.[ ČeskéHry.cz ].
Engine a univerzálnost - hlavně správa scény (stromy atd)
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
perry

PříspěvekZaslal: 14. březen 2010, 12:38:04    Předmět: Odpovědět s citátem

To pcmaster:
citace:

Ja ti odporucam naprogramovat si BVH, co ti podla mna do tvojho systemu pasuje najviac. Budes ho pouzivat na rapidne vyradovanie celych skupin objektov z vykreslovania -- tie, ktore sa nenachadzaju v pohlade nebudes kreslit. Ako hovorim, je jednoduchy na implementaciu, v porovnani s osatnymi dosahuje podobne vysledky a existuju aj sposoby ako ho stavat/updatovat nad dynamickymi objektami.

Koukal jsem na BVH.. chápu, jak ho udělat nad statickou scénou.. ale potřebuju ho nad dynamickou. Tzn. sestavovat ho postupně, když objekty ve scéně mizí / přibývají. Např. po sebrání objektu mi vypadne nebo naopak když "postavím" budovu, tak musí přibýt...
Napadlo mě postavit to na red-black stromu a vyvažovat ho. Hlavní by byli jen objekty v listech. Jenom tady mi trosku uniká, jak do nej neco vlozit.. test ala cisla <> asi fungovat nebude. Napadlo mi mít stred mapy a vkládat podle Levá / Pravá.. ale nevím.. co si o tom myslíš ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
perry

PříspěvekZaslal: 6. duben 2010, 09:25:04    Předmět: Odpovědět s citátem

Měl bych dotaz ohledně KD-stromu.... co jsem všude našel a viděl, jsou dema s body. To je hezký Smile, ale zajímalo by mě, jak dělat KD-strom nad bounding boxy (OBB / AABB).

Nebo prostě jak se pracuje s tělesy, protože po vertexech ten strom stavět nebudu Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: