Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
goddard
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 2. listopad 2011, 10:44:18 Předmět: |
|
|
Ta zmena je, ze su tam vsetky produkty?
Pretoze pri mnohych (3dsmax, Maya, ...) to tak bolo uz roky, AFAIK. _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
costa
Založen: 10. 10. 2011 Příspěvky: 29 Bydliště: u hranic s malým 'h'
|
Zaslal: 2. listopad 2011, 20:47:55 Předmět: |
|
|
Po dvou pokusech mně stále nepřišel potvrzovací mail, je chyba u mě, nebo se to taky někomu z vás stalo? Max bych si docela rád vyzkoušel  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
uiii
|
Zaslal: 3. listopad 2011, 00:16:43 Předmět: |
|
|
costa napsal: |
Po dvou pokusech mně stále nepřišel potvrzovací mail, ... |
Zkoušel jsem se registrovat jen jednou a taky mi zatim nic nepřislo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crypton

|
Zaslal: 3. listopad 2011, 07:05:48 Předmět: |
|
|
A neověřují si ty data náhodou? Myslím si, že si musí ověřit jesli jsi opravdu student, a informací na to mají dostatek (tj. název školy, jméno, datum narození).
Taky jsem se už jednou zaregistroval, ale nikdy mi ten email nepřišel, tak mě napadlo, že jsem měl asi použít studentský email přímo ze školy, a né svůj osobní (gmail).
Edit: Koukám teď že tam jde i aktivace přes facebook, tak jsem to vyzkoušel a opravdu to jde. Už stahuju...  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 3. listopad 2011, 08:56:01 Předmět: |
|
|
Za mě to fungovalo tak, že to šlo registrovat pouze na školní e-mail, kam pak chodily i keye.
Ten student program už funguje tak 4 roky. _________________ Sharing is caring. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crypton

|
Zaslal: 3. listopad 2011, 09:18:23 Předmět: |
|
|
Hunter napsal: |
Za mě to fungovalo tak, že to šlo registrovat pouze na školní e-mail, kam pak chodily i keye.
Ten student program už funguje tak 4 roky. |
Já jsem to zkoušel tak před 2-3 roky, ale nešlo mi to, tak jsem se na to vykašlal. A co ta licence, četl jsem že je "jen" na 3 roky, a pak se musí přejít na placenou licenci.
No když jsem se díval na ty ceny, tak je asi fakt lepší naučit se na nějakém freeware, jako např. Blender, než dávat 100-200 tisíc za software na jeden rok, protože nová verze vychází každý rok, a upgrage stojí skoro $2000 USD.
Můžou si říkat jak moc jsou ty jejich produkty profesionální, ale je to nehorázná vydřidušina, tak se ani nedivím že si tolik lidí raději stáhne nějakou "free" verzi někde z netu  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 3. listopad 2011, 09:36:16 Předmět: |
|
|
Crypton napsal: |
...
No když jsem se díval na ty ceny, tak je asi fakt lepší naučit se na nějakém freeware, jako např. Blender, než dávat 100-200 tisíc za software na jeden rok, protože nová verze vychází každý rok, a upgrage stojí skoro $2000 USD.
... |
Skus prist do firmy na pohovor na 3d graficku poziciu napriklad v Maya a skus im povedat, ze sa ti nechcelo pisat na support Autodesku, zodpovednym na tvojej univerzite, ani stahovat warez, a tak si sa radsej naucil na nejakom freeware. Ze to sa urcite doucis, tu Mayu "Jasne, my se ozveme"
Ano, tym chcem povedat, ze NIKOHO nebude zaujimat, ako si sa dostal ku konkretnym instalaciam programov, ktore si sa naucil. Ani zamestnavatelov, ani vyrobcov, ani distributorov. _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crypton

|
Zaslal: 3. listopad 2011, 10:07:25 Předmět: |
|
|
pcmaster napsal: |
Skus prist do firmy na pohovor na 3d graficku poziciu napriklad v Maya a skus im povedat, ze sa ti nechcelo pisat na support Autodesku, zodpovednym na tvojej univerzite, ani stahovat warez, a tak si sa radsej naucil na nejakom freeware. Ze to sa urcite doucis, tu Mayu "Jasne, my se ozveme"
Ano, tym chcem povedat, ze NIKOHO nebude zaujimat, ako si sa dostal ku konkretnym instalaciam programov, ktore si sa naucil. Ani zamestnavatelov, ani vyrobcov, ani distributorov. |
Dobrý no Ale já jsem neměl na mysli firmy, tam to chápu, dělají většinou komerční produkty (a prodávají je za nemalé peníze). Ale co takový "individuál", a nebo nějaké indie studio, které dělá nějakou low-budget, freeware, a nebo dokonce open-source hru. Proč z takový lidí tahat takové peníze, když z toho třeba vůbec nic mít nebudou, a dělají to třeba jen pro zábavu.
Když už dávají licence pro studenty zdarma, tak by tam měla být i licence ve smyslu: "Freeware - For personal and non-commercial use", právě pro takový typ lidí. Bez nějaké technické podpory a zdarma.
Je spousta freeware her které se můžou po grafické stránce srovnávat s AA(A) tituly, a mohlo by jich být mnohem více, kdyby za to nechtěli takové pálky. A podle mě se kvalita Blenderu vyrovná 3ds Maxu, jen je v tom "težší" dělat, a není to tak intuitivní, ale i tak zůstanu u Blenderu, i když mám tu student verzi 3ds Maxe.
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 3. listopad 2011, 10:41:45 Předmět: |
|
|
Ano, to suhlasim. Kazdopadne indie hra urcite nebude non-commercial Nezhadzujem Blender a uz vobec nie open-source ako taky. Ale tak to uz bude, nikto nema zaujem na tom, aby sa akesi male firmy uchytili a kazili zabehnuty biznis velkym hracom  _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 3. listopad 2011, 12:12:32 Předmět: |
|
|
No když jsem se díval na ty ceny, tak je asi fakt lepší naučit se na nějakém freeware, jako např. Blender, než dávat 100-200 tisíc za software na jeden rok, protože nová verze vychází každý rok, a upgrage stojí skoro $2000 USD. |
To, že každý rok vyjde nová verze ještě neznamená, že je potřeba každý rok upgradovat. Ostatně, to dost často nedělají ani ty firmy, pokud jim to proti starší verzi nepřinese nějaké zásadní zlepšení.
Můžou si říkat jak moc jsou ty jejich produkty profesionální, ale je to nehorázná vydřidušina, tak se ani nedivím že si tolik lidí raději stáhne nějakou "free" verzi někde z netu  |
Však profesionální znamená, že je to pro profesionály (čti "pro firmy/lidi, kteří se grafikou živí"). A pokud takový subjekt nevydělá dost na to, aby se mu ta licence zaplatila, tak asi dělá něco špatně.
pcmaster> když přijdeš do firmy, tak IMO první hodnotící kritérium bude portfolio (resp. nějaký ekvivalent, např. vypracování menšího zadání) a až někde vzadu bude seznam zkratek nebo názvů v životopise... A pokud ne, tak to pravděpodobně není firma, kde bys chtěl pracovat _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 3. listopad 2011, 12:18:03 Předmět: |
|
|
Tak jasne, to som aj cakal, ze vytiahnete Ja som to dal ako priklad od nas - kto nema zaujimave portfolio, toho vobec ani nezavolaju. Ale viackrat bol problem, ze dany adept vedel len 3dsmax alebo este horsie - Cinemu4D a potom bol problem fungovat v Mayi.
Co sa tyka tych upgradov tak je to cista pravda. Vidime to aj sami. Mnohe firmy maju furt napriklad Maya 2009 a do toho kupenych kopec plug-inov, z ktorych niektore novsie verzie nemusia podporovat. Sotva maju dovod na upgrade. _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
|
Návrat nahoru |
|
 |
|