Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Sairus

|
Zaslal: 16. únor 2011, 20:43:15 Předmět: |
|
|
aha takze kdyz bych vytvoril tu webowku tak to muzou lidi hrat ale nesmim jim nabidnout takoou funkci ze dkyz si zaplati realne penize tak dostanou bonusy ? aha to je spatne to musim koupit tu plnou verzi za 15 000 :'( |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 16. únor 2011, 21:06:49 Předmět: |
|
|
Sairus napsal: |
nema nekdo zkusenosti s programovanim ve flahi. tedy podle ceho se ucil ? |
Podle tutorialu (ktere v te dobe byly vesmes pro AS2 a v AS3 nefungovaly ) a hlavne pokus omyl primo v editoru. Jinak vyvijet cokoliv primo v IDE Flashe CS osobne povazuju za utrpeni, uz jen prosta textova editace kodu je des, o intellisense nebo pokrocilejsich nastrojich zbytecne mluvit, a ani debug mi moc nedebugoval Kdybych mel programovat dalsi hru na zakazku, sahl bych uz po nejakem normalnim IDE. A to jeste ponechavam stranou samotna omezeni Flashe, jako napriklad to, ze ve Flashi nejde nakreslit a zobrazit skutecna kruznice (je to jen aproximace, coz byl zrovna v mem pripade problem, protoze jsem pro zakazniky z US delal simulacni SW, kde se kruznice a ozubena kola hojne vyskytovaly, a poskakujici sisky z "kruznice" ve Flashi byly fakt pastva pro oci )
Jinak tebou zminovane hry neznam, ale pokud je jejich GUI ve Flashi a je to serverova hra v php, pocitej jeste s ucenim amfphp a podobnych srandicek, pres ktere to bude komunikovat |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eX1

|
Zaslal: 16. únor 2011, 21:11:04 Předmět: |
|
|
Adobe Flash je opavdu jedina volba. Nic ho nenahradi to vim ze sve zkušenosti ještě když jsem se flashu věnoval. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sairus

|
Zaslal: 16. únor 2011, 21:16:02 Předmět: |
|
|
okej ted nechme programatorskou cast stranou ted bych potreboval yvresit ten program co povazujes za norlani IDE ? a co to je za program kolik sotji atd.
díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bonewolf
|
Zaslal: 17. únor 2011, 00:48:32 Předmět: |
|
|
Je tam sice "Produkty verze pro studenty a učitele nesmí být dále prodávány." ale je to asi mysleno jako produkt = Adobe Flash a ne to vysledny SWF protoze na anglickym FAQ je neco jinyho. Chce to jeste vic prozkoumat.
Can I use my Adobe Student and Teacher Edition software for commercial use?
Yes. You may purchase a Student and Teacher Edition for personal as well as commercial use.
http://www.adobe.com/education/students/studentteacheredition/faq.html
Jako editor bych zvolil FlashDevelop (free). Stahne to i Flex SDK takze v tom jde rovnou zkompilovat nejaka flashovka. Akorat s animacema je to horsi, tam porad dominuje Adobe Flash. Nicmene zase existuji ruzny free knihovny, enginy apod. v ActionScriptu ktery muzou dost veci nahradit .. to ale zatim nemam prozkoumany. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sairus

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bonewolf
|
Zaslal: 17. únor 2011, 22:53:29 Předmět: |
|
|
Beres moc dogmaticky to co se tu o licenci napsalo, cekal jsem ze si zjistis jak to vazne je.
Ne, FlashDevelop http://www.flashdevelop.org/ vazne neni od Adobe. Stacilo to hodit do jakyhokoliv vyhledavace.
Knizku ti neporadim neb jsem zadnou necetl. Delal jsem ruzny veci v Jave, hral si s ruznymi dalsimi jazyky a chapu OOP, takze jsem na ActionScript (~Flash) proste nejak "presel". Cetl jsem akorat ruzny clanky o specifickych vecech pro AS (v anglictine samozrejme). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Al
|
Zaslal: 17. únor 2011, 22:57:28 Předmět: |
|
|
Taky jednoznačně hlasuju pro Adobe Flash CS. Na Silverlight přece taky každý soudný člověk použije Visual Studio, a ne Eclipse.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sairus

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
hlm
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lenicka1313
|
Zaslal: 30. duben 2012, 17:16:07 Předmět: Doporučení |
|
|
Zdravíčko, jestliže se poohlížíte po nějakém novějším serveru s online hrami, nebála bych se zabrousit na http://www.hrejzona.cz/ Naštěstí tento web netrpí řadou neduhů, které nové weby mají, a obsahuje celou řadu perfektních her ze všech kategorií. Za sebe jednoznačně doporučuji a doufám, že někomu má rada pomohla. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yindra
|
Zaslal: 18. červen 2012, 16:43:34 Předmět: |
|
|
Když jsem se kdysi za nulových investic motal okolo Flashe, tak z vlastních zkušeností můžu doporučit Flash Develop a Flex. Pak se naučit alespoň základy Action Scriptu tady.
A teprva potom doporučuji mrknout na dvojici oblíbených knihoven Flixel a Flashpunk. Osobně jsem preferoval Flashpunk pro svojí solidní komunitu s rancem tutorialů, navíc jsem k tomu přišel z Game Maker prostředí, takže mi tahle knihovna více sedla, vlastně to bylo moje první serioznější programování.
Pokud tohle zmákneš, můžeš se pokusit v knihovnách pohrabat a zkusit si napsat vlastní engine, good luck. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lenicka1313
|
Zaslal: 22. leden 2013, 18:03:15 Předmět: |
|
|
Pokud bych mohla také něco poradit, rozhodně bych se snažila mrknout na http://www.hernimesto.cz/ a tam se po něčem pěkném podívat. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|