Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
VODA

|
Zaslal: 19. březen 2011, 10:52:37 Předmět: Java :: Swing :: Focus |
|
|
Zdravím,
potřeboval bych poradit. Dělám nějaké úlohy do školy z uživatelských rozhraní a nemůžu přijít na to, jak udělat, aby při startu aplikace neměla žádná komponenta focus...až po prvním kliknutí myši a nebo stisknutí TAB...
Ukázková aplikace to umí, ale já na to za boha nemůžu přijít...
Díky _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 19. březen 2011, 11:14:38 Předmět: |
|
|
netuším, pokud tě nic jiného nenanpadne, tak bych to zkoušel obejít tak, že bych nechal focus něčemu, co bych udělal malé a neviditelné _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 19. březen 2011, 14:24:08 Předmět: |
|
|
No už jsem to vyřešil. V té aplikaci je JLabel, ale když jsem se mu pokoušel nastavit focus, tak to nemělo žádný efekt. Pak jsem zkusil to nastavení focusu dát až za řádek, kde zobrazuji hlavní JFrame a ono to najednou šlo...
Předpokládám, že to je tím, že když přejde okno do stavu visible (setVisible), tak se nastaví focus na první prvek v kontejneru komponent...
Proto jsem nejspíš neviděl žádnou změnu, když jsem labelu dával focus před tím setVisible u framu... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|