Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Hunter

|
Zaslal: 19. únor 2008, 10:55:50 Předmět: |
|
|
A já myslel, že čistej raytracing se opustil už kdysi dávno i na poli ne-real-time grafiky (čili renderingu), protože je neefektní a neefektivní zároveň.
Kostlivci by měly zlstavat ve skříních, ne aby je furt někdo vytahoval. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vilem Otte

Založen: 18. 09. 2007 Příspěvky: 462 Bydliště: Znojmo - Sedlesovice, Kravi Hora
|
Zaslal: 20. únor 2008, 22:56:16 Předmět: |
|
|
Emila Perssona (btw. nedávno opustil AMD, takže ten email na konci té prezentace je pravděpodobně nefunkční) znám a i tento způsob GI. Já zůstanu u mojí metody realtime GI pomocí raytracingu (když algorytmus optimalizuju a zparalelizuju, tak to opravdu půjde...). Light probe metoda je sice pěkná, jenomže se nedá najednou updatovat - mně stačí vyslat "pár" polopřímek (kdybych to zkusil na SM 4 pomocí GPU raytracingu asi by to bylo i rychlejší)  _________________ Should array indices start at 0 or 1? My compromise of 0.5 was rejected without, I thought, proper consideration. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 21. únor 2008, 10:33:38 Předmět: |
|
|
Vilem Otte napsal: |
Emila Perssona znám |
Velmi bych se divil, kdybys ho neznal. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dagi
|
Zaslal: 23. únor 2008, 11:36:40 Předmět: |
|
|
Rekl bych, ze klasicky raytracing do vizualizace her nic prevratneho neprinese (apon v dohledne dobe, ted je to mrhani vykonem). Co je zajimave, je implementace nasvetlovani scen s vyuzitim radiosity. Doporucuju zkouknout videa nasvetlovaciho enginu Enlighten (ty SDK se "nastreli" na jiz existujici engine, tedy pokud to uz zmakli tak je/bude nad Unreal Engine 3).
Link:
http://www.geomerics.com/enlighten-media.htm ... na kazej pad stahova hi-res divx |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|