Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
rezna
|
Zaslal: 14. září 2012, 14:57:14 Předmět: |
|
|
snippety nevim jestli je dobrej napad - moc se mi nepozdavaji - chapu snippet jeste tak pro getter/setter - ale v C++ lze toto resit makry - neni to pekne, ale zato funkci
naopak snippety vybizi ke copy&paste kodu - neni fyzicky copy&pastovany, ale vkladaji se opakujici se snippety |
|
Návrat nahoru |
|
 |
joeblack
|
Zaslal: 14. září 2012, 15:45:56 Předmět: |
|
|
ale zasa snippety by mali robit iba kostry :
napr. napises for das enter a urobi ti :
for( ; ; )
{
}
alebo za meno metody das { a prirobi ti aj }
takto to robi assist a je to celkom dobre, aj ked niekedy az tak nie... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 14. září 2012, 16:01:41 Předmět: |
|
|
takovyhle snippety jsou dost o nicem - to clovek co pise vsema deseti zvladne mnohem rychleji napsat nez resit snippet - hlavne psani kodu by melo byt minimum casu oproti premysleni ...
horsi jsou snippety co znam z .NETu, kde to generuje setter/getter a pak je to tak ze vyplnim typ, jmeno public property a jmeno private memberu
tady povazuju snippet za zverstvo, protoze to je proste copy&paste
a mit makro
GETSET(string, PublicProperty, m_PrivateMember);
mi prijde znacne elegantnejsi |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Slappy

|
Zaslal: 14. září 2012, 19:22:54 Předmět: |
|
|
Vyskusal som VS 2012 RC (na Win 7) a musim povedat, ze na tom riadne, riadne popracovali.
Start je o 500% rychlejsi: nenacitavaju sa kadejake somariny, to je dost dolezite pre mna.
Takisto samotne kompilovanie, debug, ... a ine klucove funkcie su prepracovane a ovela rychlejsie.
Vzhladom na to, ze som vytvoril uz 2 vlastne jazyky (LanguageService) ako doplnky do VS pomocou C# a MPF mozem zodpovedne povedat, ze IntelliSense a spol. featury maju nakodene bohovsky (ja mam cca 200 klucovych slov a trva to podstatne dlhsie kym sa intellisense zobrazi, kym im je to v mihu blesku).
Jednoducho v rychlosti to potiahli neuveritelne vysoko.
Vzhlad sa celkom da - ak sa niekomu nepaci ta zakladna tema tak si moze stiahnut (zdarma) dalsie - oficialne od MS.
Na CAPS LOCK menu existuje uz jednoduchy addin, ktory to vypne, ale mne osobne to nevadi - nakoniec kto leze do menu ked ma po ruke klavesnicu?
Co je vsak horsie su ikonky - tie sa uplne pomenili a navyse prisli o farbu - su to len take obrysy - takze ak clovek nevie klavesovu skratku tak hlada v menu ako divy.
Okna su dost nevyrazne, zalozky sa nedaju dobre rozpoznat, ale opat to je skor problem tych co programuju viac mysou ako klavesnicou.
Vzhladom na to, ze v praci stale pouzivame VS .NET (ano Visual Studio 2002 .NET z roku 2001) tak je to uplne iny level.
Pre C# teda jednoznacne odporucam VS 2012, co sa tyka C++ tak tam to nie je az taka zmena (oproti 2010 samozrejme .
Odporucam skor Visual Assist a kludne aj starsie IDE - uplne staci 2008, aspon budu aplikacie bezat na Win XP  _________________ Skinovane instalatory pre NSIS a Inno Setup, zdarma pre SK/CZ projekty: www.graphical-installer.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Al
|
Zaslal: 16. září 2012, 22:59:34 Předmět: |
|
|
Někdo se tu ptal, proč jako vadí změny ve vzhledu. Řekl bych, že jestli existuje jedna skupina lidí, které zbytečné iracionální změny (jako velikost písmen v menu, ikonky, barvy, tvary rámečků oken, apod.) vadí, tak jsou to programátoři.
Mimochodem všiml jsem si, že VS2012 má nově (po 20 letech vývoje?!) v Options volbu barevného schematu White/Dark. Poté, co nám 20 let vypalovali oči bílou, slavnostně přinášejí i černou.
Windows Vista, Windows 7 a Visual Studia až do 2008 jsem si nadšeně instaloval a používal hned, jak to šlo. VS2010 taky už používám pro webové aplikace. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 17. září 2012, 08:11:24 Předmět: |
|
|
Al napsal: |
Mimochodem všiml jsem si, že VS2012 má nově (po 20 letech vývoje?!) v Options volbu barevného schematu White/Dark. Poté, co nám 20 let vypalovali oči bílou, slavnostně přinášejí i černou.  |
WTF?!? co to je za stupidni poznamku? - komu vadi bila na pozadi oken, nepotrebuje schema ve VS a prenastavi si cele windows, protoze VS neni jediny nastroj, ktery pouziva. Ja mam treba tmavejsi schema uz onech 20 let.
Takze nechapu tuhle stupidni poznamku o tom ze nekdo nekomu vypaluje oci bilou. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
josh
|
Zaslal: 17. září 2012, 08:20:42 Předmět: |
|
|
Řezňa hele, vydrž to, už jenom pět dní do soboty a je tu víkend  _________________ Tak Karle, kolik? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 17. září 2012, 23:21:42 Předmět: |
|
|
Mne osobne [v IDE] vypaluje oci cierna (s akoukolvek farbou fontu), takze uz onych 20 rokov volim tu svetle bezovu
Uz som ale par koderov s ciernou obrazovkou IDE videl - zboznujem take code review - to sa len chechcem, lebo aj tak prd precitam
Je to ale od nich mile, ze to uz ide prepnut aj vo Visualku...
Zoomovanie mysou zostalo pri starom ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
joeblack
|
Zaslal: 18. září 2012, 12:36:42 Předmět: |
|
|
@pcmaster
takze najviac mi z VAX vo vs2012 chybaju "pokrocile" veci ako:
create implementation, move implementation to source file, rename method a extract method.
potom je to fulltextove vyhladavanie intellisense (vs2012 hlada presne co pises, VA hlada v celom slove) priklad : mam premennu initialVelocity,
zacnem pisat initial vs mi ju da na vyber, ale ked napisem Velocity tak nie
(pricom VA ju najde).
Find referencies ma VA tiez lepsi.
a este take prkotiny ako ze uzatvara zatvorky (pri for alebo definicii metody)
Ale celkovo sa da robit aj bez assistu,ale trva to dlhsie... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 18. září 2012, 13:26:07 Předmět: |
|
|
Dýl by to trvalo, jen kdybys měl bottleneck v rychlosti psaní kódu. O takové programátorské pozici radši nebudu dál přemýšlet (a když už, tak poradím Ctrl+C a Ctrl+V ). Jinak moje zkušenost, když člověk ví, jak to doplňuje bez VA, tak podle toho pojmenovává. Podobně obecně pojmenovávání identifikátorů a zvládnete refaktorovat i jen s hromadným nahrazením textu a prací se schránkou . _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 18. září 2012, 13:38:03 Předmět: |
|
|
Ale vsak urcite, vsak staci aj Vim alebo Notepad(++) + kompilovat z CL, nie? Ked clovek vie, ako to tam doplnuje...  _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|