| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
micky

|
Zaslal: 6. říjen 2011, 18:46:13 Předmět: |
|
|
No, buďto jsem skeptik, troll přilévající olej do flamewar, a nebo si v Plzni žijeme jako prasata v žitě, že tu máme fajn doktory... A když budu vesele pokračovat, asi nebude v Chicagu stejně jako v jiných koutek země snů... Stačí, když v Čechách popojedu na Mostecko, taky mám najednou pocit, že jsem se poněkud posunul v čase...
Ale tak každý máme svoje zážitky a zkušenosti, o Košicích toho tolik nevím, o Americe vlastně osobně taky ne, ale v Plzni se zatím žije příjemně. Hurikány, tornáda, sopečná aktivita, atentáty na prezidenty, to vše je pro nás něco jako pro ameriku komunismus.
Hlavně si to nevylož jako popíchnutí, VladR.  _________________ https://www.bluepulsar.cz/
https://twitter.com/11thDream_Game/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 6. říjen 2011, 19:13:16 Předmět: |
|
|
| VladR napsal: |
Eosie ale nie je idiot - takze s nim sa rad budem hadat  |
Mno, ma svoje momenty  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 6. říjen 2011, 19:45:03 Předmět: |
|
|
micky> Stejně tak v Praze... a úplatky se tu fakt nevedou
Proč mám takový pocit, že se to tu zvrhává v flamewar ČR:Slovensko s tématem "je v Americe dobře?"
Teď už jenom čekám na uplatnění Godwinova zákona  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 6. říjen 2011, 19:47:14 Předmět: |
|
|
| rezna napsal: |
| no me by zajimalo kolik ten vyvoj prisel a kdo ho platit |
Řekl bych, že to nějak souvisí s Michaelem Moorem a jeho partou.
Jinak já to napoprvé dohrál jako skladník s 400USD a bolavým zubem.
Kdybych uměl pořádně psát, mohl sem dělat na ouřadě
Jinak teda nevím, ale v ČR se úplatky doktorům nedávají (pokud někdo nemyslí těch 30 Kč). I bez nich se ti dostane úspěšné léčby rakoviny.
V USA je zdravotní péče lepší a modernější ve smyslu počtu a síle podávaných léků. V Evropě se drží starý, možná třeba ne dobrý systém, že není rozumné na vše nasazovat ta nejsilnější antibiotika, aby se zvyšovala rezistence virů a bakterií a lidé pak umírali na banální infekce. Pak si mnozí rádi stěžují, že "doktor tomu vůbec nerozuměl, protože jim předepisoval prášky a až ty třetí zabraly" - samozřejmě kritizovat něco, čemu vůbec nerozumím je totiž nejlepší.
Edit: Sorry, teď mě napadlo že by si to někdo mohl spojit - nijak to nesouvisí s panem Jobsem. _________________ Sharing is caring. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 6. říjen 2011, 20:09:39 Předmět: |
|
|
Ke glorifikaci USA lékařství. Nejdřív napíši, že sám jsem tam nebyl, následující je jen z doslechu, tedy teoreticky to nemusíte brát vážně.
Ale příběh, kdy češku kousl při uklízení velký brouk do prstu, jí to zmodralo, a když přišla za lékařem, tak to chtěl amputovat. Žena se začla hádat, že je to blbost, že ví, že tohle je léčitelné. Nakonec zjistila, že doktor si jen myslel, že na to nemá peníze, tak jí ani neřekl alternativy. Po hádce jí normálně ošetřil a žádná amputace nebyla potřeba.
...
Navíc by mě docela zajímalo, jak hodně jim tam zdravotnictví zdražují různé soudní pře. Kdy pacient žaluje doktora, protože mu způsobil "psychickou újmu" apod. Nevím, nechtěl bych být ošetřován lékařem, kterej v prvé řadě musí myslet, aby neudělal něco, za co ho může někdo jiný žalovat.
Ale jak říkám, třeba jsou to jen mýty, kterým věřím. (na druhou stranu dle mě je mýtus, že u nás lékařům to bez podplácení nejde) _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 7. říjen 2011, 02:39:11 Předmět: Re: Playspent |
|
|
Uroven zubarov je v porovnani s USA vseobecne uboha v celej vychodnej Europe, plus Rusku.
Tuna v praci som mal tuto debatu s obcanmi min. osmych roznych krajin v Europe, a KAZDY JEDEN potvrdil, ze je to proste nezrovnatelne. Ze uroven zubarov v Europe je totalne mizerna (pocinajuc technikami a konciac nastrojmi a vybavenim).
Pozor, toto nehodnotim na zaklade nejakych 10-20tich navstev na SK. Poslednych 5 rokov pred odchodom do USA som bol u zubara pravidelne aspon 8-10-krat do roka a obcas kazdy tyzden. S kazdym zubom (toto je proste fakt - s kazdym jednym) mnohokrat.
To, co v Europe riesia povojnovymi (myslene post WW2) metodami na 3-6 krat, zriesia v USA na prvy krat. To neporovnavam jednu techniku alebo zakrok - na svojich zuboch som zazil de facto kazdy jeden zakrok, co sa da na zube spravit - pocinajuc vytiahnutim zuba bez umrtvenia, cez korenove kanaliky a konciac VYSEKAVANIM zlomenych korenov dlatom a kladivom (!!!!) na pohotovosti po predoslej neodbornej extrakcii |
Tak to docela čumím. Nedalo by se říct, že nemám problémy se zubama. Mně to zubařka dělá (ehm lol) vždy s umrtvením. Když bylo potřeba vytáhnout osmičku, tak ji vytáhla v celku. Už jsem měl i preventivní rentgen držky. Žádný jatka ani mučení ještě nebylo (pokud se nepočítá vrtačka jako taková).
Som zabudol dodat DOST podstatnu vec vcera v noci, ked som odpisoval.
Ak by si ty siel do USA, tak by si mal rocny plat MIN. o 100.000-120.000 USD rocne vyssi ako dotycny v tej hre s min. mzdou.
To je KAPANEK BRUTALNY rozdiel, ci mas rocne o vyse $100k viac alebo nie...
Hodnotit USA a nebrat do uvahy tento "drobny" rozdiel, je trocha ujete, nemyslis ? |
Jistě. Ale i tak. Je pro mě výhodnější pracovat za "západní" plat a žít v ČR. Aspoň teda teď si to myslím. A nějak moc nemusím multikulturalismus, toho bych v US měl hodně. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 7. říjen 2011, 04:51:44 Předmět: |
|
|
| citace: |
| USA je zdravotní péče lepší a modernější ve smyslu počtu a síle podávaných léků. V Evropě se drží starý, možná třeba ne dobrý systém, že není rozumné na vše nasazovat ta nejsilnější antibiotika |
No, konkretne tuna je zjavne, ze ATB lobby ma velmi silne paky na SK, a na kazde zakaslanie sa predpisu ATB.
V Chicagu tusim synovi za rok a pol predpisali ATB len jediny raz, ked to fakt bolo potrebne a odbery to potvrdili. Za to iste obdobie sme na SK bezne vyzrali asi tak 3-4 balenia ATB...
V tomto specifickom ohlade netusim ako je to v CR - ci sa tiez globalne predpisuju ATB uz preventivne, alebo az ked ich naozaj treba - tuna sa necham rad poucit... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 7. říjen 2011, 04:56:27 Předmět: |
|
|
| Houp napsal: |
| Navíc by mě docela zajímalo, jak hodně jim tam zdravotnictví zdražují různé soudní pře. Kdy pacient žaluje doktora, protože mu způsobil "psychickou újmu" apod. Nevím, nechtěl bych být ošetřován lékařem, kterej v prvé řadě musí myslet, aby neudělal něco, za co ho může někdo jiný žalovat. |
Z info, co dosial mam, to vyzera tak, ze toto je na triku samotnych lekarov - teda ide o to, aku ma ten ktory lekar silnu poistku - cize je na kazdom, aku poistku si zaplati. Cisla su rozne, bezne pocujem rozsah $40k-$120k rocne za poistku (co je samo o sebe brutalne cislo a pre mnohych lekarov to znamena vyse 50% prijmu drbnut do poistky - to mam tiez potvrdene z viacerych zdrojov).
| Houp napsal: |
Ale jak říkám, třeba jsou to jen mýty, kterým věřím. (na druhou stranu dle mě je mýtus, že u nás lékařům to bez podplácení nejde) |
Bezna starostlivost u obvodaka je obvykle bez uplatkov, ale ked ides pod noze, tak tam konci vsetka sranda... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 7. říjen 2011, 05:04:28 Předmět: Re: Playspent |
|
|
| Eosie napsal: |
Jistě. Ale i tak. Je pro mě výhodnější pracovat za "západní" plat a žít v ČR. Aspoň teda teď si to myslím. A nějak moc nemusím multikulturalismus, toho bych v US měl hodně. |
Po tom roku a pol mozem bezpecne prehlasit, ze mi rozne rasy na pracovisku absolutne neprekazuju. Na SK/CZ je clovek zvyknuty, ze 99.99999995% ludi okolo je bielychm, takze spociatku chvilu cumi, ale po case si zvykne a neregistruje to. Cize toho by som sa nebal.
Osobne, ak mi by aj ponukli dvojansobny plat, by som spat do Europy nesiel, pokial by som fakt nemusel. Su veci, co si za prachy nekupis... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 7. říjen 2011, 13:59:14 Předmět: |
|
|
V Chicagu tusim synovi za rok a pol predpisali ATB len jediny raz, ked to fakt bolo potrebne a odbery to potvrdili. Za to iste obdobie sme na SK bezne vyzrali asi tak 3-4 balenia ATB...
V tomto specifickom ohlade netusim ako je to v CR - ci sa tiez globalne predpisuju ATB uz preventivne, alebo az ked ich naozaj treba - tuna sa necham rad poucit... |
Konkretne v CR to zalezi hodne na lekari. Napriklad moje (prakticka) doktorka je celkem rozumna a ATB nepouziva, dokud to neni vyslovene nutne. Doktorka, kterou ma pritelkyne a jeji rodina je dava na potkani ("tady mate antibiotika a uz bezte"). _________________ http://trionteam.net |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jaz
|
Zaslal: 17. říjen 2011, 15:33:42 Předmět: |
|
|
Musím zamáčknout slzu v oku vždycky, když vidím nějaký podobný bohulibý projekt. Chudáci lidi, musí si najít bydlení, pracovat...
Osobně jsem si zahrál Playspent v USA naživo v letech 2000, 2001 a 2002, akorát jsem nebyl Američan a začínal jsem se 450 - 900 USD.
Většina lidí, který to lituje, by akorát musela hnout prdelí a začít něco dělat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|