Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Al
|
Zaslal: 13. březen 2012, 00:48:25 Předmět: |
|
|
A ještě jedna informace, taky mě nepotěšila: Microsoft před pár dny vydal Visual Studio 2011 beta. A co myslíte? Jeho C/C++ knihovna nejde spustit na ničem starším než Windows Vista / Server 2008 SP2. No super. Dacani fakt přitvrdili. je tam sice spousta výborných novinek, ale fakt za drsnou cenu... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda128

|
Zaslal: 13. březen 2012, 01:14:28 Předmět: :) |
|
|
Důležité oznámení pro uživatele Windows XP s aktualizací Service Pack 3 (SP3): Podpora pro váš produkt bude ukončena 8. dubna 2014. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda128

|
Zaslal: 13. březen 2012, 01:18:39 Předmět: |
|
|
Ale XP uz nejdou legalne koupit .. jen downgradem ze sedmicek nemuzou je prodporovat vecne ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Al
|
Zaslal: 13. březen 2012, 01:26:41 Předmět: |
|
|
Však proč by sis je kupoval? Jenže ohromná spousta lidí je pořád používá. Když hardware pořád funguje, proč ho měnit. Navíc dneska se dá výhodně zvětšit RAMka na starých kompech a na prohlížení netu pak stačí třeba tady i náš záložní komp. Je 11 let starý, značková pracovní stanice DELL. Kdysi to bylo dělo s 1 GB RDRAM, ale loni jsme ho koupili za 250 Kč a má XP a spokojenost. Myslím, že morální zastarávání počítačů se dost zpomaluje, takže věci jako XP se stále používá a stejnětak W7 se asi bude vyskytovat ještě hodně dlouho po W8,9,10.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda128

|
Zaslal: 13. březen 2012, 01:41:10 Předmět: |
|
|
hmm muzes pouzivat starsi verzi studia ...
nevim proc by nejnovejsi verze vs studia mela pocitat s tim ze chces vyvijet por 11 let starej pocitac .. pocitam ze takovejch lidi je hodne malo ...
taky v pouzivani xp nikdo nebrani,jen nebudes mit updaty na bezpecnostni hrozby...a novejsi programy nemusi bejt z xp kompatibilni ...
a na internet zicky muzes dat starsi linux ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crypton

|
Zaslal: 13. březen 2012, 02:18:44 Předmět: |
|
|
Tak takové "heblo" bych za záložní PC opravdu nepovažoval.
Nevidím taky problém v tom, že podpora pro Win XP bude v novějších verzích VS odstraněna. Já sám jsem byl donedávna odpůrce těch nových Win Vista/7, a používal jsem výhradně Win XP SP3 a to ještě s nastaveným stylem Win 98. Když jsem ale viděl kolik známých, spolužáků a lidí kolem mě přešlo na novější OS, tak jsem v tom přestal vidět problém. Podporovat 11 a více let starý OS kvůli toho, že ho (možná) ještě někdo někde používá je.. opravdu zbytečné a nevýhodné (např. oproti Win XP, máš na Win 7 nativní podporu pro convary, RW zámky, apod).
Ono je důležité jít s dobou, a využívat dostupné (a popřípadě i nejnovější) technologie. Když začínáš nový projekt, a tu technologii nepotřebuješ (a nebo ji nechceš použít), tak není důvod používat nástroj který tuto technologii uprostředňuje (v tomto případě: VS2010 a C++11).
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 13. březen 2012, 03:25:30 Předmět: |
|
|
K tym XPckam - Moj primarny dev stroj ma WinXP a este tomu tak par rokov aj bude, aj ked napr. na WP7 pod XPckami vyvojat primarne nemozem (ale to mi ani tak velmi teraz nevadi).
Doma mame este 3 stroje s WinXP.
Akurat nejaky ten netbook a notebook ma Win7.
Predpokladam, ze prejdem az na nasledovnika Win8, teda preskocim cca 3-4 generacie windowsov. Visty sli uplne mimo mna,Win7 dtto. Ci bol nejaky iny windows medzitym ani neviem a pravdupovediac ma to ani nezaujima. V robote tiez ficime na XPckach (na Win strojoch).
Za absolutne ziadnych okolnosti nemienim vsetko instalovat nanovo kvoli novemu Windowsu. Aj keby najnovsie VisualStudio uz neslo pod XPckami, netankuje ma to, kedze polku starych hernych C++/DX projektov mam stale pod VC6 (akurat XNa/C# mam pod VC2010) - ktore je aj tak na pouzivanie najrychlejsie (aj ked ma svoje muchy s C++/compliance) - prinajhorsom par dalsich rokov poficim na VS2011, az bude treba na neho prejst.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 13. březen 2012, 03:25:47 Předmět: |
|
|
dblpost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tringi

|
Zaslal: 13. březen 2012, 08:27:30 Předmět: |
|
|
Nemám MS za zlé, že ve svém kompilátoru nepodporuje své nepodporované OS. Usermode API každé verze Windows obsahuje vždy nové lákavé funkce, a i já už cílím na minimum Windows 2000. No, alespoň je prostor pro konkurenci na trhu kompilátorů.
Můj názor je, že WinXP tady budou ještě dlouho, a žádný seriózní výrobce sw nebo her si ještě pár let nedovolí je nepodporovat. _________________ WWW | GitHub | TW |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 13. březen 2012, 08:59:39 Předmět: |
|
|
Jen bych chtěl skromně sdělit, že z vlastní zkušenosti jsou Win7 rychlejší než XP i na starém hw (mám 5,5 roků starý notebook), takže všichni uživatelé, co mají možnost přejít na Win7, si používáním WinXP dobrovolně serou na hlavu. Stojím si za tím, že WinXP je dneska už prostě špatnej systém.  _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 13. březen 2012, 09:01:51 Předmět: |
|
|
Marek napsal: |
Jen bych chtěl skromně sdělit, že z vlastní zkušenosti jsou Win7 rychlejší než XP i na starém hw (mám 5,5 roků starý notebook), takže všichni uživatelé, co mají možnost přejít na Win7, si používáním WinXP dobrovolně serou na hlavu. Stojím si za tím, že WinXP je dneska už prostě špatnej systém.  |
neco podobneho ted planuju ja - vista->7 u jedne zname - taktez ocekavam raketove zrychleni ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 13. březen 2012, 13:05:18 Předmět: |
|
|
citace: |
Stojím si za tím, že WinXP je dneska už prostě špatnej systém. |
Pozri, ja som zo starej skoly - zvyknuty na to, ze system (Win98 / WinME) sa restartuje kazdu hodinu - pocas debugovania aj kazdu pol hodinu
Takze z tohto hladiska su pre mna Xpcka darom z nebies, lebo niekedy vydrzia bez restartu aj 2 tyzdne. Mne viac od systemu naozaj netreba.
Z uzivatelskeho hladiska - ta spodna lista je pod Win7 otrasna tym, ze tam miesa spustene aj nespustene programy a neda sa quicklaunch oddelit od spustenych veci (a naozaj nejde prekonfigurovat tak ako to je pod Xpckami). Toto je podla mna kriminalny zlocin.
Ale blysti sa to ako hovienko, tak su z toho ludia uplne posrati
Este raz - co take uzasne mi Win7 ako developerovi prinasa, ze kvoli tomu stoji prist v systeme o VSETKO (nie, upgrade OS skutocne riskovat so svojimi datami nebudem - naposledy som to skusil s WinME a MS v tomto proste neverim, ze dokaze spravit upgrade BEZPECNE a partition nepridem). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DMD
|
Zaslal: 13. březen 2012, 13:09:22 Předmět: |
|
|
upgrade os nevie byt bezpecny bud instalacia na novo alebo starsi OS. Upgrade napr. z visty->win7 je nestabilny ak sa vobec prvy krat loadne/bootne win.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 13. březen 2012, 13:19:20 Předmět: |
|
|
Ten Quick Launch jde udělat stejně jako v XP: odpíchni všechny stávající ikony, pravý klik na panel, Panely nástrojů / Nový panel nástrojů a vybrat složku (někde v home by měla být i ta složka pro původní Quick Launch, kam často dávaj instalátory zástupce).
Jinak já používám ve Win 7 nastavení Task Baru jako ve Win 95, tj. žádný Quick Launch, žádné seskupování tlačítek, žádné schovávání ikon v tray baru a pravý klik na tlačítko aplikace zobrazí staré menu okna (protože v tom novém chybí Minimalizace!; na tahle nastavení používám 7 Taskbar Tweaker).
A taky jsem odchovanej z dob Win 98, z té doby pochází mé automatické průběžné mačkání Ctrl+S . BTW na jednom starém počítači doma s P3 mám Win ME, a tam je nejplynulejší přesouvání oken, jaké lze ve Win mít - jede na Hz monitoru . Ani ne Win 7 / Aero to tak plynulé není. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 13. březen 2012, 13:23:01 Předmět: |
|
|
VladR> A co se stane, když ti odejde disk? Budeš automaticky v prdeli? Člověk by měl být mít tu schopnost se umět přenášet mezi různými systémy, protože dřív nebo později ten přechod bude potřeba. V případě Linuxu je to snadné, tam stačí jenom doinstalovat používané distribuční balíky a zkopírovat home (během chvilky jsem tak měl identický user experience na třech různých strojích a mám tak zároveň navíc 2 kompletní zálohy svého desktopu). Na Windows je to asi tisickrát horší (asi je to strategie Microsoftu, aby nešlo na nic přejít), tam se musí člověk uskromnit a neinstalovat každou blbost, co měl na starém systému, aby ten přechod nezabral extrémně dlouho. Taktéž je specialita Windows, že aplikace se musí RUČNĚ stáhnout z webu a RUČNĚ projít přes jejich instalátory neustálým klikáním na Next, ne jak na Linuxu, kde si vyberu 100 aplikací a dám jen OK.  _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|