Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
pcmaster

|
Zaslal: 3. květen 2011, 17:17:53 Předmět: Blur na okraji obrazku |
|
|
Zdar. Mam problem s blurovanim na okraji obrazku. V podstate ide o to, ze ked mam velky filter, povedzme s priemerom 21 px, tak budem sahat 10 px mimo obraz. No a riesenia ma zatial napadli len dve:
1) Ignorovat dane sample, ktore padnu mimo obraz (vaha 0).
2) Nechat ich tam a pouzit hodnotu, ktoru mi vrati HW (typicky 0,0,0,0).
Vysledok je na obrazku:
Ako vidite, ani jedno nie je dobre Tento problem samozrejme nastava pri pouzit Box (linear average) i Gauss filtra. Existuje nejaka "inteligentna" rekonstrukcia? Alebo je toto state-of-the-art?  _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nou

|
Zaslal: 3. květen 2011, 17:34:08 Předmět: |
|
|
co takto im priradit hodnotu aku ma okraj obrazku? take clamp to edge? _________________ Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 3. květen 2011, 18:21:45 Předmět: |
|
|
Myslim, ze som napisal blbost, sorry. V skutocnosti je clamp ten lavy obrazok Kazdopadne moznost 1) dopadne velmi podobne :\
EDIT: a co tak znizit blizsie pri okraji radius bluru? :O _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 3. květen 2011, 18:54:16 Předmět: |
|
|
Tak holt musíš ten obraz zvětšit o 10 px na všechny strany. Líp to udělat nejde. _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 3. květen 2011, 19:41:51 Předmět: |
|
|
Tak mě napadá, když najdeš řešení, které bude vypadat pěkně pro tohle kolečko, tak zas bude vypadat blbě na jiných obrázcích. Ale možná jsem jen pesimista, to se mi poslední dobou stává často  _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|