Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vionsoft.Ondrash

Založen: 23. 08. 2007 Příspěvky: 261 Bydliště: Beskydy a Archamonský svět
|
Zaslal: 17. duben 2012, 10:39:28 Předmět: |
|
|
asi to tak bude: objekty blíže jsou zkreslené čočkou a vzadu sprity jsou dobré...
pokud to v reálu nepůsobí rušivě, pak není co řešit _________________ vionsoft.ondrash http://www.archamon.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 17. duben 2012, 12:10:45 Předmět: |
|
|
Akoráte jsem tedy zklamán tím, že už existuje ten Ski Resort, podle screenů vypadá Ski Park jako replika. A já si myslel, jak je toto téma originální. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
skiparktycoon
|
Zaslal: 17. duben 2012, 13:08:21 Předmět: |
|
|
franz napsal: |
Akoráte jsem tedy zklamán tím, že už existuje ten Ski Resort, podle screenů vypadá Ski Park jako replika. A já si myslel, jak je toto téma originální. |
Ski Resort Tycoon je graficky lepší, ale hratelnost je úplně jiná. SKi Resort je klasický baráčkový tycoon a lanovky a sjezdovky jsou tam jen jako doplněk (stavíš tam dieslový elektrárny apod.) Já to mám přesně opačně - hlavní jsou sjezdovky a baráčky jsou jen jako doplněk. Ale je fakt že tohle téma v tycoonu už bylo. Existuje in nějaký Ski Resort Manager |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jontes
|
Zaslal: 17. duben 2012, 17:24:49 Předmět: |
|
|
Nechci tu být za chytrého, ale ten tvůj název je lehce zaměnitelný za všechny ostatní, což je celkem nevýhoda. Je mi jasné, že je dobré tam mít ski, ale já bych raději vymyslel něco originálního, právě s tím ski. Jinak ski resort tycoon jsem hrál a není to moc dobrá hra. Ta tvoje je určitě lepší.
EDIT: hru jsem otestoval na konfiguraci win7 64bit, intel core i5-2520m, nvidia gforce 540M, 4 GB ram
Nejdříve k technickým problémům:
- kampaň: když jsem splnil první úkol (dojet kamerou k lanovce nahoru), tak se hra zasekla a nezbývalo než ji odstřelit přes správce procesů. Bohužel na druhý pokus se stalo to stejné, nevím co se stalo.
- sandbox: V první hře mi to po chvíli vyhodilo nějakou chybu (http://imgur.com/hWHgd), ve druhé hře to fungovalo dobře. S framerate jsem neměl problém (nastaveno high).
Ohledně hry:
- ta startovací obrazovka ne přes celou obrazovku mě dost zmátla
- kamera: vadí mi, že když kurzorem najedu na okraj obrazovky, tak se kamera neposune. taky je divné, že zoom funguje opačně jak jsem zvyklý (očekávám při otáčení dolů, že se bude scéna oddalovat, ale možná si to myslím jenom já). otáčení úhlu prostředním tlačítkem je trochu nepohodlné. celkově je ta kamera mírně zmatená, ale líp to asi udělat nešlo, pokud má hráč mít možnost podívat se kamkoliv.
- grafika je celkem pěkná, i když vylepšit by určitě šla .
- líbí si mi ty podrobné statistiky ke všemu
- jízda na lyžích je zajímavá, leč se to moc dobře neovládá a navíc je dost divné, že jedu do kopce a přojíždím domy.
- tutoriál jsem splnil jen první úkol, ale je dobré že tam je
- ta nápověda vypadá celkem ošklivě, ale je dobře napsaná
Celkově se dá říct, že princip hry je výborný, ale prezentace trochu pokulhává. Ještě by bylo potřeba trochu vylepšit GUI a aby to nepadalo. Ale myslím si, že si hra své zákazníky najde, jelikož se jedná zřejmě jedná o nejlepší počin v tomto žánru. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
skiparktycoon
|
Zaslal: 18. duben 2012, 08:45:35 Předmět: |
|
|
Díky za obsáhlé hodnocení
jontes napsal: |
- kampaň: když jsem splnil první úkol (dojet kamerou k lanovce nahoru), tak se hra zasekla a nezbývalo než ji odstřelit přes správce procesů. Bohužel na druhý pokus se stalo to stejné, nevím co se stalo.
|
možná je to ten problém s zapadáváním oken za openGL canvas. Ten je odstraněn v poslední verzi (14,4,2012)
- ta startovací obrazovka ne přes celou obrazovku mě dost zmátla
|
pracuje se na artworcích pro tycoona a hezčí GUI
- kamera: vadí mi, že když kurzorem najedu na okraj obrazovky, tak se kamera neposune.
|
To je záměr. Ovládání kamery je tak trochu FPS - kombinace myši a klávesnice. Člověk potom proplouvá terénem jako kdyby se procházel.
taky je divné, že zoom funguje opačně jak jsem zvyklý (očekávám při otáčení dolů, že se bude scéna oddalovat, ale možná si to myslím jenom já).
|
Lze nastavit v Options.
otáčení úhlu prostředním tlačítkem je trochu nepohodlné. celkově je ta kamera mírně zmatená, ale líp to asi udělat nešlo, pokud má hráč mít možnost podívat se kamkoliv.
|
Rotovat kamerou se dá i Ctrl klávesou. Ovládání kamery jsem dost řešil. Jsou tři různé způsoby jak kameru ovládat (uvedeno v manuálu). Je to prostě složitější než klasická kamera do strategie. Většina dnešních strategických 3D her záměrně zjednodušuje ovládání kamery - pouze izometrický pohled, omezení nebo zakázání rotace (aby byl sever pořád nahože), jen 2-3 úrovně zoomu. Je to snaha přizpůsobit se mainstreamu. Já jsem se snažil přizpůsobit kameru maximální volnosti. Je potřeba pořádně prohlídnout terén, svahy, kopce před plánováním nových vleků a sjezdovek. Možná že jsem to přehnal a hru si zahrajou jen lidi zběhlý v 3dmaxu a maye?
- grafika je celkem pěkná, i když vylepšit by určitě šla .
|
bude |
|
Návrat nahoru |
|
 |
skiparktycoon
|
Zaslal: 16. srpen 2012, 11:02:01 Předmět: Tycoon žije |
|
|
Ahoj,
už je to docela dlouho od mého prvního oznámení tycoona. Nepublikoval jsem žádné dílčí výsledky, protože jsem vás nechtěl zahltit zbytečnostma. Za tu dobu se mi s vydatnou pomocí Diega a Spitihněva podařilo hru podstatně vylepšit. Mám další verzi dema, tentokrá už doufejme finální. Stahujte na
www.skiparktycoon.com
Opět budu samozřejmě rád za jakékoliv komentáře. Plná verze vyjde doufám na podzim. Pokud se zadaří na steam greenlight. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 16. srpen 2012, 15:51:29 Předmět: |
|
|
Jake zbytocnosti ? No ved napis strucny vycet bugfixov a featur. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
skiparktycoon
|
Zaslal: 18. srpen 2012, 17:30:32 Předmět: |
|
|
Predevsim je nova grafika ve hre. Plus nejake ty artworky. Vyssi pocet polygonu me donutil zapracovat na optimalizaci. Nastaveni urovne grafiky je ted vic znat na vykonu takze na low je to spustitelne temer na cemkoli. Hratelnost zustava vicemene stejna, jen staveni sjezdovek je vylepsene. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
skiparktycoon
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 2. září 2012, 17:52:25 Předmět: |
|
|
Upvoted.
Ale proč tam ti pitomci píší, že to není tvá hra? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 2. září 2012, 18:06:10 Předmět: |
|
|
Také jsem se tomu divil... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
skiparktycoon
|
Zaslal: 2. září 2012, 20:26:14 Předmět: |
|
|
No asi proto, že ten název je tolik podobný ostatním lyžařským tycoonum. Jak kdosi trefně poznamenal to tomto foru. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
skiparktycoon
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
skiparktycoon
|
Zaslal: 7. říjen 2012, 18:48:28 Předmět: Vydání plné verze |
|
|
Konečně se podařilo vydat plnou verzi. Je to sice s půlročním zpožděním ale přece. Díky za vydatnou podporu členů tohoto fora.
http://www.desura.com/games/ski-park-tycoon |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|