Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
perry

|
Zaslal: 27. květen 2014, 07:48:41 Předmět: Angry Curves |
|
|
Vydali jsme pro iPad a iPhone novou hru Angry Curves (iTunes).
Oblíbená hra Zatáčka v novém. Hra přináší jak klasický a oblíbený Multiplayer, tak módy pro jednoho hráče.
Multiplayer
Oblíbený multiplayer v dotykovém ovládání. Ideální zábava na školní přestávky s kamarády nebo na nudné párty. Sesedněte se kolem kamarádova iPadu (nebo iPhonu) a snažte se přežít. Hra je doplněna možností sbírat "angry bonusy", kdy některé naštvou i samotného sběratele.
Singleplayer
Zde se vše točí kolem maximálního skóre. Hra nabízí dva herní módy - sběratel a bludiště. V bludišti je vaším cílem přežít co nejdéle, za každou sekundu získáváte jeden bod. Čas od času se objeví bonusový "angry smilík", jehož sebrání znamená jednorázový nárust skóre až o 100 bodů. "Angry smilící" jsou také hlavní náplní sběratelského módu. Zde za každého sebraného získáte jeden bod.
Nejnovější model iPhone5S přináší navíc vylepšenou grafickou stránku s využitím dynamických světel. Tato verze značně zlepšuje atmosféru industriálního skladu, kde se vaše zatáčky prohání.
Co se týká "monetizačního" modelu. Zatím je to za 0.99$. Prodeje jsem očekával podobné jako u World of Trains (tam to vzhledem ke kvalitě grafiky nebylo špatné), nicméně tady je to zatím silně za očekáváním. Pravděpodobně u dalšího updatu udělám 2. verzi "Angry Curves Free" (Lite, nebo tak něco), kde vyhodím nějaké věci a porovnám počty stažení. _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ph[]b
|
Zaslal: 28. květen 2014, 08:20:15 Předmět: |
|
|
Tak se na to divam a sice tuhle srandicku mam velice rad, ale graficka stranka hry by potrebovala posunout... nepouzivat textury z netu (mozna Ti krivdim) a zkusit dat hre slusivejsi kabatek... add dynamicke svetlo, to nestihaji starsi stroje nez je iph5 ? to si myslim, ze neni tak narocny efekt...
Kazdopadne at se podari ocekavani! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
perry

|
Zaslal: 28. květen 2014, 09:15:01 Předmět: |
|
|
Dynamická světla starší stroj než IP5 nedá. Počítá se to per pixel v plném rozlišení. Na IP4 to má 1FPS, z toho jsem usoudil, že 4S to nedá taky (a iPad už vůbec ne). Je to víceméně deferred renderer a fill rate v pixel shaderu to prostě zabije (zkoušel jsem tam jen jedno debilní směrové světlo a nic víc a i tak to mělo asi 10FPS a 98% času bral primitivní pixel shader). Ty světla se otáčí (plus je to spot light - takže to nejhorší co jde), popř. osvětlují tu zatáčku, stěny bludiště, normálová mapa na pozadí apod., takže to ani nejde přesunout z toho pixel shaderu.
iPhone5S má ES 3.0 a tam už se s deferred počítá, takže to utáhne. Na iPhone5 jsem to nezkoušel, protože ho fyzicky nemám, takže tam neodhadnu zda to utáhne nebo ne. iPad2 to taky nedal.
Ad textury, ty jsou z netu. Nevidím ale důvod proč je nepoužít, když se tam vizuálně hodí. Navíc s těmi dynamickými světly to vypadá o něco lépe než na screenech  _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ph[]b
|
Zaslal: 28. květen 2014, 10:04:43 Předmět: |
|
|
perry napsal: |
Ad textury, ty jsou z netu. Nevidím ale důvod proč je nepoužít, když se tam vizuálně hodí. Navíc s těmi dynamickými světly to vypadá o něco lépe než na screenech  |
Ja nerikam, ze je nejaky duvod je nepouzit, ale neni to tim padem Tva prace (nemam namysli ted to, jestli jsou free nebo ne, to je jedno, ale proste je udelal nekdo jiny ikdyz je dal v uzivani do sireho sveta jestli mi rozumis), ale nechci nejak moralizovat... jde mi spis o vizualni stranku veci, nekomu se to urcite takhle libi... me to prilis neoslovuje (vizualne)
Ja osobne bych tuhle hru smeroval do jineho grafickeho stylu...
tohle na me pusobi moc tezkopadne...
ale opet rikam jen svuj pohled na vec, nemusis s nim souhlasit...
je to ma profesionalni deformace ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
perry

|
Zaslal: 28. květen 2014, 10:11:04 Předmět: |
|
|
No jasně To je u grafiky vždycky, že nekomu se to líbí a někomu ne  _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
split

|
Zaslal: 28. květen 2014, 14:53:20 Předmět: |
|
|
Nemas nejake video ? Velmi ma zaujima ako si tie svetla pouzil. V takychto hrach to ide takmer vzdy ofejkovat a podla toho co vidim na screenoch si viem predstavit ze by to slo spavit 60 FPS na iphone 3GS  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
perry

|
Zaslal: 28. květen 2014, 17:58:47 Předmět: |
|
|
No vím jak by to cca. šlo "ofejkovat", ale moc by to nepomohlo. Zkoušel jsem na 4ce udělat jen úplně debilní shader:
Pro každý pixel obrazu spočti barvu ovlivněnou 1 směrovým světlem (tzn. 1 texture read a pak nějaký ten dot, vyhodil jsem i spekulární složku) a jelo to na 20FPS (a to jsem tam nekreslil ani tu čáru, ani žádný rendering smilíků s alpha blendem a částice). Ve výsledku mi to padlo někam k 5-10FPS a to byla nehratelná konečná.
Musí se brát v potaz, že ip4 má +- stejné GPU jako 3GS, ale 2x takové rozlišení. Takže teoreticky 3GS by to možná utáhnul, ale 4ka prostě ne. 5 a 4S to možná dá, ale ty nemám fyzicky k testování, takže vypustit to do AppStoru s tím, že to možná půjde nemůžu.
Video zatím nemám, musím dát dohromady Win verzi a tam to nahrát Frapsem.
Na druhou stranu, jako žádný "super cool odvaz", jak by se mohlo zdát, to není . Kolem středu obrazovky se točí spot light s rozsahem až ke kraji obrazovky a úhlem cca. 35°, pak jsou tam další 3 spot light která svítí staticky v kuželu jako lampy (asi 45° úhel). Tam by šlo použít nějakou blendovací masku a místo světel udělat lookup do ní, ale pak by byl trochu problém s dynamikou kdy to má reagovat na tu zatáčku / stěny bludiště / cokoliv dalšího co jsem plánoval (plánuju). Původně měla ta světla problikávat podobně jako ve skladech, když klesá proud a létat třeba jiskry.
Takže výsledek co to dělá je, že to pro každý frame počítá 4 spot light na celé ploše (oni to prakticky celé osvítí). V shaderu je pak ještě if větev na čisté pozadí a na pozadí se zatáčkou, kde se to počítá ještě s blendingem přes pozadí, aby to mělo glossy effect.
No další možnost je, že jsem někde něco hodně podělal Ale řešil jsem to na různých fórech a nikdo na nic nepřišel. _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 28. květen 2014, 18:43:47 Předmět: |
|
|
Mno pokud ty světla maj pevnou trajektorii (cyklické otáčení, svítí furt na místě, ...), tak to pozadí můžeš udělat jako videoanimaci a pixel shader aplikovat jenm na dynamické objekty (ty čáry, ...), který jsou < 5 % pixelů obrazovky. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
perry

|
Zaslal: 28. květen 2014, 19:25:50 Předmět: |
|
|
Ladis > Videoanimace mě napadla, ale to by mělo docela hodně MB, ne ? Když vezmu plné rozlišení (telefon cca. OK, ale iPad) x počet potřených framů (otočka světel trvá asi 5s - jakmile bych dělal nějaké interpolace tak jsem zase na tom kde jsem byl tipuju). Posílat tu animaci CPU - GPU je docela drahé (už teď tam pasuju tu vrstvu s tou zatáčkou, ta se mi generuje na CPU kvůli kolizím a tvorbě děr) a nechat jí na GPU je zase moc místa pryč (150 textur v plném rozlišení). Tady mám nějaké iOS rozšíření, pro rychlou cache, takže mi to žere 2x tolik místa. Což pro animaci si moc neumim představit. I podle nějakých tutoriálů to zvládá posílat na GPU při cca. 30FPS (rozbaluje to při tom PNG).
Ale jsou to jen moje dohady, nejsem zase takový expert a rád se přiučím nějaké tipy & triky
Hlavní problém byl v tom, že jsem to psal na novém telefonu a nějak mi nenapadlo, že to nepojede na starém. A pak když jsem to při finální verzi zjistil, polil mě studený pot, a nakonec jsem byl rád, že jsem to dal nějak dohromady do stavu jako je to teď. Byla to primárně blbost, že mi nedocvaklo, že to prostě neutáhne a netestoval jsem to dřív na něčem starším. Málo zkušeností no  _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 28. květen 2014, 20:50:16 Předmět: |
|
|
perry napsal: |
Ladis > Videoanimace mě napadla, ale to by mělo docela hodně MB, ne ? |
Ani ne, h264. Vod toho tam ta GPU akcelerace videa je. Pamatuju si, jak už v úplně prvním androidím founu (Android 1.x) vybírali GPU s jediným požadavkem - aby to umělo double-buffered nahrávání textur (abys moh přehrávat double-buffered video na polygonu bez tearingu). _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
perry

|
Zaslal: 28. květen 2014, 21:23:45 Předmět: |
|
|
Ladis > Někde jsem tuším viděl, že iPhone4 nedá v h264 více než 30FPS při renderu čistého videa. Ale nezkoušel jsem a ani mě to nenapadlo dřív. Zkusím se na to nějak podívat ještě. Díky za tip. _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 28. květen 2014, 21:28:05 Předmět: |
|
|
To bude spíš omezení toho h264 dekodéru v GPU. Ono taky proč by měl mobil umět přehrávat videa jiná než 24/25/30 fps (i v kině jiná videa nejsou, když jsem byl na 48fps Hobitovi, tak to byla výjimka). Tvoje hra předpokládám může jet na 2násobném fps než video. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
split

|
Zaslal: 28. květen 2014, 22:05:09 Předmět: |
|
|
Si to asi stiahnem a pozriem nato Kazdopadne na iphone 4 robit fullscreen pixel shader ktory ma nieco viac ako "jedno nasobenie" je samozrejme show stopper. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
perry

|
Zaslal: 29. květen 2014, 06:39:14 Předmět: |
|
|
Pro zájemce, ať to nemusíte kupovat a pak mi nadávat
MNXA3T6HMHR3
XMLH9PLWHTKH _________________ Perry.cz |