Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
McMagic
|
Zaslal: 19. říjen 2015, 13:21:48 Předmět: |
|
|
Je tu někdo kdo má zkušenosti s Early Access na Steamu?
Od doby co byli zavedeny refundy.
Zajímá mě jaké je +- % pro refundy - od kdy si má člověk říkat, že je něco špatně
NI se stále drží pod hranici 15% a dle popisku co lidé u refundu píší to jsou spíše refundy na základě HW náročnosti nebo hráči čekali další Rust (je to na ně až moc složité ta hra) Takže dle mne v pohodě.
Ale rád bych znal +- čísla i od jiných lidí.
--------
Další věc, jak nahnat lidi aby napsali review na Steamu ale neporušit tak žádná pravidla jak Steamu, tak ani morální.
Mám spoustu hráčů co mají odehráno 20+ až 50 hodin a hru si chválí, ale nějak zapomínají na review (které bych teď potřeboval kvůli ratingu - abych překročil tu hranici 50 review (je jedno zdali pozitivní či negativní), ale dokud neprolomím hranici 50 review tak mě klesá celkový rating (a úplně zbytečně, protože další čísla jsou více jak nadprůměrná). _________________
http://www.mcmagic-productions.com/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dlaha

|
Zaslal: 19. říjen 2015, 16:41:40 Předmět: |
|
|
Jak funguje ten rating? Jestli o tom teda můžeš mluvit. Zní to dost bizarně s těma 50 hodnoceníma. Pokud je to tak důležitý parametr...
Nicméně všechny standardní cesty tě už asi napadly. Třeba dát lidem nějakej unique herní předmět za review (nevím, jestli to přes Steam API můžeš nějak zjistit). Připádně s tvým přístupem, za který tě všude chválí, by klidně mohla stačit upřímná prosba při spuštění/ukončení hry. _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 19. říjen 2015, 17:04:12 Předmět: |
|
|
To je trošku komplikované a spíše si o tom promluvit face2face;)
Ale je nepsané pravidlo, že pod 50 reviews to jde rapidně dolů - v podstatě ignorace steamu.
Za těch 14 dní mám tolik dat co jsem mohl porovnat jak aktuálně s projekty co vyšli ve stejný den či o den dříve či později. Tak i zpětně co jsem sledoval.
A u těch kde vidím vyšší rating je zásadní rozdíl 50+ reviews - a ostatní čísla mají klidně o 50% nižší jak NI.
Psal o tom kdysi i něco autor SteamSpy a také se tím řídí a od 50+ reviews začne řešit score rating apod.
Je to škoda, že taková blbost ovlivňuje tak moc (se nedivím že některé early mají hodně reviews od kamarádů apod. aby přeskočily těch 50 a klidně 5 pozitivních a 45 negativních - hlavně že tam je 50+ )
Ale uvidíme - pořád je čas a snad nepromarním tu jedinečnou šanci "novinky", která by měla zůstat až do konce roku (to ty recenze už budou na 50+ ).
Připravuje se první větší PR - zatím to celé jede jen virálně
---------
Jakékoliv žádosti o hodnocení jsou proti pravidlům Steamu + některé projekty dostali za to ban a likvidaci reviews. _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
Reniezs
|
Zaslal: 19. říjen 2015, 17:34:42 Předmět: |
|
|
Hmm, je pravda že Steam je na ty reviews celkem prevít.. ale neříkejte mi že není nějaká šalamounská možnost jak to udělat.. něco jako: "budeme radi, když nam date zpětný feedback jak pro nás, tak pro budoucí hráče". Taky by mě to docela zajímalo a je pravda že Steam mi tu teď svítí jako strašák když si vybavím co nás čeká až tam půjdeme.. Taky budu rád, když pak sem dáš nějaké rady pro začínající projekty na Steamu, popř založíš nové vlakno Steam aby se to věnovalo přímo jemu (možna tu asi už někde bude).  _________________ https://szeiner.com - Nezávislé vývojářské studio SZEINER s.r.o. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 19. říjen 2015, 18:10:17 Předmět: |
|
|
No jakmile bude více času, tak mohu něco dát dohromady - vím jaké to je když jsem hledal pomoc a nikdo mě nechtěl poradit nebo nevěděl (ale pomohli by údaje i od jiných lidí (takové ty přesnější) ).
Poslední dobou (tak asi 2-3 měsíce) ale mám pocit, že mám asi online lepru či co:D Ti co mě vždy ochotně pomáhali a radily (mám na mysli vývojáře -nebudu jmenovat atd.) najednou mlčí a ignorují - asi jsem nějak nakažen, nebo jen nemají už čas - jako já poslední dobou (vůbec nic nestíhám). _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 19. říjen 2015, 19:03:21 Předmět: |
|
|
bylo by proti pravidlům Steamu, pokud bys za 50 review slíbil nový kontent do hry? Tedy žádná odměna konkrétním lidem, co by napsali review, ale odměna všem nezávisle na tom, kdo to psal.. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 19. říjen 2015, 19:17:39 Předmět: |
|
|
To myslím že taky - pořád je to nepřímá forma uplácení a lidi jsou **** a nahlásí cokoliv;)
Asi bych to neřešil už - ty recenze budou - postupně naskakují a překročí tu potřebnou magickou hranici  _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peto

|
Zaslal: 19. říjen 2015, 20:17:15 Předmět: |
|
|
Tak mi sme mali v EA nieco okolo 10% refundov.. takze by som povedal ze tych 15% je normal.. zas u nas neriesili HW narocnost ale ovladanie.. kazda hra ma nieco..
Co sa tyka review.. tak tam to je podla mna jednoducha matika.. proste len iste percento ludi napise ten review a podla mna inych nepresvedcis.. .. takze by som povedal ze len cakat a reviews pojdu hore s predajmi a casom.. uz to skoro mas (tych 50).. my mame 22 reviews za 2 mesiace.. Ou shit!
No inak aj mna by celkom zaujimalo co sa stane ak sa prekroci 50 reviews? viac navstev z discovery queue, alebo vacsia propagacia zo strany steamu? hmm _________________ Code or die!
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 20. říjen 2015, 11:33:45 Předmět: |
|
|
Peto napsal: |
Tak mi sme mali v EA nieco okolo 10% refundov.. takze by som povedal ze tych 15% je normal.. zas u nas neriesili HW narocnost ale ovladanie.. kazda hra ma nieco..
Co sa tyka review.. tak tam to je podla mna jednoducha matika.. proste len iste percento ludi napise ten review a podla mna inych nepresvedcis.. .. takze by som povedal ze len cakat a reviews pojdu hore s predajmi a casom.. uz to skoro mas (tych 50).. my mame 22 reviews za 2 mesiace.. Ou shit!
No inak aj mna by celkom zaujimalo co sa stane ak sa prekroci 50 reviews? viac navstev z discovery queue, alebo vacsia propagacia zo strany steamu? hmm |
Jo vy to máte také jako Early (já myslel, že to šlo do prodeje rovnou) - porovnám tedy data pro moji teorií
10% je v pohodě - já nemám 15% (to si jen říkám, že do 15% je to asi klasika) - jsem mezi 10-13 - jak kdy.
Určitě na review platí klasická matika určitého % lidí - jen je to škoda no (že lidé i když o tom básní v diskuzi, tak review opomíjejí)
Hlavně to že Steam to bere jako jednu z prioritních vlastností pro ten rating na pozadí. _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
RS
|
Zaslal: 20. říjen 2015, 13:12:02 Předmět: |
|
|
Myslim ze tie refundy mas asi ok aspon u mna mam refundy na hranici 10-12 percent. Avsak ziadna katastrofa ako niektori hlasali (typu ze tristvrtinu ludi hru vrati) sa nekonalo. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 20. říjen 2015, 15:52:55 Předmět: |
|
|
Ono to asi tiez zavisi od ceny. Nasu hru za par EUR sa ani neoplati vracat, takze jsme pod hranicou 4 % (A to este polovica z toho je HW, na W10 a niektorych highend grafikach maju cierne Unity, alebo Linux, kde asi maju problem to sami rozchodit... pritom par znamych to skusalo a ide im to) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 20. říjen 2015, 16:13:16 Předmět: |
|
|
Jo cena bude rozhodující - těch 24.99USD stojí za refund;)
No Unity mě pěkně štve poslední dny - minulý víkend jsem trávil updatem na nové verze a jako musel jsem to zahodit, tak zprasený update jsem hodně dlouho neviděl.
Celý projekt rozhozen - UI, textury a hlavně nasvícení - ani fix toho všeho do udělali nebyl ok (u toho nasvícení - a na tom stojí celý vizuál... ladil jsem to hodně dlouho).
Takže jsem pak obnovoval zálohy a instaloval zpět starou verzi.
I když nová verze už má obsahovat fix na Win10 a hlavně DX12 (na DX12 prostě lidé hru nerozjedou).
Bojím se teď dalších Unity updatů (hlavně toho nasvícení tedy...) asi počkám až na verzi 5.3 i na úkor že lidé vrací hru kvůli DX12 (museli jsme na to udělat upozornění). _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 20. říjen 2015, 21:33:56 Předmět: |
|
|
Neplánuješ někdy vydat verzi pro OS X? Celkem bych si to zkusil, ale Windows mám jen na počítači se sdílenou grafikou... Případně i můžu pomoct s testováním (stejně jako dost dalších lidí tady na fóru). _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 20. říjen 2015, 21:48:47 Předmět: |
|
|
OndraSej napsal: |
Neplánuješ někdy vydat verzi pro OS X? Celkem bych si to zkusil, ale Windows mám jen na počítači se sdílenou grafikou... Případně i můžu pomoct s testováním (stejně jako dost dalších lidí tady na fóru). |
V plánu to je, ale prvně si musím domu pořídit nějaké to jabko abych mohl dělat první testy sám. _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|