| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Vilem Otte

Založen: 18. 09. 2007 Příspěvky: 462 Bydliště: Znojmo - Sedlesovice, Kravi Hora
|
Zaslal: 30. červenec 2015, 09:41:58 Předmět: |
|
|
Jde ti to dobře.
Co se týče levelu/obsahu hry, používáš nějaký editor (máš napsaný, nebo?)? _________________ Should array indices start at 0 or 1? My compromise of 0.5 was rejected without, I thought, proper consideration. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 30. červenec 2015, 17:06:04 Předmět: |
|
|
Používám GMax na všechno možné, od animovaných modelů, až po scény, navigační meshe, kolizní geometrii, umístění triggerů, placeholdery...
Má to jedinou nevýhodu... nevidím výsledek, dokud vše nenačtu v enginu.
Ale rád bych si udělal něco jako scene viewer, malou aplikaci, postavenou na Airy (mém enginu), která se pomocí WinAPI bindne na GMax a nějak (ještě nevím jak) si všechen obsah vyexportí a zobrazí mi vše v okně tak, jak to bude vypadat ve hře... Nemám to ještě úplně promyšlené, ale mám to v plánu. A když už budu ve vytváření takové toolu, tak spojím všechny své další tooly do jednoho jediného. _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 11. srpen 2015, 20:45:01 Předmět: |
|
|
Ve volných chvílích jsem opět vyrobil pár nových věcí do Sollertie, pokud vás to zajímá, podívejte se na video zde.
Přemýšlel jsem, na čem budu dělat dál a došel jsem k tomu, že je pravý čas začít dělat obsah hry. Takže mým primárním cílem je teď design levelů a jejich následná tvorba... snad se to bude ubírat správným směrem. _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
RS
|
Zaslal: 12. srpen 2015, 06:32:49 Předmět: |
|
|
Vyzera to good ! _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 23. srpen 2015, 12:18:47 Předmět: |
|
|
Zdravím vás přátelé.
Abyste na Sollertii nezanevřeli, snažím se ukazovat co nejvíce z vývoje. Rozhodl jsem se, že před tím, než začnu ukazovat postup ve tvorbě levelů, udělám ještě 2 deníčková videa. První z nich bude o IK systému končetin, druhý pak o hotových schopnostech hlavní postavy. Pak už se tedy můžete těšit na nějaký ten herní obsah.
První z výše zmíněných videí sledujte zde.
(Na konci videa jsem použil schopnost EMP, ale provede se animace kotoulu... je to jen zástupná animace, animace sesílání EMP ještě teprve musím vyrobit + FX pochopitelně). _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mar
|
Zaslal: 23. srpen 2015, 14:06:41 Předmět: |
|
|
To je super!
Počítám, že to řešíš analyticky pro dvě kosti. Pokud se pletu, tak mě oprav  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 23. srpen 2015, 14:32:59 Předmět: |
|
|
| mar napsal: |
To je super!
Počítám, že to řešíš analyticky pro dvě kosti. Pokud se pletu, tak mě oprav  |
Přesně tak, každá kost představuje jednu kružnici ležící na rovině tvořenou třemi body končetiny a já počítám jejich průsečík, který je blíže k původnímu kolennímu vrcholu. Výpočetně je to trivka, horší je nastavit pozicování postavy tak, aby obě nohy seděly na zemi tak, jak mají a postava zbytečně neposkakovala... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 24. srpen 2015, 08:38:41 Předmět: |
|
|
| VODA napsal: |
| každá kost představuje jednu kružnici ležící na rovině tvořenou třemi body končetiny a já počítám jejich průsečík, který je blíže k původnímu kolennímu vrcholu |
Takže klasická Semotán-Geršl metoda! :-D
Jinak, video opět pěkné, ale dost stejné, jako to minule a předminule. Chce to trochu něco nového :-). _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 25. srpen 2015, 06:53:58 Předmět: |
|
|
| ]semo[ napsal: |
| VODA napsal: |
| každá kost představuje jednu kružnici ležící na rovině tvořenou třemi body končetiny a já počítám jejich průsečík, který je blíže k původnímu kolennímu vrcholu |
Takže klasická Semotán-Geršl metoda!  |
Myslíš Semotán-Geršl/Vodičkovo metodu?
Ono nemá cenu dělat to složitěji. Tahle metoda je rychlá, jednoduchá na implementaci a jednoduše se aplikuje na model...
| ]semo[ napsal: |
Jinak, video opět pěkné, ale dost stejné, jako to minule a předminule. Chce to trochu něco nového . |
Chystám se na změnu, neboj.
Mě samotného už nebaví se koukat na TestingGround level stále dokola.  _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 25. srpen 2015, 10:55:34 Předmět: |
|
|
Jo, však já vím, ty kružince se přímo nabízejí, nečekal jsem, že si četl Tykwův paper :-).
Add to ostatní: bezva, už se těším zas na tu grafiku s vypečeným vertex ambient occlusionem :-). _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Spytihněv

|
Zaslal: 25. srpen 2015, 13:19:01 Předmět: |
|
|
| Semotán-Geršl metoda v takzvané Vodičkově variantě |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 25. srpen 2015, 17:41:16 Předmět: |
|
|
Taky se snažíte o dosáhnutí 100. stránky? Tak ještě dva posty...
A aby to nebylo OT, tak videa jsou fajn  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 25. srpen 2015, 18:30:23 Předmět: |
|
|
Tykwův paper jsem sice četl, ale v době kdy jsem ho četl, mi nedával žádný smysl.
Ale na ty kružnice není opravu těžké přijít.
Ty jo... 100 stran... to pro mě bude opravdu čest.  _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
sonic

|
Zaslal: 25. srpen 2015, 19:19:29 Předmět: |
|
|
Už je načase, abych sem i já něco připsal...něco hodnotného...hm _________________ Programovat pod Windows je jako hrát hry na Macu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|