Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
VODA

|
Zaslal: 13. září 2013, 22:42:08 Předmět: |
|
|
Ještě takový malý dotaz. Lze nějak udělat, aby se coroutine.yield() zavolalo automaticky při každém volání nabidnované funkce?
Např. jestli neexistuje nějaký signál pro skript (který bych volal z C++), aby se sám yieldnul? Nechce se mi ve skriptu za každým voláním psát coroutine.yield()...
Něco na způsob:
kód: |
int sayHiFunction(lua_State *L)
{
printf("Ahoj!");
lua_yieldAfterReturn(L); <- signál
return 0;
} |
EDIT: Volání yield po každém volání nabidnované funkce je blbost, ale to signálování by bylo fajn... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 13. září 2013, 23:24:26 Předmět: |
|
|
Tak si sám odpovím...
kód: |
int sayHiFunction(lua_State *L)
{
printf("Ahoj!");
return lua_yield(L, 0); <- 0 bude počet return hodnot :D
} |
_________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 14. září 2013, 00:41:16 Předmět: |
|
|
Ještě mě tak napadá, abych mohl spouštět stejný skript opakovaně, musím vždy vytvořit nové lua "vlákno" (to staré si gc v lua zabije samo - snad ), ale je poněkud nepraktické opakovaně do nového "vlákna" nahrávat (a tím pádem lua musí opakovaně kompilovat) stejný kód, jako v předchozím vlákně. Nešlo by třeba udělat to, aby když pomocí lua_newthread vytvořím nové vlákno, aby obsahovalo kód z hlavního lua_State?
EDIT: Když jsem to ale teď měřil, tak to zase tak pomalé není a když si zdroják načtu jako řetězec a pak ho budu jen "kompilovat" pomocí lua_loadstring, tak by to běh zpomalit nemělo vůbec... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|