.[ ČeskéHry.cz ].
UK::MFF vs. VUT::FIT (případně jiné)
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
(CZ)genius

PříspěvekZaslal: 12. únor 2008, 17:30:11    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty první dva jmenované obory jsou jako jeden.. "Počítačová grafika a zpracování obrazu". Garantem je Sochor...

Ten design sem našel jenom jako specializaci, ale zní to jako přesně to, co nechci..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Ondras

PříspěvekZaslal: 12. únor 2008, 18:18:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Donutil jsi me nahlednout do zlute knihy Smile . A mas pravdu. Na dva ruzne obory se to deli az na magisterskem studiu. Do te doby budes mit dost casu si to rozmyslet. Ted nemas co resit Pocitacova grafika a zpracovani obrazu je jasna volba. Co jsem se dival na povinne predmety tak jsou skoro stejne jak byly predtim na Aplikovane a specializaci Pocitacova grafika. Takze hlavne pozor na Matiky a FORMALY. Povinne predmety oboru maji ruznou uroven, mysleno na domaci pripravu. Snad jen Digitalni zpracovani obrazu a Vypocty v pocitacove grafice bych nechal az ke konci studia. Ne ze by to bylo tezky ale potreba tam mit trochu prehled a urcity nadhled nad veci, jinak se v tom ztratis (zvlast kdyz neznas tu matiku).

Pokud pojedes ale podle doporuceneho zkusebniho radu tak by to melo byt v pohode.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ondras

PříspěvekZaslal: 12. únor 2008, 18:22:10    Předmět: Odpovědět s citátem

jo co se dela v designu nejlip pochopis kdyz si projdes bezejmenou galerii (pred pocitacovou halou, vetsinou prace studentu) nebo 4. patro v bloku C(prace ruznych sikovnych lidi).
(CZ)genius

PříspěvekZaslal: 12. únor 2008, 18:22:29    Předmět: Odpovědět s citátem

ok.. dik moc všem.. přihláška vyplněna a čeká na zaplacení Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Marek

PříspěvekZaslal: 13. únor 2008, 04:40:35    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondras napsal:
Vypocty v pocitacove grafice bych nechal az ke konci studia

Tady tento předmět byl přejmenován na Mathematics for Computer Graphics a bude vyučován anglicky.
elf

PříspěvekZaslal: 5. leden 2010, 03:18:09    Předmět: Odpovědět s citátem

Caute,

nerad by som zakladal novy thread, ked uz tu jeden podobny je. moja otazka je jasna. tento rok maturujem a rozhodujem sa medzi MFF UK a FI CVUT. je tu niekto, kto uz navstevuje FI CVUT a moze povedat svoje dojmy? kamarat navstevuje MFF UK a chce odtial odist, lebo je tam na jeho vkus privela matiky a skoro ziadne programovanie (je teraz prvak). ja niesom moc na teoriu. preferujem skorej prax. dalsia moja otazka smerujem k prijimackam. teraz totizto studujem na medzinarodnom programe IBO, tym padom mam iny hodnotiaci system (medzinarodny - 7 je najlepsia a 1 je najhorsia) a iny system maturit. ako sa k tomuto stavaju pri prihlaskach tieto skoly (moje maturitne vysvedcenie dostanem az posledny augustovy tyzden). program je to medzinarodny a mal by platit vo vyse 100 krajinach sveta, ale predsa len co sa pise a co funguje je rozdiel. a ako su na tom intrakyv prahe? ktorym je dobre sa vyhnut a ktore su tie lepsie?
Augi

PříspěvekZaslal: 5. leden 2010, 07:41:46    Předmět: Odpovědět s citátem

elf napsal:
ja niesom moc na teoriu.
Pak by IMHO MFF byla špatná volba...
frca

PříspěvekZaslal: 5. leden 2010, 09:16:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jde o koleje v Praze, osobní zkušenost nemám, ale vzpomněl jsem si na jeden článek
pcmaster

PříspěvekZaslal: 5. leden 2010, 12:25:16    Předmět: Odpovědět s citátem

frca, all> ten clanok poznam takmer od jeho vydania a je to 100% pravda aj po 5 rokoch Very Happy
elf> FI CVUT je uplne nova fuckulta, takze ak tu najdes nejakych prvakov (pretoze druhaci tam este nie su), tak to bude skor zazrak.

kazdopadne, ucia tam ludia z katedry pocitacov FEL CVUT, mnohi z nich ma ucili (aj Augiho) a nie su to vacsinou nijake lamy. fakulta je nova, ludia stari, maju to premyslene. FI CVUT odporucam!
Vozka

PříspěvekZaslal: 5. leden 2010, 15:38:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám podobný dotaz, taky letos maturuju (snad:)), rozhodoval jsem se hlavně mezi FI ČVUT (v dohledné době dodám zkušenosti dvou prváků jestli se mi podaří je přinutit) a FI MUNI. V podstatě hledám kompromis, protože jsem gymplák naprosto nedotčený fyzikou, tzn. chci něco kde mě budou málo tejrat s věcma, který umí průmkaři levou zadní, ale na druhou stranu nechci ani aby tam byla příliš velká přehršel matiky. Nechci se ani příliš zabejvat low-level programováním víc, než je k určitýmu všeobecnýmu základu potřeba, nijak zvlášť mě to nebere. Je mi jasný že ideál nenajdu a bránit vzdělání se samozřejmě taky nechci, ale snad by mi někdo dokázal nastínit info o škole, kterou studuje/studoval Smile . Zejména mě zajímá MUNI, VUT jsem dá se říct zavrhnul právě proto, že jsem četl že tam je dost low-level věcí, všelijaký tejrání nás gympláků a tak, ale jsou to starší informace, takže mě kdyžtak vyveďte z omylu a samozřejmě pište zkušenosti i z jinejch škol. Předem mockrát děkuju
Houp

PříspěvekZaslal: 5. leden 2010, 15:40:50    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě možnost ČVUT Fel - Softwarové technologie a management

PříspěvekZaslal: 5. leden 2010, 15:54:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jsi člověk, který si praxi dokáže zařídit sám děláním různých vlastních, komunitních a jiných projektů a samozřejmě se během toho dokáže naučit různé možné i nemožné datové struktury a algoritmy, prostě softwarový vývojář od kosti, pak asi nemá moc smysl chodit na praktickou školu, ale zvolit spíš teorii nebo jiné věci, které by ses určitě sám od sebe nikdy nenaučil a patří to do tvého oboru. Tohle samozřejmě platí, pokud prahneš po znalostech, protože ty jsou v tomto oboru alphou a omegou.

Pokud chceš jen titul, tak je to jedno. BTW v Plzni jsou na to prý lepší podmínky.

Jelikož mi zbývají cca 2+ roky studia, hodlám se spíš věnovat věcem, který bych se sám od sebe nenaučil. Času už je málo. :/
VladR

PříspěvekZaslal: 5. leden 2010, 16:27:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Eosie napsal:
Jelikož mi zbývají cca 2+ roky studia, hodlám se spíš věnovat věcem, který bych se sám od sebe nenaučil. Času už je málo. :/
To AMD/ATI ma pobocku v Prahe na vyvoj driverov ?
Deluxe

PříspěvekZaslal: 5. leden 2010, 16:55:28    Předmět: Odpovědět s citátem

Takze se pridam taky. Letos maturuju a premyslim nad VUT - FIT. Takze budu rad, pokud s ni nekdo mate nejaky zkusenosti a podelite se.
Fila

PříspěvekZaslal: 6. leden 2010, 01:10:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Podobny nazor jak pise Eosie -- ja bych volil teoretictejsi skolu, protoze jsem clovek ktery kdyz po nem nechteji programovat ve skole tak si programuje doma. Pokud to berete tak, ze chceta, aby vas skola vzdelavanim provedla a nehodlate delat nic, do ceho vas nikdo nenuti, pak budete lip uplatnitelni na trhu pokud si vystudujete (C)VUT.

Jinak nevyhoda technik je podle me v tom, ze se snazi naucit cloveka hromadu technologii, ktere budou za 5 let mimo -- pochopitelne se z toho daji vyextrahovat i obecnejsi veci, ale treba kdyz vidim co se me objevuje na FB zdi od Alenky, ktera se pustila do studia na CVUT, tak bych do toho nesel. Kdyz se chci napr. zabyvat programovanim her v C, tak me prilis nevadi, kdyz do me nekdo tlaci zdanlive nepouzitelnou teorii (u ktere clovek nikdy nevi, kde se mu bude necekane hodit), ale vadilo by me, kdyby do me nekdo tlacil jazyky ci technologie, o ktere zajem nemam (ty se budto zvladnu doucit v pripade potreby sam, nebo me budou nanic, i pokud bych se k danemu problemu dostal za X let, protoze uz budou zastarale, to se u teorie tak snadno nestane).

Nevyhoda teoretictejsi skoly je v tom, ze pokud jeji student nehodla delat neco mimo skolu a naucit se aspon _nejakou_ konkretni technologii, tak zadnou neumi. A po absolvovani je tudis pomerne nepouzitelny. Bohuzel takovych je spousta, v prumeru bych rekl, ze absolventi technik na tom budou na trhu prace lip, ale myslim si ze teoretictejsi skola muze snaz posunout lidi, kteri maji opravdu zajem v danem oboru neco zajimaveho delat.

Takze asi tak, dle meho nazoru to silne zavisi na osobnosti konkretniho studenta.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další
Strana 16 z 20

Přejdi na: