.[ ČeskéHry.cz ].
2D hra v OpenGl

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
uiii

PříspěvekZaslal: 12. říjen 2009, 15:46:23    Předmět: 2D hra v OpenGl Odpovědět s citátem

Čau, potřeboval bych poradit. Nučil jsem se do jisté míry s SDL a vytvořil nějakou hru. Nyní bych chtěl tvořit další (2D), ale chtěl bych to tvořit v OpenGl - četl jsem to spoustu výhod, jako že je to harwarově akcelerované, sposta efektu se zde dá udělat snáz než v SDL a taky bych třeba potřeboval snadné zoomování, což by v OpenGl mělo jít snadno. Jde mi o to, jestli neznáte nějaké tutoriály, kde se zabývají tvorbou 2D her v OpenGl. Totiž, kde by mi vysvětlily pouze věci, které ke tvorbě 2D hry potřebuji, abych se teď nemusel učit různé 3D techniky, které zatím nepotřebuji. Je mi jasné, že to asi není nejlepší způsob, ale nemám moc času na to se učit tvořit 3D hry, potřebuju pouze věci pro 2D. Možná plácám trochu blbosti, zatím jsem prostě nic ve 3D nedělal, takže nevím co to obnáší a tak...
Dík Uiii
Ladis

PříspěvekZaslal: 12. říjen 2009, 16:21:56    Předmět: Odpovědět s citátem

Vykraď nějakou open-source 2D OpenGL+SDL hru. Třeba tu moji Wink.

EDIT: Samozřejmě si odfiltruj logiku té hry, to co potřebuješ je jen zlomek toho kódu (přestože je tohle malá hra hotová za pouhé 2 dny). Je to napsané docela otřesně - odpovídá to tomu, že tehdy jsem dělal v C/C++ jen rok. Mám i o dost novější 2D OpenGL+SDL hru (tentokát už v C++), ale musel bych zajistit možnost jí zvěřejnit (nebyla totiž dokončena).
Kaemon

PříspěvekZaslal: 12. říjen 2009, 19:54:46    Předmět: Odpovědět s citátem

nehe 1,2,3,4,6
http://lazyfoo.net/SDL_tutorials/lesson36/index.php+
http://lazyfoo.net/articles/article10/index.php
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: