz davno neplati. Mozno je vo vasej lokalite pretlak studentov ? |
V Brně asi přetlak bude. Ale.. jak to myslíš? Chceš tím říct, že nezaměstnaní nebo pracující taky dělají free věci? U těch mladých je prostě větší šance. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 5. září 2009, 23:46:51 Předmět: |
|
|
Ani nie, len som narazal na to, ze IT studentov, ktori kdesi nerobia vo firme je malo, aspon teda u nas.
Teda, ze frazu typu - pod 20k ani nevstanem z postele uz bezne pocut aj --20 rocnych studakov
Ja by som tiez rad robil aj na free veciach, ale ked si v robote 10+ hodin, tak mas dost a uz na to nie je popri rodine temer ziaden cas. A kvoli peniazom sa gamedev neoplati robit ani ako denny job - proste ani tak ani tak  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 6. září 2009, 00:22:55 Předmět: |
|
|
U ostatních to bude asi jinak, ale já třeba během fulltime zaměstnání mám mnohem více volného času než během studia. To byly samý protokoly z laborek, semestrálky a přípravy na písemky. Nebyl jsem ten typ, který by to zvládl "levou zadní" (a taky mou náladu něco dělat, když jsem měl čas, ovlivňovalo pomyšlení na to, co musím udělat do nějakého blížícího se deadlinu). Teď mám prostě X hodin denně čistýho času volno a řeším, čím se zabavit (naštěstí dělám zaměstnání teda jen 8 h denně). Teď přemýšlím, jestli nejít do nějakého týmu (jako programátor), nebo si jako koníčka najít něco mimo game developing. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 6. září 2009, 08:38:48 Předmět: |
|
|
Spirit> Promiň, ale tohle jsem si nemohl odpustit. K projektu, je to plánováno pouze pro Windows nebo i pro jiné operační systémy?
Eosie> OK. Ale to IQ - nějak nevím jak ti ho mám dokázat, řešil jsem nějaký ten IQ test u psychologa a ten mi řekl, že mé IQ je 13něco. (Už nevím, je to už několik let)
VladR> Jak říkáš, jde o to nahnat hráče. Což v dnešní době WoW a dalších nevím. (A mít ten jeden server, což není levná záležitost)
Eosie2> Já bych řekl, že na indie dělají neplnoletí studenti, protože sehnat brigádu pod 18 je děs (a něčemu se přiučíš)
VladR2> --20 ročných mám chápat jako predekrementaci, tj. 19?  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 6. září 2009, 09:28:00 Předmět: |
|
|
Ladis - este ze si dospecifikoval tych 8 hodin. V pripade, ze chodis rano na 8.00, tak si cca o 17.00 doma a ked nemas rodinu, tak mas fakt kopec casu do tej polnoci, ak nie si komplet vyprogramovany z roboty.
if->then - hej predekrement, minule sme na technike (lokalna VS) zhanali studentov a nik v tretom rocniku nebol volny - nechcelo sa mi tomu verit, ale kazdy kto trocha vedel programovat bol obsadeny, takze nam zostal len druhy rocnik - cize cca --20 rokov veku
ad server : Az take drahe to zas nie je - pri tej zatazi som to vyratal na pas tisic korun do mesiaca na ucet za net, co ked porovnas s nakladmi ked si niekde server objednas, tak je kusok rozdiel.
Len stale narazame na fundamentalny problem - ako ziskat A udrzat ludi na tom servri... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SPIRIT
|
Zaslal: 6. září 2009, 09:32:34 Předmět: |
|
|
if.then= zatim jen windows, přece jenom to už pak záleží na programátorech. |
|
Návrat nahoru |