Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
TeaTime
|
Zaslal: 11. březen 2012, 12:24:06 Předmět: |
|
|
Já používám Geany + makefile. Líbí se mi, že můžu kompilovat i spouštět projekt přímo z IDE pomocí klávesových zkratek a přitom si makefile píšu sám. I přes to, že Geany přímo neovládá kompilaci umí například po neúspěšné kompilaci zvýrazňovat a přeskakovat mezi řádky, na kterých kompilátor nalezl chybu.
Ovšem vadí mi, že neanalyzuje celý projekt a všechny použité hlavičkové soubory, ale jen otevřené soubory a známé ("systémové") hlavičkové soubory. Takže třídy, které jsou definované v souboru, který nemám právě otevřený se mi nezvýrazňují jako třídy. Ze stejného důvodu se nedá příliš spoléhat na napovídání metod a vyhledávání definic a deklarací a podobné fičůrky. Vývojáři toto neplánují doplňovat, protože by to zpomalilo celé IDE a oni se snaží zachovat právě lehkost tohoto prostředí.
Neznáte někdo nějaké IDE, které by napravovalo tento nedostatek? Požaduji aby bylo pro Linux, bylo lehké a rychlé (aby se dalo použít třeba jen jako textový editor), aby kompilovalo pomocí makefile, který si sám napíši a přitom aby umělo spolehlivě prohledávat všechny includované soubory? Nepožaduji debugger . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
uiii
|
Zaslal: 11. březen 2012, 13:32:38 Předmět: |
|
|
TeaTime napsal: |
Neznáte někdo nějaké IDE, které by napravovalo tento nedostatek? Požaduji aby bylo pro Linux, bylo lehké a rychlé (aby se dalo použít třeba jen jako textový editor), aby kompilovalo pomocí makefile, který si sám napíši a přitom aby umělo spolehlivě prohledávat všechny includované soubory? Nepožaduji debugger . |
Doporučil bych ti zkusit ten Qt Creator. Řekl bych, že splňuje všechny požadavky, teda asi kromě té lehkosti (něřekl bych, že je zas tak minimalistický) a rychlosti (startuje malinko dýl něž běžný textový editor ale jinak není s rychlostí žádný problém). Standardně je určen na Qt projekty, tedy pro buildování pomocí qmake, ale má i možnost Custom projektu, kde si snadno nastavíš kroky sestavení podle sebe. Takže s vlastním makefilem se dá pracovat úplně bez problémů, já sám to tak dělám (používám sice premake4 ale na tom nesejde), jak řikám s těmi buildovacími kroky se tam dá pěkně hrát. No a co se týče napovídání a zvýrazňování syntaxe tak je na tom výborně. Jediný co mi chybí je podpora standardu C++11, ale to se do časem jistě spraví.
EDIT: Když to teď tak zkouším, tak koukám, že s tou lehkostí a rychlostí asi taky problém nebude. Pomaleji startuje jen při prvním spuštění po startu PC. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 11. březen 2012, 14:36:33 Předmět: |
|
|
hmm QtCreator jsem nainstalit a zkusim - jen si musim dodelat generator *.pro souboru do naseho toolu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
uiii
|
Zaslal: 11. březen 2012, 18:05:08 Předmět: |
|
|
rezna napsal: |
jen si musim dodelat generator *.pro souboru do naseho toolu  |
No pokud nechceš používat qmake ale svuj buildovaci systém, tak stačí vyvořit nový projekt: vyber Other Projects -> Import exisitng project. A pak v nastaveni projektu si vytvoříš vlastní kroky sestavení. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 11. březen 2012, 18:14:01 Předmět: |
|
|
ne - me jde o to ze mame vicemene i vlastni format projektu a z toho generujeme vs2008, vs2010 a makefile abychom byli schopni jednotlive projekty drzet na ruznych verzich VS a ruznych systemech - takze musim udelat i generator *.pro projektu - abych mohl pouzivat QtCreator rozumne a fungovat s nim |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 11. březen 2012, 18:21:46 Předmět: |
|
|
"Import existing project" používám furt, akorát v posledních verzích to nějak podělali. Musel jsem downgradovat na Qt Creator 2.1.0, kde to funguje dobře, akorát při importu to do projektu přidá i soubory z build systemu (.o a .so), to se ale dá napravit editací souboru *.files.
V nových verzích se mi stalo, že Qt Creator u takto vytvořeného projektu např. nedokázal zpracovat výstup gcc kompilátoru a zobrazit správně errory.
Jinak moje použití toho IDE je možná dost specifické. Programuju v tom i kernel a hafo dalších věcí s různými build systemy, takže nutně požaduju, aby se dal používat jiný build system než to, co nabízí Qt Creator. Doposud jsem nenašel IDE, které by bylo tak dobré a ještě se umělo takhle skvěle přizpůsobit jiným projektům. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
egrishot
|
Zaslal: 11. březen 2012, 22:23:43 Předmět: Jak to asi je |
|
|
C++ netbeans no kámoš s tím má zkušenosti asi takové to. Nejprve zkoušel rozjet opengl v dev c++. Nezkoušet!!!
Potom nainstaloval netbeans a po půl rocem, když nic nedělal ho zase spustil a nic nejelo takže se dal na visual studio 2005 express aje spokojený. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tringi

|
Zaslal: 11. březen 2012, 22:41:44 Předmět: |
|
|
Tak jak to popisuješ to svědčí o lecčem, jen ne o kvalitách jednotlivých IDE. _________________ WWW | GitHub | TW |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|