.[ ČeskéHry.cz ].
Ski Park Tycoon - nová hra
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vionsoft.Ondrash

PříspěvekZaslal: 17. duben 2012, 10:39:28    Předmět: Odpovědět s citátem

asi to tak bude: objekty blíže jsou zkreslené čočkou a vzadu sprity jsou dobré...

pokud to v reálu nepůsobí rušivě, pak není co řešit
franz

PříspěvekZaslal: 17. duben 2012, 12:10:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Akoráte jsem tedy zklamán tím, že už existuje ten Ski Resort, podle screenů vypadá Ski Park jako replika. A já si myslel, jak je toto téma originální.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 17. duben 2012, 13:08:21    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:
Akoráte jsem tedy zklamán tím, že už existuje ten Ski Resort, podle screenů vypadá Ski Park jako replika. A já si myslel, jak je toto téma originální.

Ski Resort Tycoon je graficky lepší, ale hratelnost je úplně jiná. SKi Resort je klasický baráčkový tycoon a lanovky a sjezdovky jsou tam jen jako doplněk (stavíš tam dieslový elektrárny apod.) Já to mám přesně opačně - hlavní jsou sjezdovky a baráčky jsou jen jako doplněk. Ale je fakt že tohle téma v tycoonu už bylo. Existuje in nějaký Ski Resort Manager
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
jontes

PříspěvekZaslal: 17. duben 2012, 17:24:49    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci tu být za chytrého, ale ten tvůj název je lehce zaměnitelný za všechny ostatní, což je celkem nevýhoda. Je mi jasné, že je dobré tam mít ski, ale já bych raději vymyslel něco originálního, právě s tím ski. Jinak ski resort tycoon jsem hrál a není to moc dobrá hra. Ta tvoje je určitě lepší.

EDIT: hru jsem otestoval na konfiguraci win7 64bit, intel core i5-2520m, nvidia gforce 540M, 4 GB ram
Nejdříve k technickým problémům:
- kampaň: když jsem splnil první úkol (dojet kamerou k lanovce nahoru), tak se hra zasekla a nezbývalo než ji odstřelit přes správce procesů. Bohužel na druhý pokus se stalo to stejné, nevím co se stalo.
- sandbox: V první hře mi to po chvíli vyhodilo nějakou chybu (http://imgur.com/hWHgd), ve druhé hře to fungovalo dobře. S framerate jsem neměl problém (nastaveno high).
Ohledně hry:
- ta startovací obrazovka ne přes celou obrazovku mě dost zmátla
- kamera: vadí mi, že když kurzorem najedu na okraj obrazovky, tak se kamera neposune. taky je divné, že zoom funguje opačně jak jsem zvyklý (očekávám při otáčení dolů, že se bude scéna oddalovat, ale možná si to myslím jenom já). otáčení úhlu prostředním tlačítkem je trochu nepohodlné. celkově je ta kamera mírně zmatená, ale líp to asi udělat nešlo, pokud má hráč mít možnost podívat se kamkoliv.
- grafika je celkem pěkná, i když vylepšit by určitě šla Smile.
- líbí si mi ty podrobné statistiky ke všemu
- jízda na lyžích je zajímavá, leč se to moc dobře neovládá a navíc je dost divné, že jedu do kopce a přojíždím domy.
- tutoriál jsem splnil jen první úkol, ale je dobré že tam je
- ta nápověda vypadá celkem ošklivě, ale je dobře napsaná

Celkově se dá říct, že princip hry je výborný, ale prezentace trochu pokulhává. Ještě by bylo potřeba trochu vylepšit GUI a aby to nepadalo. Ale myslím si, že si hra své zákazníky najde, jelikož se jedná zřejmě jedná o nejlepší počin v tomto žánru.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 18. duben 2012, 08:45:35    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za obsáhlé hodnocení
jontes napsal:

- kampaň: když jsem splnil první úkol (dojet kamerou k lanovce nahoru), tak se hra zasekla a nezbývalo než ji odstřelit přes správce procesů. Bohužel na druhý pokus se stalo to stejné, nevím co se stalo.

možná je to ten problém s zapadáváním oken za openGL canvas. Ten je odstraněn v poslední verzi (14,4,2012)

jontes napsal:

- ta startovací obrazovka ne přes celou obrazovku mě dost zmátla

pracuje se na artworcích pro tycoona a hezčí GUI

jontes napsal:

- kamera: vadí mi, že když kurzorem najedu na okraj obrazovky, tak se kamera neposune.

To je záměr. Ovládání kamery je tak trochu FPS - kombinace myši a klávesnice. Člověk potom proplouvá terénem jako kdyby se procházel.

jontes napsal:

taky je divné, že zoom funguje opačně jak jsem zvyklý (očekávám při otáčení dolů, že se bude scéna oddalovat, ale možná si to myslím jenom já).

Lze nastavit v Options.

jontes napsal:

otáčení úhlu prostředním tlačítkem je trochu nepohodlné. celkově je ta kamera mírně zmatená, ale líp to asi udělat nešlo, pokud má hráč mít možnost podívat se kamkoliv.

Rotovat kamerou se dá i Ctrl klávesou. Ovládání kamery jsem dost řešil. Jsou tři různé způsoby jak kameru ovládat (uvedeno v manuálu). Je to prostě složitější než klasická kamera do strategie. Většina dnešních strategických 3D her záměrně zjednodušuje ovládání kamery - pouze izometrický pohled, omezení nebo zakázání rotace (aby byl sever pořád nahože), jen 2-3 úrovně zoomu. Je to snaha přizpůsobit se mainstreamu. Já jsem se snažil přizpůsobit kameru maximální volnosti. Je potřeba pořádně prohlídnout terén, svahy, kopce před plánováním nových vleků a sjezdovek. Možná že jsem to přehnal a hru si zahrajou jen lidi zběhlý v 3dmaxu a maye?

jontes napsal:

- grafika je celkem pěkná, i když vylepšit by určitě šla Smile.

bude
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 16. srpen 2012, 11:02:01    Předmět: Tycoon žije Odpovědět s citátem

Ahoj,
už je to docela dlouho od mého prvního oznámení tycoona. Nepublikoval jsem žádné dílčí výsledky, protože jsem vás nechtěl zahltit zbytečnostma. Za tu dobu se mi s vydatnou pomocí Diega a Spitihněva podařilo hru podstatně vylepšit. Mám další verzi dema, tentokrá už doufejme finální. Stahujte na

www.skiparktycoon.com

Opět budu samozřejmě rád za jakékoliv komentáře. Plná verze vyjde doufám na podzim. Pokud se zadaří na steam greenlight.
VladR

PříspěvekZaslal: 16. srpen 2012, 15:51:29    Předmět: Odpovědět s citátem

Jake zbytocnosti ? No ved napis strucny vycet bugfixov a featur.
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 18. srpen 2012, 17:30:32    Předmět: Odpovědět s citátem

Predevsim je nova grafika ve hre. Plus nejake ty artworky. Vyssi pocet polygonu me donutil zapracovat na optimalizaci. Nastaveni urovne grafiky je ted vic znat na vykonu takze na low je to spustitelne temer na cemkoli. Hratelnost zustava vicemene stejna, jen staveni sjezdovek je vylepsene.
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 2. září 2012, 15:42:16    Předmět: Steam greenlight Odpovědět s citátem

Ski Park Tycoon je na steam greenlight. Držte palce a klikejte dušičky.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=93588218
franz

PříspěvekZaslal: 2. září 2012, 17:52:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Upvoted.

Ale proč tam ti pitomci píší, že to není tvá hra?
VODA

PříspěvekZaslal: 2. září 2012, 18:06:10    Předmět: Odpovědět s citátem

Také jsem se tomu divil...
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 2. září 2012, 20:26:14    Předmět: Odpovědět s citátem

No asi proto, že ten název je tolik podobný ostatním lyžařským tycoonum. Jak kdosi trefně poznamenal to tomto foru.
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 11. září 2012, 12:22:04    Předmět: igcz4 Odpovědět s citátem

Budu prezentovat tycoona na indiegames 25.9.

http://indiegames.cz/posts/igcz-4-article
skiparktycoon

PříspěvekZaslal: 7. říjen 2012, 18:48:28    Předmět: Vydání plné verze Odpovědět s citátem

Konečně se podařilo vydat plnou verzi. Je to sice s půlročním zpožděním ale přece. Díky za vydatnou podporu členů tohoto fora.

http://www.desura.com/games/ski-park-tycoon
VODA

PříspěvekZaslal: 7. říjen 2012, 20:06:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemohl jsem si nevšimnout: http://games.tiscali.cz/oznameni/omrknete-ceskou-indie-tycoonovku-ski-park-tycoon-60902
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 3 z 5

Přejdi na: