Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
RS
|
Zaslal: 9. červen 2015, 06:14:14 Předmět: Steam Refunds |
|
|
Zdravim vsetkych. Rad by som tu otvoril debatu na temu steam refunds. Mate s tym nejake realne skusenosti? Co som videl par clankov, tak niektorym developerom az neprijemne poklesli trzby. Co si myslite o novom kroku steamu a ako dlho bude trvat, nez to kvoli nevoli developerov zatrhnu? _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 9. červen 2015, 08:19:37 Předmět: |
|
|
Developeři mají dělat takový hry, aby je nechtěl nikdo vracet. Mě to připadá správný. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
 |
RS
|
Zaslal: 9. červen 2015, 08:26:16 Předmět: |
|
|
Samozrejme ale ludia su vychcany. A co potom hry, ktore su lacne a maju specificky kratky gameplay? Ti si nezasluzia dostat za svoju pracu zaplatene? Osobne si myslim, ze v tejto dobe je na skodu aj nepritomnost demo verzii hier, kedysi to bola bezna prax a clovek aspon kus vedel do coho ide. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 9. červen 2015, 08:37:03 Předmět: |
|
|
Já samozřejmě nevím, jak to mají udělaný, žádnou hru jsem nevracel (ani nekoupil :) ). Jestli se to dá snadno zneužívat, tak by bylo spíš fajn ten systém trochu vylepšit, než ho uplně rušit. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 9. červen 2015, 08:46:45 Předmět: |
|
|
]semo[ napsal: |
Já samozřejmě nevím, jak to mají udělaný, žádnou hru jsem nevracel (ani nekoupil ). Jestli se to dá snadno zneužívat, tak by bylo spíš fajn ten systém trochu vylepšit, než ho uplně rušit. |
semo sorry, ale v podstate ani netusis o jaky problem se jedna, ale mas k tomu tunu kecu o tom "jak maji developeri delat poradny hry" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DespeRadoX

|
Zaslal: 9. červen 2015, 08:58:18 Předmět: |
|
|
Ten Beyond Gravity je jasnym prikladom zneuzivania, hra za 1.99e, hodnotenie 89% a po zavedeni refunds sa mu vrati 13 z 18. To je teda dost myslim.
Ze to postihne aj ine hry nez indie a dost vyrazne je jasne, len lacne indie na to doplatia rychlejsie (staci mensia ciastka aby som "skusal" jednu za druhou)
V podstate sa mozes hrat cely den co len chces.
Tieto opatrenia zaviedol aj google play a apple store, zjavne ide o nejake nariadenie EU.
Pokial nezavedu nejake striktne pravidla typu 3x refund za sebou a ban tak sa to nevyriesi, ludia to jednoducho budu zneuzivat lebo mozu.
Kazda hra na steame ma video ascreenshoty, ma hodnotenia, ma minimalnu konfiguraciu...hrac sa nemoze vyhovarat ze nevie co kupuje.
ps
Vyskusajte niekto ci ti vratia cash hned ako das refund spet na steam wallet. _________________ http://www.touchgames.eu/
http://playito.com
TW: @Despo100
Space Merchants Online ...zruseny, pracujem na mobilnej verzii space merchantu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 9. červen 2015, 09:10:59 Předmět: |
|
|
Řezňo, ten malý názor, co jsem napsal, to snad neni tuna keců. To se kdyžtak mrkni do vlákna o Unity, tam snad mám tunu keců.
Jinak, já s tim opravdu v principu souhlasím, ale nevím jak to mají technicky provedený. Prodáváme tam náš starý AquadelicGT a jsem rád, že to můžou hráči vrátit, když jim to nepojede. Nemáme už infrastrukturu na support. Vrátit peníze by se měly jen když to nefunguje. Takhle to neni? Tak o tom je asi ta celá debata? O tom fakt nic nevím. Sorry, že sem obtěžoval ;-). _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
|
Návrat nahoru |
|
 |
RS
|
Zaslal: 9. červen 2015, 09:18:22 Předmět: |
|
|
Problem je v tom, ze to nieje len o tom, ze ti hra nejde. Mnohi si proste hru zahraju 2 hodky a vratia a idu dalej. Mne viacero hier neslo a nevracal som ich nikdy(mnohe sa mi podarilo rozbehat casom). Krabicovku tiez nepojdes vratit do obchodu, ked ta hra nebavi.
Velmi zaujmavy clanok bol o tom, ze steamu to vlastne moze byt jedno pretoze akonahle niekto kupi hru tak oni uz maju svoje prachy iste. Peniaze sa ti nevratia na ucet ale do ich steam penazenky, cize tie peniaze musis minut len u nich. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 9. červen 2015, 09:20:17 Předmět: |
|
|
Ano, nemůže za to Steam, je to nařízené EU. A ty 2 hodiny jsou problém hlavně pro casual hry portované z mobilů (na PC podle mě nemaj co dělat). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DespeRadoX

|
Zaslal: 9. červen 2015, 09:27:38 Předmět: |
|
|
Preco by na pc nemali co delat? Napriklad Defend Your Life je super aj na pc.
Ak take hry na pc nechces hravat tak to nekupuj, ale nie kua 2 hodiny hrat potom vratit a este dodrbat hodnotenie lebo to nie je Call of Duty.
Tie hry tam maju svoje miesto aj svojich hracov. Problem je zneuzivanie refunds politiky nie to ze ta hra existuje na pc. _________________ http://www.touchgames.eu/
http://playito.com
TW: @Despo100
Space Merchants Online ...zruseny, pracujem na mobilnej verzii space merchantu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
RS
|
Zaslal: 9. červen 2015, 09:45:59 Předmět: |
|
|
Ja tiez niesom zrovna milovnik mobilnych hier na pc ale myslim si, ze svojich hracov si najdu a teda svoj priestor by mali mat, pokial je zaujem. Ale rad by som vratil temu na praktiky steamu a nie na to co tam ma byt a co nie
Co sa tyka toho refundu tak fajn nech to nechaju ale nasledovne napr:
Hry od 50E vyssie - 1 - 2 hodiny ako su, za tie prachy to hra musi ustat
hry od 20 - 50E - hodinu
hry pod 20 E - 20 minut. To na osahanie zakladov hry musi stacit.
Pripadne spravit to, ze max pocet refundov moze byt napr 3 za mesiac. To by bolo asi najvacsie kladivo na spekulantov _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 9. červen 2015, 09:59:49 Předmět: |
|
|
muzete nekdo odkazat na to narizeni EU, kterym se to ridi? - se proste ozveme svemu poslanci, ze to je problem pro nas vyvojare at s tim neco delaji
ja chapu moznost vratit vec do 14 dni pri nakupu pres internet, ale taky uz zacina byt diskutabilni jestli to nezrusit - lidi jsou vychcani jak prasata
zajdou vyzkouset do kamennyho GPSku na dovolenou, objednaji z netu a po dovolene vrati, ze jim zbozi nevyhovuje. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 9. červen 2015, 10:03:01 Předmět: |
|
|
Cokoliv tady napíšeme, je jedno Jakékoliv návrhy atd. skončí jen zde na fóru:) Valve si to udělá dle sebe jak chce (a nařízení EU) a změny zváží dle výsledků během prvních měsíců.
Jinak hry pod 20EU by měli mít taky 2 hodiny (do této kategorii spadá většina survival her, které je opravdu lepší vrátit, ale nezjistíš to během hodiny).
Těch 20 minut bych dal na malé hry pod 10EUR - ale zase zde může být cokoliv jiného atd. co do této kategorie nejde zařadit.
Jako s tím co je navrženo - možnost vrátit peníze souhlasím. Jen je to třeba doladit (podmínky) a to my tady určitě neuděláme;)
V nejlepším případě možnost vrátit jen 1x (max 3x) do měsíce + ban při častém atd.
Jako ano zákazník má být chráněn - ale na druhou stranu pokud je někdo tupec a neumí si projít popisky, recenze, screeny, gameplay (hlavně od hráčů - nebo nesestříhaný gameplay a ne PR naleštěné trailery) atd. Které mu mohou napovědět hodně tak jemu bych peníze ještě strhl za hloupost.
+ ještě bych z toho vyřadil early access - tady člověk přeci ví že kupuje alfa verze a je jen jeho blbost že očekává nabušenou plnohodnotnou hru.
Ale je nutno přiznat (je to vidět hlavně), že spousta vývojářů toho do teď zneužívala a opravdu dělá sr**ky které pak ani nedokončí - nebo v poměru prodejů adekvátně nedoladí. Pořád má ale zákazník možnost volby - nikdo mu nedrží zbraň u hlavy aby klikl na to tlačítko "koupit". _________________
http://www.mcmagic-productions.com/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
RS
|
Zaslal: 9. červen 2015, 10:15:29 Předmět: |
|
|
Prave o tom hovorim, ze moznost docitat sa o kvalitach hry je mozne aj pred kupou. To je ako kebyze ides do aquaparku a po dvoch hodinach chces cele vstupne nazad aj ked si si uz vody uzil. Trosku extremny priklad ale budiz
A teraz co sa tyak kvality hier na steame. Ja osobne som sice happy ze je tam ten greenlight ale ake p****** cez to lezu to je az neuveritelne. A problem nastava, ze kvalitnejsie kusky sa tam zacinaju stracat a tazko sa hlada nieco kvalitne. Clovek potom nema energiu to cele preliezat kym najde nieco zaujmave. Takisto niektore Early access su od zaciatku jasne ze ich nikto nedokonci a stejne to ludia kupuju _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Spytihněv

|
Zaslal: 9. červen 2015, 13:29:01 Předmět: |
|
|
DespeRadoX napsal: |
Vyskusajte niekto ci ti vratia cash hned ako das refund spet na steam wallet. |
Zkusil jsem to na téhle hře: http://store.steampowered.com/app/40/
Není to tak lehké, jak jsem čekal, žádné automatické tlačítko REFUND, ale je potřeba jít přes support "Help me fix gameplay or technical issues" a proklikat se dotazníkem, který nabízí řešení problémů. Když nic jiného, tak na konci je možnost poslat žádost o refund, kde musíš vybrat důvod (dal jsem, že hra není fun) a pak to rozepsat (tak jsem napsal, že v té hře není nikdo online - opravdu jsem tam běhal sám, aktivních asi 40 serverů a všude 0 hráčů, což je u deathmatch střílečky docela problém). Nyní čekám na schválení toho refundu, které jak to tak vidím asi probíhá ručně, protože už je to půl hodiny a stále nic. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|