| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Augi

|
Zaslal: 31. říjen 2010, 16:50:21 Předmět: |
|
|
Fila: Myslel jsem to tak, že může být výhodnější mít "obyčejný" kód na více strojích než jeden "vektorizovaný" kód běžící na jednom nadupaném stroji (přičemž obě implementace jsou stejně výkonné) - ať už z ekonomických důvodů (více obyčejného HW může být levnější než jedna supermašina) nebo z hlediska dostupnosti (výpadek jednoho komoditního HW systém nepoloží). Ale to nebylo to podstatné, co jsem chtěl říct...
Tou instrukční efektivitou jsi udeřil hřebíček na hlavičku - tuším, že Ty a Eosie děláte nějaké aplikace, kde je tahle metrika tím nejdůležitějším. Ale existují i vývojáři (a troufnu si tvrdit, že jich je dost), kde je tohle druhořadá věc - ať už z technických (je tu jiná, řádově pomalejší brzda v celém systému - disk, paměť, síť, uživatel) nebo ekonomických důvodů (zkrácení doby vývoje na úkor efektivity vykonávání programu).
Prostě mi přijde hloupé odsuzovat nějakou platformu jen proto, že pro projekty, na kterých právě člověk dělá, nejsou vhodné.
A ještě hloupější mi přijde vykřikovat "Java a .NET sux" (jak to dělá Eosie) - přitom podle toho, co píše, je viděl maximálně z rychlíku.
Btw. .NET i Java samozřejmě mají knihovny pro paralelizaci a lze v nich využívat i OpenCL. V CLR Mono je podpora pro SIMD instrukce několik let (jak už psal posila)... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Fila
|
Zaslal: 31. říjen 2010, 17:22:00 Předmět: |
|
|
Nj, ale tam jsi tim padem vnesl neco, co v tom Eosiho prispevku nebylo -- respektive zjednodusil jsi to na "vic masin s pomalejsim kodem" kontra "jedno vetsi SMP/NUMA s optimalizovanym kodem". To, ze pises efektivnejsi kod jednoho procesu vubec jeste neznamena, ze jich nespustis vic .
Jinak samozrejme odsuzovat Javu/.NET obecne je nesmysl. V kontextu her maji smysl pro jednodussi hry, kdy chce clovek resit vic gamedesign nez technologie (to jsem tu uz psal ale hooodne prispevku z5), pro AAA to "suxovani" uz smysl dava, stejne jako pro obecne pouziti pro HPC aplikace (tim nepopiram, ze v nekterych to smysl dava). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 31. říjen 2010, 19:54:38 Předmět: |
|
|
Každá technologie má své místo, např. u webu mě tolik nebere, jestli nějaká složitější stránka trvá 1, nebo 1,25 sekundy. Navíc to asi CPU nebrzdí, když ve Správci úloh CPU vytížen zas tak moc nemám (spíš by náš server potřeboval víc RAMky a rychlejší disk). Na jednu stranu oceňuju, že se dá třeba ASP.NET naučit tak snadno: 2 týdny během školy jsem se učil .NET 1.1 a Managed DirectX a za 2 dny v tom udělal hru do souteže, o 5 let později si napsal .NET do životopisu a na základě toho mě vzali na pozici ASP.NET 3.5 programátora. To že jsem za těch 5 let na .NET nesáh a že ASP.NET neumím, to jsem neříkal - naučil jsem se vše za běhu během prvních pár měsíců v práci (moc velký dík Augimu a dalším na IRC ). Ve firmě jsem už přes rok a jsou se mnou nadmíru spokojeni. Na druhou stranu ale kolikrát by musel být výkonější hardware, aby na mobilech v .NET/Java běželo něco takového, co na iPhone běží již dnes:
http://www.geeks3d.com/20100813/john-carmack-showcases-rage-demo-running-at-60fps-on-iphone-4/ _________________ Award-winning game developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Manox

|
Zaslal: 31. říjen 2010, 20:54:15 Předmět: |
|
|
XNA je pro hobby vývojáře co si chtějí kutit doma nějaké menší projekty. Pro firmy tvořící AAA tituly existuje k Xboxu SDK v C++ a DX. Aniž bych hledal na netu, není to stejné i na WP7 ? XNA pouze pro casual vývojáře a pro profíky nějaké SDK třeba s C++ ?
To jak se každá firma snaží přesvědčit na svou platformu je logické, neznám nikoho kdo by dělal opak a lidi odháněl od svého řešení.
BTW v c# a XNA už dlouho dobu pracuju na 3D hře a s výkonem jsem spokojen jak na PC, tak na Xboxu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|