Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
McMagic
|
Zaslal: 23. říjen 2015, 20:57:27 Předmět: |
|
|
Tak moje teorie o nutnosti 50+ review se potvrdila.
Jen co NI hitnulo 50+ tak už je zpět ve hře a ukazuje se na Steam Early Access front page atd.
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 25. říjen 2015, 17:13:30 Předmět: |
|
|
Mám nějak moc dotazů na prodeje - jak tady tak i jinde.
Jako není se čím chlubit, ale asi je to jedno - tady to stejně zapadne a třeba někomu předám zkušenosti. A ti co mě nemají rádi - nevím sice proč, ale bohužel je tomu tak za posledních několik týdnů... Tak mají smůlu já s tím nic nenadělám a pokud to je kvůli prodejům tak nic není tak růžové jak se zdá.
A také po netu koluje fáma, že se NI prodalo 6k ks:) Což vzniklo špatných pochopením počtů členu v NI steam komunitě.
Takže za ty 3 týdny co je NI v early to je takto +-.
Steam komunita: necelých 7k členů.
Wishlist: něco přes 15k
Prodej ks: 2k+ (plus další co nejsou ještě započteny - jedná se o retail klíče třetím stranám).
Refund: 10%+- (což je v pohodě na early a hw náročnost).
Steam score rating: 91%
Není to špatné (pro mne osobně to není vůbec špatné a neberu to jako fail - nejdůležitější jsou pro mne ohlasy a to že to lidé pořád hrají a jsou nadšenci co tam mají odehráno 50+ hodin). Je ale škoda, že NI nebylo 14dní vidět (kvůli tomu počtu reviews - to je opravdu zásadní věc u Steamu).
Takže za těch 14dní co NI nebylo vidět to bylo mizerné (v kontextu s jinými dny) - 10-20ks za den.
Od pátku co je NI zase vidět to vše zase skočilo hodně nahoru a prodeje se vrací do normálu (s ohledem na první týden;)).
Uvidím co udělá nový herní mód na který hodně lidí čeká + až se začne řešit konečně hype a reklama po netu. _________________
http://www.mcmagic-productions.com/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Játro.m
|
Zaslal: 25. říjen 2015, 20:06:10 Předmět: |
|
|
Čísla jsou to parádní si myslím. Jsem rád, že se o takový info podělíš, protože informací z praxe není nikdy dost.
A jestli tě lidi nemají rádi, tak to znamená, že se ti to podařilo. Úspěch se přece neodpouští :)
Až spustíš promo na plný pecky, tak už z tebe bude milionář :) _________________ Jeden z vývojářů hry Grenade Madness. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
abuki

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
micky

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
DespeRadoX

|
Zaslal: 26. říjen 2015, 20:38:56 Předmět: |
|
|
Dik za cisla, je to trosku menej nez som odhadoval (5k) ale to sa este pohne a blizia sa vianoce ak na to das zlavu tak ti ruky utrhaju
Drzim palce!!!!! _________________ http://www.touchgames.eu/
http://playito.com
TW: @Despo100
Space Merchants Online ...zruseny, pracujem na mobilnej verzii space merchantu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 26. říjen 2015, 21:03:32 Předmět: |
|
|
DespeRadoX napsal: |
Dik za cisla, je to trosku menej nez som odhadoval (5k) ale to sa este pohne a blizia sa vianoce ak na to das zlavu tak ti ruky utrhaju
Drzim palce!!!!! |
těch 5k by tam možná bylo, kdybych neudělal pár drobných chyb...
1) Celou dobu jsem se zaměřoval pouze na CZ/SK komunitu - která je super, ale není v ní nákupní síla - CZ/SK je opravdu zanedbatelné % v prodejích.
2) Druhý týden jsem nějak moc nebral vážně to že NI není na steamu vůbec vidět - řešil jsem steam komunitu a první zásadní hotfixy. Až počátkem třetího týdne jsem to začal řešit a zjistil kde je problém a než se "opravil" tak už bylo 14dní pryč kdy NI nebylo vidět. Návrat na frontpage ale udělal obrat a od pátečního večera ty prodeje zase jdou nahoru po jiné přímce (v podstatě se toho prodalo skoro i více než za těch 14dní mimo frontpage) - blbý počet review:)
3) Vyžadované internetové připojení + servery pouze v EU - to dělá taky hodně.
FIX:
1) Buduje se nová Steam komunita a roste dobře + je aktivní. Nejsilnější je v Německu a USA - Německo NI "žere" až tak moc, že se o NI bude psát v dalším čísle GAMESPLAY magazine atd... takže se hodně zaměřuji teď mimo CZ/SK (ale na CZ/SK nezapomínám logicky - i přes svoje malé % je na Steamu také celkem aktivní + výborně podpořilo a bránilo NI při prvních CZ negativních prvních dojmech;) ).
2) Toto se opravilo tak tak na poslední chvilku, ale těch 14dní dělá hodně.
3) Naštěstí to lidé chápou a čekají na nový herní mód - snad se stihne ještě do GDS.
Ale dle mne je vše na velmi dobré cestě (mám k dispozici i konkurenční data a mohu porovnávat). Nejdůležitější je ta komunita, která prostě překvapila a funguje. Hra i přeš veškeré nedostatky, nehotovost a bugy byla přijata hodně pozitivně a to je asi to nejdůležitější.
A pak také to, že NI zaujalo i v zahraničí (nabídka na spojení s Telltale Games (což asi neklapne, nenechám si do ničeho kecat a ani dávat podíl apod.) + řešení konzolí (čemuž se nebráním, ale ne teď), ale logicky ty cesty nechávám otevřené.
Sleva bude teď na Halloween Steam akci.
+ CZ/SK mohou hru koupit levněji na key4you a během pár dní i na xzone atd.
Jinak díky všem!
Není nutné aby pršelo, stačí že kape ale stabilně _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
Darke

|
Zaslal: 27. říjen 2015, 16:02:57 Předmět: |
|
|
Telltale Games se nedotýkej ani pěti metrovou holí (dobré rozhodnutí) nebudu to rozvádět, takže názor si bude muset udělat každý sám, berte to jako zcela náhodou nezaujatou připomínku... _________________ www.wtfrontier.com
Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 30. říjen 2015, 16:00:55 Předmět: |
|
|
I přes smutnou situaci co nastala, nesmím usnout na vavřínech.
Steam schválil Halloween slevu, snad to moc lidi nebude brát jako špatný signál - já to beru tak že teď mají šanci si hru pořídit ti co remcali že to není za 19.99USD;) A je škoda nevyužít proma od Steamu atd.
Jako každá sleva to funguje a hned vše zase poskočilo nahoru (ikdyž od doby co se NI vrátilo na early frontpage a pořád se tam drží to je vše zase jak při startu;)
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 1. listopad 2015, 15:52:28 Předmět: |
|
|
Opravdu žasnu co lidi dokáží tvořit s tak malým obsahem co aktuálně ve hře je...
Pořád se budu opakovat, ale jsem opravdu hodně hodně spokojen a mám radost z toho že hra baví i přes nedostatky.
Další čísla:
Komunita už atakuje 8k
Wishlist překročil 17k
Hodně teď pomohla i youtube video reklama a další reklamy na halloween slevy - pomalu se snažím pomáhat dostávat hru do povědomí (aby lidé vůbec věděli, že nějaké NI existuje).
Do konce roku by se mělo o NI psát ve dvou tištěných magazínech (Německo "gameplay magazine" a Polsko "pixel-magazine"), tak jsem zvědav...
Po 4 týdnech se NI pořád drží na frontpage steam early access her - což je dobré znamení. _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
Spytihněv

|
Zaslal: 1. listopad 2015, 18:16:39 Předmět: |
|
|
Jak máš udělaný dohled pro takovéhle stavby seskládané ze stovek elementů? Stromy jsou vidět mnoho km... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 1. listopad 2015, 18:28:25 Předmět: |
|
|
Spytihněv napsal: |
Jak máš udělaný dohled pro takovéhle stavby seskládané ze stovek elementů? Stromy jsou vidět mnoho km... |
Stromy - ty se generuji pouze kolem hráče v okruhu pár metrů. Ty ostatní jsou interně nazvané "fake flora". Je to něco jako billboardy, ale nejsou to Unity terrain ani speedtree (to Unity neutáhne v takovém množství a dohledu). Vše to je postaveno z 16ti objektů, kde pomocí shaderu simuluji místa pro stromy (díky proceduralitě a stejné logice jako pro reálné stromy) a mohu tak zobrazit stromy po celém světě a shader pak nerenderuje tyto billboardy kolem hráče atd.
Stavby - zatím jen pomocí culling, ale budou se řešit ještě LOD modely pro jistotu + generování jen do chunku 16x16 (tak jak to bylo pro online verzi). _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dlaha

|
Zaslal: 9. listopad 2015, 12:53:49 Předmět: |
|
|
Už jsem se díval a dovolím si rýpnutí, je to "GreenLight" nikoliv "GreenLine". Promiň, tahalo mě to za uši
Jinak moc pěkný, dostáváš se na fakt krásný akce. _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Flash

|
Zaslal: 9. listopad 2015, 13:00:48 Předmět: |
|
|
Super!!! Dokonce i Tykwa s dítětem přítomen. Paráda.
Škoda, že mám zlámanou nohu a nemoh sem dorazit  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|