.[ ČeskéHry.cz ].
Windows vs Linux
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marek

PříspěvekZaslal: 2. březen 2011, 14:38:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Hunter napsal:
Což přesně podporuje moji myšlenku - že platit si za něco, aby mi hry jely "skoro jako na Windows" je nesmysl, když si můžu koupit (sice 2x až 3x dráž) mnohem pohodlnější a mnohem kompatibilnější "skutečná Windows" Wink

LOL, na Windows Vista/7 hodně her přestalo fungovat, mimojiné i geniální Thief 3 (rok vydání: 2004). Někdy člověk musí půl dne googlit, aby tam rozchodil hru, co jede v pohodě na WinXP. Zas tak "pohodlnější" a "mnohem kompatibilnější" ta "skutečná Windows" nejsou. Wink
Hunter

PříspěvekZaslal: 2. březen 2011, 14:45:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Eosie> To nepopírám, na každých nových Windows přestalo jet spousta her (kromě WinME, což žádné nové Windows nebyly) - a kolik profi programů mělo problémy s Aerem ani nepočítám, ale i přesto jsou pohodlnější a kompatibilnější než Wine.
Slušní vývojáři své hry vždy opatchovali, neslušní se na tebe vykašlali.

Chtěl sem se podívat, jak je na tom Wine s výkonem, ale zatím jsem nenašel žádný benchmark, kde by byly dnes relevantní hry (Crysis 2, Mafia 2, Far Cry 2, Metro 2033 atd.), takže popravdě nevím, výkon Wine rozhodně vyčítat nemůžu Smile
Vilem Otte

PříspěvekZaslal: 2. březen 2011, 15:01:38    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Což přesně podporuje moji myšlenku - že platit si za něco, aby mi hry jely "skoro jako na Windows" je nesmysl, když si můžu koupit (sice 2x až 3x dráž) mnohem pohodlnější a mnohem kompatibilnější "skutečná Windows"

Což je fakt, já když si chci zahrát něco nového - tak vedle Linuxů mám malé diskové místo pro hraní (50 GB). Nicméně pokud tu hru solidně podporuje WinE - tak nevidím důvod proč nehrát na něm, v Linuxech se celkově cítím příjemněji (lépe jsem si zvykl na user-friendly prostředí) a přijde mi na ovládání jednodušší (i když nepočítám terminál), KDE je už opravdu vymakané Razz

Výkon WinE je podobný jako na Windows - benchmarky ale asi neposkytnu(jelikož když už hraju, tak většinou starší hry na notebooku - třeba Oblivion, Gothicy, apod. ... a mimo jiné nejčastěji teď asi online-freeciv Cool - který je perfektní, na sobotní večery je to ideální věc)
quas4

PříspěvekZaslal: 3. březen 2011, 10:01:59    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:
S tym Vi si robis srandu ? V roku 2011 ? Vi ? Bingo ! Preco teda nerobime rovno v assembleri ? Velky rozdiel v tom teda nevidim.
Ja som svojho casu, na Atari 800, nakodil v hexa strojaku editor a kompilator assembleru (na symboliku proste RAMka vtedy nebola). Preco sa dnes teda komercny SW takto nepise ? Pekne, rucne, v hexa ? Zda sa ti to azda absurdne ? Zacinas chapat tu analogiu ?

Ja beriem, ze pred 30 rokmi Vi mohlo byt cool a efektivne. Ale v r. 2011 ? WTF ?!?

sice jsem uzivatel emacs ale takovyto post me velmi pobavil. V absurdni analogie o ktere pises mi jeste chybi cestovani letadlem a svareni ocelovych profilu jinak mi to nedava uceleny smysl.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VladR

PříspěvekZaslal: 3. březen 2011, 15:40:02    Předmět: Odpovědět s citátem

quas4 napsal:
VladR napsal:
S tym Vi si robis srandu ? V roku 2011 ? Vi ? Bingo ! Preco teda nerobime rovno v assembleri ? Velky rozdiel v tom teda nevidim.
Ja som svojho casu, na Atari 800, nakodil v hexa strojaku editor a kompilator assembleru (na symboliku proste RAMka vtedy nebola). Preco sa dnes teda komercny SW takto nepise ? Pekne, rucne, v hexa ? Zda sa ti to azda absurdne ? Zacinas chapat tu analogiu ?

Ja beriem, ze pred 30 rokmi Vi mohlo byt cool a efektivne. Ale v r. 2011 ? WTF ?!?

sice jsem uzivatel emacs ale takovyto post me velmi pobavil. V absurdni analogie o ktere pises mi jeste chybi cestovani letadlem a svareni ocelovych profilu jinak mi to nedava uceleny smysl.
Ta analogia je uplne na mieste.

Nechce sa mi verit, ze aj po dalsich 2 rokoch sa mi neprestane zdat absurdne vyvijat soft o 100+ zdrojakoch cez VI, v ktorom mam otvorene naraz az jedno okno. Hovori sa, ze nikdy nehovor nikdy, ale modlim sa k alahovi, aby som az natolko nezmagoril...

VI+make na velky projekt mi v r.2011 skratka pride ako tazke WTF, ale mozno len proste musim prejst obdobim downgradu z visualka. Snad o 2 mesiace, uz budem naspat pod windowsom, ktory som do tak nepouzitelnej podoby nevidel dostat za poslednych ~20 rokov, a to som ho pouzival uz ked bola na svete verzia 3.0...

To skutocne vsetci tak strasne nenavidite vsetko co je MS, ze vam nevadi prudky pokles produktivity a navrat do doby kamennej (ako inak nazvat putty+VI+makefile) ?

Koncim s tymto flamom, nema to tu zmysel, ked zacnem hovorit o nastavovani servrov, ku ktorym nemam prava pomaly ani na mkdir/cp, tak tu vsetci splietaju o KDE a neviem akych nadstavbach a predovsetkym o tom, ako si to cele doma nainstaluju s plnymi pravami sami (co ja nemozem, dostanem uz predkonfignuty server ) - mne je u prdele, ako sa Linux sprava v graf.mode, a ked si ho clovek instaluje sam, ja zijem len v commandline ako user s pravami nainstalovat 300 MB kniznic do 20 MB kvoty, a tak daleko moje znalosti hackovania linuxu este nesiahaju, ze ako to vlastne spravit, ked mam prava na zapis len do toho jedineho adresara s 20 MB...

Slovo geek ani zdaleka nevystihuje uzivatela, co si vychutnava linux, skor nieco ako ubermotherfucker, ale este aj to je major understatement...

Este 2 mesiace, a potom idem spat do Windowsu. Konecne Exclamation
Pavel

PříspěvekZaslal: 3. březen 2011, 15:52:04    Předmět: Odpovědět s citátem

Tipuju, ze za 2 mesice budes brecet jak nechces zpet k windows. Very Happy
Marek

PříspěvekZaslal: 3. březen 2011, 16:15:50    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale to ti mělo dávno dojít, že desktopové uživatelské rozhraní a serverové uživatelské rozhraní je prostě jiný a to na všech systémech. Mě osobně kecy o serverech nezajímají, nebylo tohle vlákno náhodou o produktivitě při používání desktopového rozhraní pro vývoj aplikací? (tohle je developer forum, nikoliv server support forum Wink)
Flash

PříspěvekZaslal: 3. březen 2011, 16:18:08    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:
Slovo geek ani zdaleka nevystihuje uzivatela, co si vychutnava linux, skor nieco ako ubermotherfucker, ale este aj to je major understatement...

Myslim, ze ses uplne mimo. Od Blizzconu 2010 totiz uz kazdy musi vedet, kdo je to geek, ty ubermotherfuckere! Smile

http://www.youtube.com/watch?v=Z_uAbmka5Ko
(nejlepsi cast je samozrejme SW a jak se Chris malem rozbreci..........)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
VladR

PříspěvekZaslal: 3. březen 2011, 16:43:09    Předmět: Odpovědět s citátem

Eosie napsal:
Ale to ti mělo dávno dojít, že desktopové uživatelské rozhraní a serverové uživatelské rozhraní je prostě jiný a to na všech systémech. Mě osobně kecy o serverech nezajímají, nebylo tohle vlákno náhodou o produktivitě při používání desktopového rozhraní pro vývoj aplikací? (tohle je developer forum, nikoliv server support forum Wink)
To mas pravdu, ja som to spojil do jedneho, lebo robim obe veci naraz, mozno aj preto som tak nesmierne frustrovany - iste, ucim sa nieco nove, co teoreticky nikdy nie je na skodu, len som uz zufaly z toho, ze uplne banalne ukony nemozem spravit, lebo na to nemam prava (ci uz z hladiska instalacie/configu servra alebo dev environmentu).

Jednu vec ale linuxovym adminom musim uznat - tie prachy co za to beru, sa mi vzdy zdali hodne vysoke, ale zacinam to coraz viac ocenovat, preco to tak je. Ja by som to nerobil ani za 250k USD rocne. Ved to je na infarkt/porazku v ktorykolvek den.

Este by ma zaujimala statistika, ci nemaju vysoku mieru samovrazd, podobne ako taki zubari, aj ked, na rozdiel od zubarov, by som to plne chapal, ze preco tomu tak je Very Happy

To youtube video musim pozriet, uz som na to pocul referencie davnejsie...
VladR

PříspěvekZaslal: 3. březen 2011, 16:49:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Ked uz tolko postujete, ake je to dzive developit v C++ pod linuxom, na iny projekt rozchadzame eclipse / autotools cez XMing, cize clovek bude developit pod graf.rozhranim (a nie VI).

Ake ine IDE by ste vedeli doporucit ? Hlavne to musi mat dobry debugger.
Aj ked, oproti VI, bude uz aj eclipse jak dar z nebies..
Vilem Otte

PříspěvekZaslal: 3. březen 2011, 16:53:41    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
VI+make na velky projekt mi v r.2011 skratka pride ako tazke WTF, ale mozno len proste musim prejst obdobim downgradu z visualka. Snad o 2 mesiace, uz budem naspat pod windowsom, ktory som do tak nepouzitelnej podoby nevidel dostat za poslednych ~20 rokov, a to som ho pouzival uz ked bola na svete verzia 3.0...

Ad další megaflame k Vi co tady vznikl - překlepl jsem se, měl jsem na mysli samozřejmě Vim ...

nicméně používám dneska Kate k editování kódu a gcc/icc (prozatim vitezi asi gcc - pouzivam ho casteji), nasm (kdyz je treba assembly kod) + gdb a profilery. Kate je perfektní v jedné věci, a to, že má vestavěný terminál, dá se v něm použít třeba gdb na debugging.

Jako IDE bych možná doporučil Anjuta - je použitelná.
Marek

PříspěvekZaslal: 3. březen 2011, 18:29:57    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:
Ked uz tolko postujete, ake je to dzive developit v C++ pod linuxom, na iny projekt rozchadzame eclipse / autotools cez XMing, cize clovek bude developit pod graf.rozhranim (a nie VI).

Ake ine IDE by ste vedeli doporucit ? Hlavne to musi mat dobry debugger.
Aj ked, oproti VI, bude uz aj eclipse jak dar z nebies..

Jak už jsem jednou napsal, Eclipse mi nesednul.

Používám QtCreator od Nokia (vyvíjí i celé Qt). Je to hlavně na Qt aplikace včetně aplikací pro mobily, ale dá se s tím vyvíjet jakýkoliv C/C++ kód. Jiné jazyky to neumí, což je ale spíš výhoda pro vývojáře toho IDE. Má to debugger, intellisense, refactoring a také velmi příjemné GUI.

Použití autotools bych se dnes už vyhnul, je to docela otrava na udržování. Jako náhrada se dá použít cmake nebo scons, pokud trváte na kompilaci přes konzoli. Nebo můžete kompilovat rovnou přes QtCreator.

Vývoj přes XMing na dálku mi přijde trochu psycho.
OndraSej

PříspěvekZaslal: 3. březen 2011, 19:30:01    Předmět: Odpovědět s citátem

Eosie napsal:
... nebylo tohle vlákno náhodou o produktivitě při používání desktopového rozhraní pro vývoj aplikací?

Ne, bylo to "Vtipy a jiny humor". Skoro si rikam, ze jsem ho nemel rozdelovat Wink
nou

PříspěvekZaslal: 3. březen 2011, 19:37:10    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:

Nechce sa mi verit, ze aj po dalsich 2 rokoch sa mi neprestane zdat absurdne vyvijat soft o 100+ zdrojakoch cez VI, v ktorom mam otvorene naraz az jedno okno. Hovori sa, ze nikdy nehovor nikdy, ale modlim sa k alahovi, aby som az natolko nezmagoril...

no vo vim som nikdy dlhsie nerobil. ale cital som zbezne presiel jednu prirucku a co som sa docital ze sa da spravit som bol ohromeny. vim je mocny nastroj len ho treba vediet pouzivat. a neviem ale mne islo delit okno vo vim do aleluja. zvyslo horizontalne aj do T a neviem ako.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

Přejdi na: