Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
egrishot
|
Zaslal: 11. březen 2013, 18:45:26 Předmět: Databáze u c# |
|
|
Dobrý den chtěl jsem se na něco zeptat. Totiž s kamarádem děláme takový program na dračí doupě a potřebuju abych mohl z formuláře načíst data a uložit je do databáze. Představuji si to takhle máme PJ, který vlastní naši tzv. aplikaci server a zároveň má program clienta. Dále klient rovněž vlastní program clienta. A jde to takhle, že data co odešle ať už Pán jeskyně nebo hráč se uloží do databází. Tedy do databází, které budou ve složce s clientem.
Takže Hráč bude mít ve složce aplikaci clienta plus bude mít ve stejné složce databázi odkuď si může přečíst co v chatu bylo plus nějaké atributy jako zbraně atd a změny. A PJ bude mít tyto atributy hráče plus chat samozřejmě PJ bude mít poznámky, které se, ale hráčovi nesmí dostat do rukou. No a jde mi o to, že dělám to ve Visual studio 2010 C# a nevím přes jakou databázovou technologii to mám dělat, aby mi to načítalo tu databázi ze složky, kde mám ten exe soubor clienta . A ne někde z web serveru nebo něco podobného? Máte někdo tedy zkušenosti z načítání databáze ze složky na kompu? Navíc nechci, aby si museli instalovat ještě k tomu našemu programu nějaké sql servery a podobně prostě ať to hráče a PJ nezatěžuje při instalaci. Byl bych rád za nějaké rady a taky popřípadě odkazy. Děkuji předem za odpověď. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
saarix
|
Zaslal: 11. březen 2013, 19:01:01 Předmět: Databáze |
|
|
Lze to udělat přes Microsoft Access DB a také se tam velice dobře dostává a tu samotnou DB si právě můžeš uložit do své požadované složky.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
egrishot
|
Zaslal: 11. březen 2013, 20:06:16 Předmět: RE:dotaz |
|
|
No a je tam dobré napojení přes c # ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
perry

|
Zaslal: 11. březen 2013, 20:08:51 Předmět: |
|
|
Osobně doporučuji SQL Lite.. pokud to není ovšem time-critical projekt (pak je pomalejší). Výhoda je, že to vypadá jako MySQL, není potřeba nic instalovat (akorát se přihodí DLL) a dá se to odnést snadno jinam.
Pokud bys to potřeboval zakódovat, tak to ale pak samo o sobě myslím neumí a musel bys to řešit třetí stranou. _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|