Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
uiii
|
Zaslal: 12. říjen 2009, 15:46:23 Předmět: 2D hra v OpenGl |
|
|
Čau, potřeboval bych poradit. Nučil jsem se do jisté míry s SDL a vytvořil nějakou hru. Nyní bych chtěl tvořit další (2D), ale chtěl bych to tvořit v OpenGl - četl jsem to spoustu výhod, jako že je to harwarově akcelerované, sposta efektu se zde dá udělat snáz než v SDL a taky bych třeba potřeboval snadné zoomování, což by v OpenGl mělo jít snadno. Jde mi o to, jestli neznáte nějaké tutoriály, kde se zabývají tvorbou 2D her v OpenGl. Totiž, kde by mi vysvětlily pouze věci, které ke tvorbě 2D hry potřebuji, abych se teď nemusel učit různé 3D techniky, které zatím nepotřebuji. Je mi jasné, že to asi není nejlepší způsob, ale nemám moc času na to se učit tvořit 3D hry, potřebuju pouze věci pro 2D. Možná plácám trochu blbosti, zatím jsem prostě nic ve 3D nedělal, takže nevím co to obnáší a tak...
Dík Uiii _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 12. říjen 2009, 16:21:56 Předmět: |
|
|
Vykraď nějakou open-source 2D OpenGL+SDL hru. Třeba tu moji .
EDIT: Samozřejmě si odfiltruj logiku té hry, to co potřebuješ je jen zlomek toho kódu (přestože je tohle malá hra hotová za pouhé 2 dny). Je to napsané docela otřesně - odpovídá to tomu, že tehdy jsem dělal v C/C++ jen rok. Mám i o dost novější 2D OpenGL+SDL hru (tentokát už v C++), ale musel bych zajistit možnost jí zvěřejnit (nebyla totiž dokončena). _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kaemon
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|