.[ ČeskéHry.cz ].
Sollertia
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 103, 104, 105  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
VODA

PříspěvekZaslal: 20. červen 2015, 17:55:13    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže po nějaké době se zas můžete podívat na nějaké to video...

Dodělal jsem kompletně systém útoků a model zraňování, což znamená, že Zoje snadno vytvořím (díky "lego" návrhu) útočný model i s efekty a vším co tam potřebuji. Také tedy už mohu tvořit útočící nepřátele... ještě by to chtělo nějakou primitivní umělou inteligenci a bude to prima.

Teď bych rád vytvořil nějaké primitivní GUI. Pohrávám si s myšlenkou, že by rozhraní ke GUI mohlo být jen rozšíření AI (prostě nebude vykonávat vlastní chování, ale bude poslouchat GUI). Tím by se vše hezky sjednotilo.

No, pomalu, ale jistě se blížím do fáze, kdy už budu moci udělat nějaké ukázkové "demíčko".

Tak se těšte na další vývojářské video a držte palce. Wink
VODA

PříspěvekZaslal: 21. červenec 2015, 20:26:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Dlouhou dobu jsem o Sollertii nic nenapsal. Rozhodně to ale nebylo z důvodu, že bych na ní nepracoval. Wink

Dneska vám toho rovněž moc nenapíši, ale trochu zaspoiluji, abyste se měli na co těšit. Brzy totiž plánuji další vývojářské video. Smile
Slibovaný spoiler zde. Není toho na něm vidět mnoho, ale něco přeci. Wink

Co mám tedy za sebou:
- systém zraňování
- systém schopností
- animace Zoji, především pro útok
- osvětlovací model
- abstraktní GUI systém
- první část GUI ve hře

Co mě teď čeká:
- dodělat GUI do podoby, kdy se s ním bude moci hru ovládat
- první level
]semo[

PříspěvekZaslal: 23. červenec 2015, 09:26:09    Předmět: Odpovědět s citátem

Co na to říct? :-) Obrázek sem rozklik a smrděl mi ve Firefoxu celý den. Vždycky mě potěšil pohled na takovou klasiku, jakou Solertia už dávno je :-).
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
saarix

PříspěvekZaslal: 23. červenec 2015, 12:51:10    Předmět: Odpovědět s citátem

No vypadá to pěkně, zase pro změnu takový trochu jiný typ projektu .-) Držím palce, libí se mi to (y)
VODA

PříspěvekZaslal: 23. červenec 2015, 23:13:36    Předmět: Odpovědět s citátem

]semo[ napsal:
Co na to říct? Smile Obrázek sem rozklik a smrděl mi ve Firefoxu celý den. Vždycky mě potěšil pohled na takovou klasiku, jakou Solertia už dávno je Smile.

Tak teď nějak nevím, jestli jsi to myslel ironicky...

Jinak, slibované video si můžete pustit zde...

Hra už se dá pěkně ovládat, ještě je třeba přidat další GUI součásti, např. status hlavní postavy, výběr postaviček, tlačítka pro menu, mapu, deník...
Až tohle budu mít za sebou, začnu tvořit reálné levely, které jsou zatím buď v papírové formě nebo ve formě myšlenek a pochopitelně AI pro nepřátelé a NPC.
Nesmíte se divit, že mi to teď jde tak pomalu. Stále dělám školu, chodím na plný úvazek do práce, živím těhotnou manželku a na vývoj her mám čas pouze občasně v práci a po nocích doma...

Takže děkuji za podporu a držte pěsti. Smile
]semo[

PříspěvekZaslal: 24. červenec 2015, 08:59:02    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemyslel jsem to ironicky :-)
VODA

PříspěvekZaslal: 27. červenec 2015, 17:52:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Konečně jsem dodělal všechny ikony pro ovládání a opravil spoustu problémů s GUI, které se postupně objevovaly.
Abyste měli nad čím přemýšlet, koukněte se na následující obrázek (klikněte na něj pro zvětšení) a můžete zkusit tipovat, co která schopnost dělá (nebo dělat bude). Wink

Když se tu sejde dostatek návrhů, co schopnosti na obrázku (panel vpravo dole) dělají, pěkně je tu popíši a okomentuji. Smile

Tak a hurá na zbytek GUI... Wink
DespeRadoX

PříspěvekZaslal: 27. červenec 2015, 19:42:16    Předmět: Odpovědět s citátem

m move s stop , r tazko povedat nejaky repeat? a attack, w opravit nieco? h konzola alebo rozhovor? d prepokladam duplicate, q shield alebo quest? a e je jasna energy Smile
Tak snad som sa trafil aspon s polovicky
Space Merchants Online ...zruseny, pracujem na mobilnej verzii space merchantu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
micky

PříspěvekZaslal: 28. červenec 2015, 09:11:03    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypadá to pěkně, ale nechceš to rozložit trochu ergonomičtěji? Smile
perry

PříspěvekZaslal: 28. červenec 2015, 11:48:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci být za rýpala, ale nedá mi to, bohužel. Není trochu předčasné dělat GUI, když není hotové prakticky nic jiného (žádný level, žádný vlastní gameplay - jen tech demo akce)? Nemyslím teď přímo GUI systém, ale přímo to ovládání, kdy se napojuje GUI na to, co má postavička dělat a jaký má to GUI design, kde je umístěné apod.

Dělat GUI v takhle rané fázi je často vyhození času do záchoda, protože pak se zjistí že to není úplně ono až se udělá gameplay (blbě se to ovládá, je tam toho moc, něco nakonec vůbec nebo minimálně použiji apod.)

PS: Neber to jako hate, je to osobní zkušenost nejenom z her, ale i z aplikací.
mar

PříspěvekZaslal: 28. červenec 2015, 12:28:30    Předmět: Odpovědět s citátem

No já si naopak myslím, že to je v pohodě.

Udržet si stálé nadšení není jednoduché (ve vzácném volném čase při fulltime jobu a s nulovým budgetem),
vývoj beru jako iterativní proces. Nikdo není takový master, aby napsal (nebo obecně vytvořil) hned finální nejlepší verzi,
i když znám pár lidí, co si to myslí Smile

Takže pokud mám trochu času a nemám momentálně náladu řešit problém X, tak vyřeším třeba Y - posune mě to o trochu blíž k cíli,
dřív nebo později bych to stejně musel udělat.

A o gameplay bych se u Vody nebál - z Vir2alu a Genecraftu víme, že s tím problém nemá Smile
VODA

PříspěvekZaslal: 28. červenec 2015, 20:31:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Kromě Desperadoxe tu nikdo jiný netipoval, takže následující odstavec je jen pro něj. Razz Wink

Pohyb/Move
Asi není třeba komentovat. Po vzoru Blizzardích her je tlačítko schopnosti přítomné v panelu, ale spíš je rozumné používat pravé tlačítko myší pro pohyb postav...

Zastavení/Stop
Docela užitečná schopnost... Zastaví prováděnou akci postavy (pokud tedy lze akci přerušit).

Kotoul/Roll
Velmi užitečná schopnost. Při použití kotoulu je jednak Zoja o něco rychlejší a navíc Zoja získá při "koulení" buff, který sníží zranění na minimum (0 - 10 % původního zranění).

Útok/Attack
Klasický útok na entitu nebo na prostor. Zoja získá tuto schopnost až nalezne náramek (který jí bude propůjčovat i další schopnosti).

Opravení/Repair
Zoja bude během hry sbírat materiál (v podobě orbu šroubků), který může použít na opravu různých zařízení nebo poškozených či nefunkčních dronů. Opravování trvá nějakou dobu...

Hacknutí/Hack
Užitečná schopnost, pomocí které bude moci Zoja hacknout některá zařízení nebo nepřátelské drony, které jí budou pomáhat. Hackování bude trvat nějakou dobu, takže si musí hráč použití schopnosti načasovat.

Návnada/Decoy
Díky náramku může Zoja vytvářet hologram sama sebe, který může použít k odlákání méně inteligentních nepřátel.

Štít/Shield
Náramek umí kolem Zoji vygenerovat neproniknutelný štít. Štít spotřebovává malé množství energie na údržbu štítu. V případě zásahu přemění zranění na úbytek energie. Když energie dojde, štít zůstane zaplý, jen už Zoju nebrání.
Má dva stavy => zapnuto/vypnuto.

EMP
Elektromagnetický puls... resp výboj, který omráčí nepřátele...

Schopnosti nebude mít Zoja najednou, ale bude je postupně získávat během hry. Move, Stop, Repair a Hack bude umět už od začátku. Zbytek získá...
Každá schopnost (kromě move a stop) půjde vylepšit, když hráč posbírá dostatek Tech Orbů (po vzoru Enslaved).

mar napsal:
No já si naopak myslím, že to je v pohodě.

Udržet si stálé nadšení není jednoduché (ve vzácném volném čase při fulltime jobu a s nulovým budgetem),
vývoj beru jako iterativní proces. Nikdo není takový master, aby napsal (nebo obecně vytvořil) hned finální nejlepší verzi,
i když znám pár lidí, co si to myslí Smile

Takže pokud mám trochu času a nemám momentálně náladu řešit problém X, tak vyřeším třeba Y - posune mě to o trochu blíž k cíli,
dřív nebo později bych to stejně musel udělat.

A o gameplay bych se u Vody nebál - z Vir2alu a Genecraftu víme, že s tím problém nemá Smile

Díky za podporu. Smile
Ladis

PříspěvekZaslal: 28. červenec 2015, 20:59:32    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty tlačítka se budou klikat myší, nebo je to jen zobrazitelný help o funkcích kláves, který je jinak většinou schovaný? Vzhledem k jejich počtu to asi nepůjde hrát na gamepadu... Rada, kdyby tě zajímalo, jak to řešili lidi před tebou: jedno tlačítko/klávesa může mít více funkcí (např. chvíli podržet - třeba hack stejně trvá dýl, nebo 2x za sebou nebo tlačítko plus směrová šipkal; sloučit takto aspoň trochu podobné funkce).
]semo[

PříspěvekZaslal: 29. červenec 2015, 07:35:32    Předmět: Odpovědět s citátem

Vida, u toho kotoulu jsem to chtěl tipnout ze srandy :-).

...ten pohyb: jak udáváš směr, když je to jen jedno tlačítko?
VODA

PříspěvekZaslal: 29. červenec 2015, 19:26:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis napsal:
Ty tlačítka se budou klikat myší, nebo je to jen zobrazitelný help o funkcích kláves, který je jinak většinou schovaný? Vzhledem k jejich počtu to asi nepůjde hrát na gamepadu... Rada, kdyby tě zajímalo, jak to řešili lidi před tebou: jedno tlačítko/klávesa může mít více funkcí (např. chvíli podržet - třeba hack stejně trvá dýl, nebo 2x za sebou nebo tlačítko plus směrová šipkal; sloučit takto aspoň trochu podobné funkce).

Ten kdo zkoušel GeneCraft nebo hrál Starcraft nebo Warcraft, tak ví, jak to funguje.
Jsou to klikací tlačítka. Gamepad jsem nikdy do Sollertie nezvažoval. Určitě jste si všimli, že od dob Vir2al jsem se začal orientovat na RTS-like hry, kde je nutností myš a klávesnice. Wink

]semo[ napsal:
...ten pohyb: jak udáváš směr, když je to jen jedno tlačítko?

Klikneš na tlačítko, nebo stiskneš M, objeví se target picker a vybereš stiskem levého tlačítka myši místo na zemi nebo entitu (podle typu schopnosti)...

Dneska jsem udělal:
Nějaké opravy, přidal tlačítka pro menu, mapu, deník a upgrady. No a pak jsem přidal schopnostem úrovně, takže je teď bude možné zlepšovat...

Rád bych udělal
- systém orbů (orb života, orb energie, orb materiálu a technologický orb -> pro upgrady).
- GUI pro suroviny (materiál a tech orby).
- Dodělat schopnosti (EMP, Repair, Hack).
- Udělat FX pro schopnosti.
- Pak se už budu věnovat čistě jen levelům a obsahu hry...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Inkubátor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 103, 104, 105  Další
Strana 98 z 105

Přejdi na: