| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hunter

|
Zaslal: 12. leden 2010, 21:47:54 Předmět: |
|
|
| Mem napsal: |
| Soustřeďuju se proto jen na účel těch čárek v souvětích, které mají usnadňovat čtení, a tam v rámci rychlého psaní a dle mého nározu snažšího čtení semtam nějakou vypustím, protože tomu nepřikládám takový význam. |
V této citaci Opera podtrhla čtyři slova jakožto chybu-obsahující ... ale to je jedno, jde mi o tohle:
Rád bych, abys na názorném příkladu ukázal souvětí, kde vypuštění čárky (čárek) usnadní čtení. Jsem na to zvědavej. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vozka

|
Zaslal: 12. leden 2010, 21:59:11 Předmět: |
|
|
Očekávám, že se bude ohánět tím, že jeho vypouštění čárek sice souvětí nezjednodušuje, ale zároveň ani nezesložiťuje. Ale podceňovat Mema se nevyplácí, takže se také těším na odpověď  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Flash

|
Zaslal: 12. leden 2010, 23:28:55 Předmět: |
|
|
Ja nevim proc, ale proste sem mel potrebu napsat si svoji trosku do tohodle topicu. Proste me to tak popadlo. Takze tady to. A to je tak asi vsechno.
Jinak ja stojim vzdy na strane Mema a vsema vama ostatnima zakomplexovanejma chudackama opovrhuju.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 13. leden 2010, 08:10:02 Předmět: |
|
|
| Hunter napsal: |
| Rád bych, abys na názorném příkladu ukázal souvětí, kde vypuštění čárky (čárek) usnadní čtení. Jsem na to zvědavej. |
A já bych byl rád bohatý, a taky mi nikdo nepomůže Jinak kdyby ses nestyděl a nejprve četl, než sem přispěješ, našel bys takový příklad souvětí v mé odpovědi Eosimu na předchozí straně. Tam je těch čárek jak nas... a typicky ty před "že" bych si uměl představit vypuštěné. Alespoň v mém případě bych to pak přečetl rychleji bez újmy na srozumitelnosti _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 13. leden 2010, 09:13:38 Předmět: |
|
|
Zdá se Meme, že sis vychoval zrůdy :-). Kdybys byl býval tolik nedbal na pravopis, ani by je to možná nenapadlo ;). Jinak samozřejmě souhlasím s Flashem. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 13. leden 2010, 09:26:06 Předmět: |
|
|
Aha, no, jestli, máš na mysli, tyhle, čárky, u, Ladika, tak, já samozřejmě, s ohledem, k tvým, jazykovým schopnostem, mluvil pouze, o čárkách, správně použitých.
Tedy ne že čím je počet čárek vyšší, tím je souvětí čitelnější, ale čím je vyšší počet čárek na správných místech, tím je čitelnější.
Kterákoliv přebývající nebo chybějící to jen zhoršuje. Čárka ti říká, kde se máš nadechnout, mysli i na chudáky kuřáky a astmatiky a nemuč je prosím. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 13. leden 2010, 10:29:06 Předmět: |
|
|
Kurva, drat !
Prestante, s, tymi, ciarkami, po, kazdom, slove, to, je, taky, masaker, ze, z, toho, boli, hlava  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 13. leden 2010, 13:27:39 Předmět: |
|
|
| Hunter napsal: |
Aha, no, jestli, máš na mysli, tyhle, čárky, u, Ladika, tak, já samozřejmě, s ohledem, k tvým, jazykovým schopnostem, mluvil pouze, o čárkách, správně použitých.
Tedy ne že čím je počet čárek vyšší, tím je souvětí čitelnější, ale čím je vyšší počet čárek na správných místech, tím je čitelnější.
Kterákoliv přebývající nebo chybějící to jen zhoršuje. Čárka ti říká, kde se máš nadechnout, mysli i na chudáky kuřáky a astmatiky a nemuč je prosím. |
Ne, ladika skutečně na mysli nemám, to byl zjevný vtípek. To je takový problém podívat se skutečně pořádně na předchozí stránku a vyhledat správný příspěvek? (Už ti to píšu podruhé. Dobrá, poradím ti ještě, že je to o 2 příspěvky výše, než ten ladik)
Toto ("Tedy ne že čím je počet čárek") od tebe beru jako překlep a ne zjevnou provokaci, je to tak správně?  _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 13. leden 2010, 13:32:59 Předmět: |
|
|
| VladR napsal: |
Prestante, s, tymi, ciarkami, po, kazdom, slove, to, je, taky, masaker, ze, z, toho, boli, hlava  |
Tohle se jeste da, u ladika je ale nejvetsi problem opakovani nekterych slov a nesmyslne vsuvky.
Tohle, se, jako tohleto, da, jako. Ale, kdyz, u toho, ladika, jako u ladika, je takovy, jak bych rekl, problem jako, ze problem kdyz jako, opakuje, no proste slova, opakuje nektera bych tak rekl, a jeste, a to nekdy jako, casto docela, jeste, tam nekdy, vsouva, no slova vsouva, proste no! _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 13. leden 2010, 14:12:42 Předmět: |
|
|
Uf, teraz uz je dobre, som sa levelol po zopar podobnych prispevkoch.
No upgrade na level 1 bol bolestivy  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 13. leden 2010, 14:41:43 Předmět: |
|
|
| Mem napsal: |
Toto ("Tedy ne že čím je počet čárek") od tebe beru jako překlep a ne zjevnou provokaci, je to tak správně?  |
Toto ("...beru jako překlep a ne zjevnou provokaci...") od tebe beru jako neznalost, a ne zjevnou provokaci, je to tak správně?
Správně totiž před "a ne" patří čárka.  _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 13. leden 2010, 15:26:57 Předmět: |
|
|
frca: Máš pravdu, 2 stránky příspěvků tu vysvětluji, že na čárky vesměs kašlu, a ty mi teď vyčteš, že mi chybí čárka. Jestli tohle není od tebe provokace... tak už leda senilita?  _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Yossarian

|
Zaslal: 13. leden 2010, 15:31:47 Předmět: |
|
|
/ . / / . // / . / / . / .. // / . // . / ... / .. // . / ... / . // .. / . / ... / .. / ... / .... /// ... / .... / .. /
Vynechal jsem carky, jenz byly oznaceny za uplne nepodstatne. Kdo rozlusti gro meho sdeleni?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 13. leden 2010, 15:33:55 Předmět: |
|
|
Když si dáte každej 4 panáky, tak vám to levelování půjde líp. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 13. leden 2010, 15:46:42 Předmět: |
|
|
Mem: Někteří lidé kašlou na čárky, někteří na tvary slov, někteří na tvoje vysvětlování a někteří úplně na všechno.  _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|