| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
shipo

|
Zaslal: 23. únor 2012, 22:32:03 Předmět: |
|
|
pcmaster:
Nevím co už je přesně považováno za hanlivé, urážlivé a brutální (každý máme jinou hranici: pro někoho je brutální krev, pro mě až kosti a tepny, a pro dvanáctiletou holku pavouk na stropě).
Problémem není spravit veci ?inak?, jenom jsem poukazoval na to že jsem velice zvědav na výstupy a úspěšnost cíle Otevřete oči hrou, když nelze reálným zpracováním těchto témat přímo vyvolat emoce a zamyšlení hrače (oblbnout hráče tak aby se přestal štourat v nedokononalé nastrčené hře, a začal přemýšlet a otevírat oči nad tématy, která předtím raději přehlížel).
Jsou to zajímavé a užitečné témata, nejde o soutěžení a odměny, jenom je škoda ho promrhat (opakuji jsem velice zvědav na ty super nápady).
Kill.salam:
Když hra nesmí být ani trochu hanlivá, urážlivá, brutální tak osobně předpokládám že desingovým výstupem bude něco v propagandistickém stylu:
Hrač kombajnem sklidí žitné pole, pak ho v peci poháněné větrníky rozpeče, a nakonec ho s pomocí duhových motýlků rozveze podvyživeným dětem po afrických vesnicích sužovaným následky zlé ozónové díry.
To je sice fajn, ale pochybuju že to někomu vážně otevře oči a něco to změní. Vývoj a vytvoření hry zabere dost času, a bylo by škoda vypouštět možné neadekvátní koncepty ve stylu:
Hrač tmavší plati je na Slovensku nezaměstnanný, ale musí se postarat o sousedem zbouchnutou maželku a také o její mentálně zaostalé rodiče. Tak s bráchou vyrazí na sklizení mědi železničního zabezpečovacího systému. Při sklizni v tunelu bráchu přejede vlak, a hráč je tak nucen se ještě postarat o mrzáka navíc. V nemocnicích zjistí že jedinou jeho reálnou možností jsou úplatky a nasílí, díky nim získá práci v ?podnikatelsko-ekologické? továrně na zářivky a solární panely, kde se probujuje až na místo mistra nevzdělané dětské pracovní síly.
Nakonec je otráven toxickým vyrobním materiálem, a po zjištění že má rakovinu pohár zouvalství konečně přeteče, a hráč si jako GameOver zajde si skočit na místní skálu kde se krvavě rozplácne na majitelovo Bugatti Veyron.
Po půlročním vývoji hra neprojde protože se v ní objevují slova jako: pitomec, kryplkára, a zobrazuje xenofobii z druhé strany. Díky nim však témata byla zpracována do hloubky a nutí hráče se zamyslet nad jeho chováním v podobné situaci, a tak otevřít oči. Dodejme že ekologickému sponzoru na výrobu zářivek se nelíbilo upozornění na problém zářivek a negativním následkům odstranění olova z jeho pájek(vlivy marketingové ekologie), zákaz porotcům sponzor jednoduše argumentuje množstvím krve a scénou amputací.
Crypton:
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Spytihněv

|
Zaslal: 23. únor 2012, 23:10:17 Předmět: |
|
|
| VladR napsal: |
- Dieta ma <2 r.
- Z 24 hodin je hore viac ako 18 hodin, kedy je jeho udrzba casovo vysoko narocna
Dokopy to bolo nieco vyse 700 dni, ked som ho nosil na rukach este o 2.15 rano a o 6.00 mal budik do prace. Ale aspon cez vikend som nasiel sem tam hodinku - dve na kodenie. |
Mhahah, přesně v tomto období se teď nacházím, proto jde vývoj Tábor defense tak ztuha.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vilem Otte

Založen: 18. 09. 2007 Příspěvky: 462 Bydliště: Znojmo - Sedlesovice, Kravi Hora
|
Zaslal: 24. únor 2012, 00:06:52 Předmět: |
|
|
#VladR - s rodinou jsem psal jen příklad, sám jsem měl v té době jiné důvody - především práce na jiných neherních projektech (2 z nich již byly dokončeny a dodány zákazníkům, další je ještě stále WIP) - tedy když sedíš denně u mašiny kolem 10-12 hodin denně (před dodáním u jednoho projektu dokonce 40 hodin v kuse) tak potom jsi rád, že můžeš od PC na chvíli vstát a dělat cokoliv jiného.
Ale jinak víceméně s tím, co jsi napsal, souhlasím (včetně toho, že stačí pár hodin kódění každých pár dní a ten projekt časem doroste) - čas se dá najít, samozřejmě je třeba se chtít účastnit.
Což narovinu řeknu, soutěž mě nápadem trochu zaujala (dostatečně, abych si její vyhlášení přečetl - faktem je, že docela se zpožděním oproti vyhlášení ... i když na druhou stranu, hra se dá postavit i za 24h), ale už jsem věděl, že na ni dělat nebudu (jednoduše, když už jsem skončil tou dobou den pracovně, chtěl jsem dělat cokoliv jiného, než sedět u PC). _________________ Should array indices start at 0 or 1? My compromise of 0.5 was rejected without, I thought, proper consideration. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 24. únor 2012, 00:10:16 Předmět: |
|
|
| Spytihněv napsal: |
| VladR napsal: |
- Dieta ma <2 r.
- Z 24 hodin je hore viac ako 18 hodin, kedy je jeho udrzba casovo vysoko narocna
Dokopy to bolo nieco vyse 700 dni, ked som ho nosil na rukach este o 2.15 rano a o 6.00 mal budik do prace. Ale aspon cez vikend som nasiel sem tam hodinku - dve na kodenie. |
Mhahah, přesně v tomto období se teď nacházím, proto jde vývoj Tábor defense tak ztuha.. |
Ty brdo, tak to si sa prave stal mojim hrdinom, kedze ocividne tvoris, napriek tomu ze je to to najhorsie mozne obdobie (sorry, na tvoj thread som si 2 prispevky vyssie nespomenul-slo mi o to, ze na CH zdochol pes).
Gratulujem k vydrzi. Kazdy dalsi polrok toho casu bude viac a viac - u mna bol zlomovy moment, kedy som uz mohol pozriet 1.5 hodinovy film v kuse bez odbehnutia (co je hranica na to, ze nieco vies spravit, aj ked si tyzden kod nevidel) - tusim az na 2.5 roka - len toto je na vysost individualne lebo kazde dieta je ine... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 24. únor 2012, 00:17:56 Předmět: |
|
|
| Vilem Otte napsal: |
| tedy když sedíš denně u mašiny kolem 10-12 hodin denně (před dodáním u jednoho projektu dokonce 40 hodin v kuse) tak potom jsi rád, že můžeš od PC na chvíli vstát a dělat cokoliv jiného. |
Vsade je obcas crunch - pokial je ale castejsie nez nie je, tak to uz len zmenit job, bohuzial.
40 hodin v kuse ? Teraz bez srandy, ale ved to ta moze zabit, aj ked mas ~20 rokov.
Kolko dni si potom potreboval na regeneraciu ? Neverim, ze ti na druhy den mozog fungoval a mohol si kodit... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vilem Otte

|
Zaslal: 24. únor 2012, 00:28:24 Předmět: |
|
|
| citace: |
| 40 hodin v kuse ? Teraz bez srandy, ale ved to ta moze zabit, aj ked mas ~20 rokov. |
Další den jsem samozřejmě nekódil, dal jsem si pak na celý víkend úplně pauzu.
A job změnit určitě neplánuju, vedu vlastní malou firmu na vývoj software (největší projekt, na kterém jsme dělali, tak jsme dělali celkem 3), sice spousty milionů a Ferrari nemám, ale zase netrpíme stereotypem (za poslední rok jsme měli opravdu velkou diverzitu různých programů, co jsme vytvářeli - někdy jsem vytvářel singl, někdy jsme byli 2 - nicméně nás to baví), a víceméně celý game engine, který vyrábíme (relativně dlouho) vznikl v našem "volném čase". _________________ Should array indices start at 0 or 1? My compromise of 0.5 was rejected without, I thought, proper consideration. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 24. únor 2012, 01:03:29 Předmět: |
|
|
| Takze si nemal externe financovanie na engine. Viacmenej si to robil len ked bolo hluche obdobie medzi projektami ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vilem Otte

|
Zaslal: 24. únor 2012, 01:18:09 Předmět: |
|
|
Víceméně, samozřejmě když byla práce jen na nějakém menším projektu - tak jsme se do toho třeba k večeru pustili, apod. Žádné externí financování jsem neměl. _________________ Should array indices start at 0 or 1? My compromise of 0.5 was rejected without, I thought, proper consideration. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 24. únor 2012, 04:16:24 Předmět: |
|
|
| A do poriadnej hry sa niekedy v dohladnej dobe nepustis ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 24. únor 2012, 09:58:52 Předmět: |
|
|
Ja sa dozadujem rozdelenia tohto OT threadu, pretoze ho zasierate inym OT!!!
| shipo napsal: |
| ...jsem velice zvědav na výstupy a úspěšnost cíle Otevřete oči hrou, když nelze reálným zpracováním těchto témat přímo vyvolat emoce a zamyšlení hrače... |
No, ked nejde, tak nejde. Dakujeme, dakujeme, ze si nas osvietil, ze si nam to vysvetlil, dakujeme ti!!! Takze teraz uz mame jasno, ze to proste nejde, takze vsetci serte na to, ok? _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 24. únor 2012, 11:49:50 Předmět: |
|
|
Hrač tmavší plati je na Slovensku nezaměstnaný...
...zákaz porotcům sponzor jednoduše argumentuje množstvím krve a scénou amputací. |
Myslím, že třeba zrovna tento koncept by se dal zobrazit i bez přehnané brutality bez toho, aby došlo k výraznější změně katarze. Jak říká Vilém (k čertu, proč mě právě napadl koncept na téma "Máj"?), je to proto, aby organizátoři mohli vyřadit hry typu "vezmi si ocelovou tyč a navštiv spoluobčany". Koneckonců, v každé soutěži si organizátor vyhradí právo na vyřazení nevyhovujících her.
VladR> Robit hru != prezentovat hru na C-H. Někteří z nás (alespoň doufám, že nemluvím jen za sebe) máme rozpracovány osobní projekty a nepotřebujeme o nich psát tady na fórum. To jenom k tvému osobnímu postoji "já chudáček se tu přetrhnu a ostatní nic nedělají".
10 měsíců je vzhledem k výši cen ale opravdu příliš dlouhá doba. Pochybuji, že se tomu někdo bude věnovat takhle dlouho. Ty 2-3 měsíce by byly ideální. _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 24. únor 2012, 12:55:00 Předmět: |
|
|
| Jsou to zajímavé a užitečné témata, nejde o soutěžení a odměny, jenom je škoda ho promrhat (opakuji jsem velice zvědav na ty super nápady). |
Když nejde o soutěžení a odměny, tak tu hru udělej mimo soutěž a vydej si ji sám, ne? _________________ Sharing is caring. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 24. únor 2012, 14:24:22 Předmět: |
|
|
| if.then napsal: |
| aby organizátoři mohli vyřadit hry typu "vezmi si ocelovou tyč a navštiv spoluobčany". |
Takže klon GTA není povolen? To je smutné. Zrovna GTA San Andreas je zajímavý tím, že je to tam samej černoch. Stačí si akorát změnit model hlavní postavy na bělocha... _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vilem Otte

|
Zaslal: 25. únor 2012, 15:25:56 Předmět: |
|
|
| A do poriadnej hry sa niekedy v dohladnej dobe nepustis ? |
Ještě uvidím/nevím - momentálně mám už o něco málo více času (oproti začátku roku), a do nějakého vlastního projektu budu ten čas určitě investovat. _________________ Should array indices start at 0 or 1? My compromise of 0.5 was rejected without, I thought, proper consideration. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Sysel

|
Zaslal: 26. únor 2012, 13:53:30 Předmět: |
|
|
Upřímně nechce se mi všechno číst, ale v reakci na první příspěvek a některé další podporující ("že z toho nemůže vylézt nic realistického, když tam nemůže být násilí etc.")
| Když hra nesmí být ani trochu hanlivá, urážlivá, brutální tak osobně předpokládám že desingovým výstupem bude něco v propagandistickém stylu... |
Nikde není napsané, že nemůže být "ani trochu hanlivá, urážlivá" apod. Doslova: "ze soutěže mohou být vyřazeny hry", které...
- "budou zpracovávat daná témata hanlivým, urážlivým či jinak neadekvátním způsobem" - je tím myšleno primáně urážlivé zpracování vůči těm "postiženým" (tj. ne, když to bude urážlivé vůči náckům, ale když to bude prvoplánově urážlivé vůči Romům, invalidům, bezdomovcům atp.
- "budou obsahovat extrémně brutální prvky." - zobrazení krve a násilí je extrémně brutální? Přemýšlejte trochu. Proto tam je to slovo extrémně.
Hrač tmavší plati je na Slovensku nezaměstnanný, ale musí se postarat o sousedem zbouchnutou maželku a také o její mentálně zaostalé rodiče. Tak s bráchou vyrazí na sklizení mědi železničního zabezpečovacího systému. Při sklizni v tunelu bráchu přejede vlak, a hráč je tak nucen se ještě postarat o mrzáka navíc. V nemocnicích zjistí že jedinou jeho reálnou možností jsou úplatky a nasílí, díky nim získá práci v ?podnikatelsko-ekologické? továrně na zářivky a solární panely, kde se probujuje až na místo mistra nevzdělané dětské pracovní síly.
Nakonec je otráven toxickým vyrobním materiálem, a po zjištění že má rakovinu pohár zouvalství konečně přeteče, a hráč si jako GameOver zajde si skočit na místní skálu kde se krvavě rozplácne na majitelovo Bugatti Veyron.
Po půlročním vývoji hra neprojde protože se v ní objevují slova jako: pitomec, kryplkára, a zobrazuje xenofobii z druhé strany. |
Kde usuzuješ, že takovouhle hru bychom nepřijali? Nebylo by lepší se zeptat dříve, než vypustíš ven takovéto tvrzení ("hra neprojde") a přileješ další olej do kotlíku zdejšího flamewaru?
---
Vážení, opět použiju termín "velkohubé kecy", jak to už někdo nadhodil. Člověk holt raději komentuje na fóru, než aby napsal přímo porotě (všude na webu je uveden soutěžní mail a několikrát je tam uvedeno, že když si někdo není jistý, tak ať předem napíše). Několik lidí už psalo, zatím se nestalo, že bychom nějaké téma/zpracování odmítli (!), a to včetně právě těch kontroverzních.
Pravidla jsou dělána tak, aby vyloučila hovada a hry typu (jak to už taky někdo nadhodil) "zmlať si svého invalidu".
Z nějakého důvodu si část lidí myslí, že tam chceme jen hry "dětské, nerealistické, veselé, optimistické a moralistické" - ujišťuji vás, že pokud si tohle myslíte, tak si to opravdu jen myslíte.
Dál už se diskuze nechci účastnit, většina příspěvků mi tu přijde jako zbytečné spekulace (navíc těch, kdo o účasti stejně neuvažují). Kdo chce soutěžit a má nápad, stačí napsat na mail a dále budeme komunikovat mailem. Příp. SZ zde na fóru.
Zdraví
Jan J. _________________ Jan Jirkovský
https://cz.linkedin.com/in/janjirkovsky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|