| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Jste pro nebo proti radaru v ČR? |
| PRO |
|
57% |
[ 35 ] |
| PROTI |
|
42% |
[ 26 ] |
|
| Celkem hlasů : 61 |
|
| Autor |
Zpráva |
frca

|
Zaslal: 30. březen 2008, 21:09:22 Předmět: |
|
|
Něco méně konspiračního:
| Sunday Herald newspaper (UK), "Official: US oil at the heart of Iraq crisis", 6 October 2002. napsal: |
President Bush's Cabinet agreed in April 2001 that 'Iraq remains
a destabilising influence to the flow of oil to international markets
from the Middle East' and because this is an unacceptable risk to
the US 'military intervention' is necessary. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
TenKteryVmladiVidelZirafu

|
Zaslal: 31. březen 2008, 13:13:39 Předmět: |
|
|
| citace: |
| Asi se dnes již všichni shodneme na tom, že WTC byla obyčejná fraška - hnusné zabití vlastních lidí. Tzn, vykonstruovaný útok teroristů. To, že to bylo naplánované tajnýmy službami, o tom už asi není pochyb. |
| citace: |
| 4) kde jsou nalezené zbraně ZHN z Iráku |
Kdyz nachvilku prijmu tvoji predstavu 11. zari jakozto perverznim divadlu tajnych sluzeb USA (jakoze ja ji ani nachvilku neprijmu), tak kdyz predpokladas ze jsou schopni zorganizovat neco takoveho, proc by nebyli schopni nastrcit ZHN do nejakeho zapadleho bunkru v Iraku a ukazat je nalezite do televiznich kamer spolu s vypocty kolik lidi by stalo zivot pouziti tech zbrani v nejakem velkomeste, to se me zda mnohem snadnejsi.
Ono totiz kdyz je nenasli, beres to jako argument proti USA. Kdyby je nasli, reknes ze je nastrcili a bral bys to jako argument proti USA.
Na dalsi cast prispevku reagovat nemuzu, protoze jsem se k ni z pochopitelnych duvodu nedostal. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
RedLeader
|
Zaslal: 31. březen 2008, 15:03:06 Předmět: |
|
|
TenKteryVmladiVidelZirafu> zrejme asi vyroba bomby neni takova sranda, a když se nad tím zamyslíme, mít ZHN není trestné, USA i Rusové a další je mají taky. A že se nenašla... zřejmě by bylo příliš pracné nasimulovat v Iráku kaboratoř na výrobu těchto zařízení. Tutlat to bylo, jak se zdá, jednodušší. _________________ Je neustále třeba zkoušet nové věci (Dr.Lector). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 31. březen 2008, 16:30:10 Předmět: |
|
|
RedLeader: tak pokud jsi ten poslední příspěvek nemyslel ironicky, tak už opravdu není co dodat (sorry za oneliner) _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Al
|
Zaslal: 8. duben 2008, 00:57:50 Předmět: |
|
|
| Můj názor: Zakázal bych hlavně útočné zbraně, ne obranné. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 8. duben 2008, 01:07:07 Předmět: |
|
|
A to je co?  _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 8. duben 2008, 01:28:19 Předmět: |
|
|
Mně bude stačit, když ten, kdo bude řídit ty zbraně, budu já. Pak mi bude nějaká konspirace ukradená.
No a jinak... USA prostě chce ropu, tak si pro ni do Iráku přišla a moc se jim to zatím nedaří. Jóóó to když Hitler chtěl židům vzít jejich zlato, měl na to účinnější metody. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 8. duben 2008, 01:32:37 Předmět: |
|
|
A hlavne sa mu to velmi nepodarilo, ako sa nedari teraz USA-zidom brat "zlato" vsetkym ostatnym  _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
|
| Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 8. duben 2008, 13:08:26 Předmět: |
|
|
Mě nejvíc dojímá, že příznivci radaru ani neví, proč ho chtějí. Jako důvod jim stačí to, že Američani jsou ti hodní.
Já osobně proti Američanům nic nemám, jejich politika je jejich problém a stejně to neovlivním (tady je to jako s Čínou, můžu s nima maximálně nesouhlasit), ale proč si kvůli nim proti sobě poštvat všechny ostatní? A ještě k tomu bezdůvodně. To teda díky, ale nechci.
Vy bezmezní obdivovatelé nynější americké politiky (a že je vás dost), kdo z vás si pohrává s myšlenkou, že (ta politika) není moc v pořádku a tudíž by byla chyba ji podporovat? Ono se vyplatí se občas probudit a zabývat se i myšlenkami, ve kterých máte naprosto jasno a myslíte si, že není důvod je řešit. Myšlení se totiž nedá nahradit ironií ani zesměšňováním jiných názorů. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 8. duben 2008, 16:53:38 Předmět: |
|
|
Akoze bezdovodne? Ty sa snad nebojis, ze na teba zajtra Iran vypali svoje ZHN, ktore vyraba?  _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Al
|
Zaslal: 8. duben 2008, 20:21:32 Předmět: |
|
|
Po minulých zkušenostech s cizími vojsky na našem území chápu, že se někdo snaží být neutrální, tj. nepodporovat žádné vojenské cíle žádné strany. Tedy proti komukoliv cizímu na našem území. Ale jak trefně už někdo napsal, když Američani něco chtějí, vyhověl bych jim, protože to jsou "ti hodní". Když něco budou chtít "ti zlí", tak bych jim nevyhověl. Třeba přítomnost ruských vojáků na pozorování radaru, to je pro mě nepřijatelné. Jedině že by nějací Češi recipročně byli nastálo umístěni na území Ruska a něco jim tam hlídali. Ovšem mně osobně toto přijde jako pakařina...
Jinak já bych teda hlavně nechal o vojenských věcech rozhodovat někoho, kdo se v tom vyzná odborně, ne veřejnost. Ne referenda, ne petice. Nikdy v minulosti se o vojenských věcech nic nereferendovalo, protože by se prostě ten stát, který by tento nesmysl zkusil, nikam nedostal.
Mimochodem, ve hře Civilization když máte obranný pakt, není myslitelné, že byste svým spojencům něco povolovali na svém území až po nějakém referendu. Tam mají spojenci volný pohyb, tomu říkám pravé spojenectví.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 8. duben 2008, 21:46:28 Předmět: |
|
|
| pcmaster napsal: |
Akoze bezdovodne? Ty sa snad nebojis, ze na teba zajtra Iran vypali svoje ZHN, ktore vyraba?  |
Ne, ale jestli tady bude stát radar, tak se bát budu. Je na pováženou, že počítačoví odborníci (anebo sem chodíte jenom spamovat?) jsou přesvědčení, že ten systém bude bez chyby fungovat. S ohledem na to, jak nám předkládají, že by měl fungovat a k čemu sloužit.
Ale, ty jsi učebnicový příklad lidí, o kterých jsem psal. Považuješ jednu stranu za tu 100% správnou a ani nevíš, proč. A ještě si to přiznáš. Referenda se neboj, lidí jako ty je spousta.
Tento radar a vůbec celá současná situace je něco nového a Civilizaci na to nenapasuješ
Mám jednu teorii: Ten, kdo hraje hru Operace Flashpoint celý žhavý a plnými doušky nasává tu atmosféru vojenství, ten bude nejspíš pro radar. Ten, kdo ji bere jako hru o postřehu a soustředění, ale ostatní aspekty bere s rezervou (můj případ), bude mít k radaru (možná zásadní) výhrady.
Tak si to přiznejte. Je to úplná blbost? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 353 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 9. duben 2008, 08:43:03 Předmět: |
|
|
| Radar je s prihlednutim k oficialnim prohlasenim vybaveni pasivni, tedy jakakoliv dysfunkce nebude mit zadne nasledky, tak co se tady bavite o funkcnosti ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 9. duben 2008, 11:29:26 Předmět: |
|
|
zapytchu: Jj, radar je přece vždycky pasivní jak prase - "A radar system has a transmitter that emits radio waves". A v tomto konkrétním případě také odborníci mluvili o úzkém paprsku v pásmu mikrovln (?). Takže kde jsi to pasivní prosím tě vyčetl? _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Tutchek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 140 Bydliště: Praha -Pankrác
|
Zaslal: 9. duben 2008, 12:18:56 Předmět: |
|
|
| Mem napsal: |
| zapytchu: Jj, radar je přece vždycky pasivní jak prase - "A radar system has a transmitter that emits radio waves". A v tomto konkrétním případě také odborníci mluvili o úzkém paprsku v pásmu mikrovln (?). Takže kde jsi to pasivní prosím tě vyčetl? |
Pasivní je Věra a Tamara, která vtipně využívá toho, že stealth letouny sice pohltí/odrazí do řiti aktivně vyslaný paprsek radaru a tedy se pro něj zneviditelní, ale nějak nejsou schopné zabránít vlastnímu vysílání (byť slabému).
A druhou stranu pokud si to aktivní/pasivní rozdělíš podle toho, zda to střílí nebo pohlcuje rakety, pak je i radar jistě spíše pasivní součástka boje..  _________________ Nemarni čas u kompu, pojď si zaběhat do lesa
function god_exists() { return false; } |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|